Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Sem zelo presenečen nad razultati nabolj pa da Tušmobil dosega tak razultat in da je prehitel oba ostala opareterja..
wink-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Poltergeist: Glede na to, da si svoj post popravil že enkrat, bi bilo super da ga še enkrat. Ker se ne razbere, kaj točno želiš povedati (kaj zašteka, in kaj vklopiš).

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Lepo je tole prikazano. Koliko manjši bi bili pa prenosi na telefonu? Če lahko napišeš podatke če si meril ali pa postaš še kakšen video
smile-1.gif
Vidm da so že kr lepe hitrosti, sploh Tušmobil.. Škoda samo ker nimajo ponudbe za neomejen prenos podatkov v paketih za mobilni internet!

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Pa sej ni spet malo boljši rezultat, kar dosti boljši. Bom naredil še en test z mobilnimi telefoni da vidim razliko, mogoče celo zamenjam lokacijo na drug konec Slovenije. Sam si bom mogu spet sposodit sim kartice
smile-1.gif

Hitrosti so pač takšne kot so, samo nisem si pa misli da Simobil toliko zaostaja, glede na to da ima veliko mladih uporabnikov.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:

Tušmobil še nima toliko uporabnikov je tudi zaradi tega malo boljši rezultat. Mobitel ima največ uporabnikov in s tem tudi nižje hitrosti, če je bazna zasedena. Če bi bila bazna enako zasedena bi bila rezultata Mobitela in Tušmobila po mojem nekje blizu.
.

Se strinjam, da je tehnologija ista, vendar bi tukaj lahko pripomnil, da Tušmobil z lahkoto doseže:
http://www.speedtest.net/result/1024878299.png
Mobitel pa na svoji strani napiše:
http://tehnik.mobitel.si/kaj-prinasa-hspa/

Poglej stavek: Mobitelovi strokovnjaki so dosegli hitrosti prenosa do 16 Mb/s že med preizkušanjem, teoretični meji pa se bo hitrost približala, ko bo nadgrajeno celotno omrežje.
aplauz.gif

Tako da sem še vedno mnenja, da je Tušmobil v tem segmentu boljši, imajo bolj spimpano omrežje kot sam praviš
zmaga.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Če imaš na bazni 15 uporabnikov ali pa 5.000 je velika razlika
smirk-1.gif

Tako, da me zanima kakšne bodo meritve ko Tušmobil odklopi roaming
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Nikakor ni boljse imeti 2 centrali z umts 900, kot pa 20 z umts 2100.

Sevedno sem pa mnenja da je to relativno brezveze, dokler ni poceni flatrejta in z tem ne mislim zsdaj na p2p.

Nazadnje urejeno:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Če imaš na bazni 15 uporabnikov ali pa 5.000 je velika razlika
smirk-1.gif

Tako, da me zanima kakšne bodo meritve ko Tušmobil odklopi roaming
evil.gif

Nevem, kakšne veze ima tukaj nacionalni roaming
sprasujem se.gif
.

To kar trenutno bereš je čisto kot solza TMB omrežje s pokrivanjem cca 72% lastnega omrežja za UMTS 2100/900. Naj te osvetlim tudi, da trenutno stanje je takšno, da je drugi v državi v pokrivanju samega signala na 2100 Mhz, da ne bo pomote.

Upam, da bo entuzijazem inžinjerjev in tehnikov na TMB še naprej ostal.

Lp.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Kaj berem? dejstva - 80% uporabnikov je še vedno na m@ gostovanju kaj sedaj ti tle o pokritosti sanjaš? Vem, da ima že mnogo pokritega, super. Ampak dokler ne bodo vsi uporabniki na samostojnem TM omrežju je brez veze nekaj pametovat kako hudo omrežje je, se ti ne zdi? Nekaj so barvice na zemljevidu, drugo pa kruta realnost in glede na to, da tuš še kar vstraja na gostovanju ste tukaj gor očitno vsi mnogo bolj brihti kot pa stručkoti na tušu, če je po vaše že zdaj daleč najboljše omrežje in ne vem kaj še.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Pakul pa ne moreš bit tak no
evil.gif

b

Ma sej vem, da je neumno sam k me kr prsti srbijo, ko berem take hvalospeve omrežja, a realne slike omrežja sploh še ni.

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Kaj berem? dejstva - 80% uporabnikov je še vedno na m@ gostovanju kaj sedaj ti tle o pokritosti sanjaš? Vem, da ima že mnogo pokritega, super. Ampak dokler ne bodo vsi uporabniki na samostojnem TM omrežju je brez veze nekaj pametovat kako hudo omrežje je, se ti ne zdi? Nekaj so barvice na zemljevidu, drugo pa kruta realnost in glede na to, da tuš še kar vstraja na gostovanju ste tukaj gor očitno vsi mnogo bolj brihti kot pa stručkoti na tušu, če je po vaše že zdaj daleč najboljše omrežje in ne vem kaj še.

