Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
30% popust lahko uveljaviš do nekega datuma, po tem datumu je samo še 25%...

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Pri tej položnici sem dobil mesec dni pred koncem aneksa nek dopis, da me vabijo, da aneks podaljšam in da lahko koristim nek popust pri naročnini. Ne razumem točno tega, popust imaš en mesec ali kako? Škoda, da niso ponudili popusta na kak telefon
smile-1.gif
.

ne en mesec ampak 24mesecev in lahko izbiraš to al telefon...
wink-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
ti se lahko odločiš da podaljšaš naročnino pri tušmobilu in kot zvestemu naročniku pripada neka ugdnost in sicer:
- če ne potrebuješ novega mobilnega aparata se lahko odločiš za popust na mesečno naročnino (-30% na tvoj paket), vežeš se za 24 mesecev (kljub temu, da si tokrat izbral popust, si lahko npr čez par mesecev premisliš in vzameš aparat, ampak se ti popust prekine kar pomeni, da boš imel celoten paket obraunan, imel boš pa nov telefon)
- če potrebuješ nov aparat, pa vzameš aparat in se vežeš, tukaj potem ne moreš več popusta vzeti

torej ali eno ali drugo.

sicer pa je tudi tako, da če se do konca ponujene ugodnosti (vsak naročnik ima svoj datum, ko kdaj lahko izkoristi to ugodnost) ne odločiš za eno ali drugo, se lahko kasneje odločiš za popust ali telefon, ampak če se kasneje odločiš za popust, ne boš več dubu 30% ampak 25%.

to je vsa razlika. poleg tega, če podaljšaš sedaj, dobiš še 300mb free interneta iz TMB omrežja na tvoj paket .! kolega je dubu to ponudbo domov prejšnji teden in sem mal prebral.

sicer pa jih lahko pokličeš na brezplačno številko in dobiš vse info zate (vsak naročnik ima drugače postavljene roke ugodnosti, ker niso vsi pred 2 leti sklepali na isti dan
smile-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Hvala za obširno razlago, samo meni bi bilo logično:

- ne potrebuješ telefona, ponudijo popust na naročnino
- vzameš nov telefon, ponudijo popust na telefon in ne na naročnino

Pač to, za zveste naročnike a ne
smile-1.gif
.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Popust je samo na paket (ali 30% ali 25%). Popusta na telefoncek ni. Imas pa se eno ugodnost, 300mb free neta ce podaljsas se ta mesec narocnisko razmerje (pa ni vazno ali vzames telefon ali popust na paket)
smile-1.gif

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Kakor je meni znano se lahko odločiš ali za 30% popusta na paket ali pa vzameš telefon z dodatnim popustom.

Lahko pa tudi vzameš popust na paket in če čez nekaj časa vidiš, da bi rajše imel nek telefon, lahko potem vzameš telefon s popustom in se "vzame" popust pri naročnini.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
MED PRVIMI MOBILNIMI OPERATERJI NA SVETU BREZPLAČNO PONUJAMO NOVO VERZIJO INTERNETNEGA PROTOKOLA 18.11.2010
Tušmobil je letos z vstopom v skupino go6 iniciative postal eden prvih slovenskih operaterjev, ki svojim strankam že lahko ponudi IPv6 povezljivost na fiksnem delu omrežja. Na Googlovi developers konferenci v Kaliforniji je go6 iniciativa v sodelovanju s Tušmobilom v živo predstavila delovanje dvojnega protokolnega sklada in delovanje Ipv6 protokola na Tušmobilovem mobilnem omrežju, saj smo eden prvih operaterjev na svetu, ki ima delujoče IPv6 testno omrežje. V projektu tesno sodelujemo tudi s finsko Nokio, ki je postavila Tušmobilovo tehnološko najsodobnejše in do okolja najprijaznejše mobilno omrežje v Sloveniji ter z go6.si zavodom.

IPv6 je nova verzija IP protokola, preko katerega naprave v internetu med sabo komunicirajo. Sedanja verzija uporablja 32-bitno naslavljanje, kar pa ne zadostuje za unikatno naslavljanje vseh naprav v internetu, zato bo IPv4 naslovov kmalu zmanjkalo in v uporabo bodo prišli IPv6 naslovi, katerih naslavljanje je 128-bitno, s čimer bo dovolj naslovnega prostora za vse bodoče naprave. Teh pa bo iz dneva v dan več, saj uporaba mobilnega interneta tako v Sloveniji kot v svetu močno raste.

IPv6 povezljivost bomo brezplačno ponudili na klasičnem EDGE in UMTS 2100 omrežju, prav tako pa tudi na novo implementiranem UMTS 900 omrežju, ki ponuja boljšo ruralno pokritost. Tako bodo uporabniki, ki imajo mobilne telefone s Symbian operacijskim sistemom, lahko testirali prednosti in novosti IPv6 protokola, hkrati pa bodo lahko brezplačno preizkusili delovanje hitrega HSPA+ omrežja do hitrosti 21,6 Mbps in brskali po mobilnem portalu Tuškabina preko IPv6 protokola.

Namen brezplačnega testiranja, ki bo potekalo do konca januarja 2011, je osvestiti zainteresirane uporabnike, da je prehod na IPv6 protokol neizbežen in jim dati priložnost testiranja storitev. Tušmobil to testiranje in vse druge storitve omogoča s 97,28-% pokritostjo prebivalstva Slovenije z EDGE tehnologijo in s 3G signalom, s katerim pokrivamo 72,38 % slovenskega prebivalstva, kar nas uvršča na drugo mesto med slovenskimi operaterji.

vir: http://www.tusmobil.si/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=24

wink-1.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Če je res tako, se Tušmobilu obeta sveta prihodnost. Prihodnost je v prenosu podatkov, saj bodo in so že mobilni telefoni postali prvi prenosni računalniki. Ali mogoče kdo ve kakšno tehnologijo uporabljajo za UMTS900 pa kakšni so realni prenosi? Rad bi resnično videl primerjavo med Simobilom in Tušmobilom o hitrostih mobilnega interneta?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Glede hitrosti so še v razvoju. Na enih baznih postajah je 0,5, nekje 1,5, nekje 3,6 in nekje 7,2 Mbit/s. Je sedaj bolj težko primerjat.

Lahko pa iz lastnih izkušenj povem hitrost Tušmobil UMTS 900/2100 v Ljubljani in med Mobitel UMTS. V mojem stanovanju ne pride Mobitel UMTS 2100 (kletno stanovanje) - komaj še GSM. s Tušmobilovim UMTS 900/2100 pa ima 3/5 črtic in vleče v povprečju 1 Mbit/s.

Naj bi Tuš v tem mesecu izdal v Ljubljani HSPA+ (21,6 mbit/s). Samo potem bi moral tudi HSDPA v LJ povečat na 7,2 Mbit/s (sedaj so nekatere bazne v lj HSDPA na 1,8 ali na 3,2 Mbit/s).

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
ma ne.
Anyway pa kaj jebeštrga ti bo vse to, ko pa takaltak limitirajo hitrosti ter cene nabijajo.

Nazadnje urejeno:

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
Če je res tako, se Tušmobilu obeta sveta prihodnost.
Sveta pomagavka! Ali misliš, da bo imel samo Tušmobil HSPA900 in LTE?
Verjetno je mislil da daje denar v razvoj.

Če Tuš ne bi posodabljal omrežja Si.mobil tudi še ne bi posodabljal UMTS-a na 7,2 Mbit/s. Pred 1 letom je še Si.mobil trdil (se mi zdi direktor) da so prekmalu uvedli UMTS leta 2007 in da je EDGE v prejšnjem letu dovolj.

Konkurenca je zelo dobrodošla.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Resnično me je zanimalo kakšne hitrosti realno dosegajo naši operaterji pri mobilnem internetu zato sem čez vikend malo stestiral vse naše operaterje in na kratko posnel. Uporabil sem Maca, lokacija Ljubljana. Tako kot nekateri ugotavljate je Tušmobil daleč najhitrejši s svojo tehnologijo. Moj favorit je sicer bil v prvi fazi sicer Mobitel, vendar nisem si mislil da bo razlika taka. Uporabil sem iste nastavitve za vse tri ponudnike. Razočaral me je Simobil, saj s tako hitrostjo res nevem zakaj sploh ponujajo mobilni internet?!
Ponavljam pa da gre za Ljubljano in test na osebnem računalniku, hitrosti na telefonu so zaradi slabših procesorjev nekaj manjše.
Link do videa: https://www.youtube.com/watch?v=61YEpygHCLc

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Zelo zanimiv video, sem bil kar malce presenečen. Se pa strinjam, da je kokurenca v Sloveniji zelo dobrodošla. Če se spomnimo kako je bilo 5 let nazaj, je trenutno stanje zelo spodbudno.Kar se tiče mobilnega interneta, Simobil tega danes zaradi slabe tehnologije ne more nuditi na takšen način kot bi si želeli, Mobitel in Tušmobil pa lahko omogočita prenose do 10 Mb/s, pri čemer gre Tušmobil celo čez 20Mb/s. Je pa tudi res da je Slovenija je še dokaj slaba na tem področju, dobro da se je Tušmobil odločil graditi tehnološko boljše omrežje in s tem prisilil tudi konkurenco da miga. Na koncu bodo cene nižje, zadovoljni pa itak mi uporabniki!

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Iz tega je razvidno da Tušmobil že ponuja HSPA+ v Ljubljani

Tušmobil še nima toliko uporabnikov je tudi zaradi tega malo boljši rezultat. Mobitel ima največ uporabnikov in s tem tudi nižje hitrosti, če je bazna zasedena. Če bi bila bazna enako zasedena bi bila rezultata Mobitela in Tušmobila po mojem nekje blizu.

Glede Si.mobilove hitrosti pa bi rekel pričakovana.

Glede hitrosti Tušmobilovega UMTS pa bo za pohitritev treba počakati da spimpajo u nulo omrežje.

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
tesko govoriti o kvaliteti omrezja, ce imas androida. Tak, da sam neupam komentiral le te, ker tolkokrat zasteka in se neodziva ob vklopu da je ze brezveze.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.