Bi lahko kako potrdil to informacijo oziroma zakaj sklepaš na podlagi govoric? Verjamem da dosti veš, ampak tole je pa podatek za leto nazaj. Ker sem se zaradi nujnega nakupa mobilnega interneta poglobil v zadevo slovenskih mobilnih operaterjev, ti lahk s prve roke povem da je razmerje ravno obratno 80TM 20Mobitel. Že 10 dni testiram in se izobražujem, Vrjami da ne bi kupoval mačka v žaklju pa da mam potem na računu obračunanega več nacionalnega roaminga kot pa v domaæem omrežju. Drugač se pa tiste lise tedensko spreminjajo pri vseh operaterjih, ker se gradi na polno!

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Pakul in ostali: Pa si preveril? Kako deluje omrežje?
Jaz osebno, priznam, TM hvalim zaradi delujočega omrežja in storitev na območjih, kjer uporabljam telefon jaz. Uporabnik TM sem od leta 2007, v začetku je bilo polno težav vključno brez TM signala. Sedaj kamorkoli grem (razen na odsekih avtocest), še nisem ostal brez TM signala. Zame je kakovost zvoka med klicem solidna, prav tako povezava na internet (sploh v mestu). Imajo dober portal BREZ VSTOPNINE in prenosa podatkov, z polno koristnimi informacijami, prav tako možnost urejanja nekaterih storitev. Ugoden nakup mobilnika. Vključeni SMS-i v paket, ter klici V VSA OMREŽJA. Grajam pa izdajo položnic in hitrost izdaje opomina ter bedasti roki plačil; nezmožnost urejanja NR preko interneta, ni Monete. Na prodajnih mestih zaposleni niso dovolj informirani o novostih, tako v podjetju ter mobilni tehnologiji nasploh.

Meni gre tudi na živce, to da nekateri pravijo kako oh in sploh odlično omrežje ima TM, ki se konec konec še gradi (podjetje je na trgu 3 leta). Ampak, kot zgleda napake in sploh pljuvati po TM je moderno, ali kako, ne vem no. Ne vem če ste v obdobju vseh tem o TM sploh še kaj pohvalili oziroma potrdili. Večinoma se za komentiranje tem (domnevam) odločajo tisti, ki TM storitev niso niti uporabili, ali pa so jih ob začetku vstopa operaterja na trg. Fantje, marsikaj se je spremenilo.

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik frikenej pravi:
Resnično me je zanimalo kakšne hitrosti realno dosegajo naši operaterji pri mobilnem internetu zato sem čez vikend malo stestiral vse naše operaterje in na kratko posnel. Uporabil sem Maca, lokacija Ljubljana. Tako kot nekateri ugotavljate je Tušmobil daleč najhitrejši s svojo tehnologijo. Moj favorit je sicer bil v prvi fazi sicer Mobitel, vendar nisem si mislil da bo razlika taka. Uporabil sem iste nastavitve za vse tri ponudnike. Razočaral me je Simobil, saj s tako hitrostjo res nevem zakaj sploh ponujajo mobilni internet?!
Ponavljam pa da gre za Ljubljano in test na osebnem računalniku, hitrosti na telefonu so zaradi slabših procesorjev nekaj manjše.
Link do videa: https://www.youtube.com/watch?v=61YEpygHCLc

Mi poveš zakaj si pa umaknil video s YouTube?
sprasujem se.gif

frikenej

Pripravnik
19. nov 2010
723
5
18
Ljubljana
O pa res, se opravičujem, zgleda da po pomoti, ker nisem vešč uporabe youtuba! bom ponovno naložil!

Drugače je meni useeno kaj si mislite, sam sem si naredil test, ker sem bil radoveden in potrebujem hiter prenosni internet, zdej pa ali je to TM ali Mobitel je pa meni osebno vseeno kaj boste izbrali vi, meni je test pokazal trenutno najboljšega. Testirati pa nameravam še na telefonu in tudi drugi lokaciji. Če se bo TM obnesel v vseh karakteristikah, ga bom seveda zagovarjal in priporočal, v nasprotnem primeru pa seveda ne.. bomo videli! lp

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Dobro vemo, da če bomo razpravljali kdo je najboljši ne bomo prišli nikamor, ker vsak ima svoje prednosti in normalno tudi slabosti. Frikenej...faj bi blo da narediš še ostala testiranja in jih naložiš na forum da bomo videli kako in kaj. Mene osebno je TM presenetil z vsemi temi vlaganji v tako relativno kratkem času. Je edini slovenski operater, ki se je zavezal k širjenju mobilnega interneta na podeželje. V treh letih je Tušmobilu uspelo z več kot 430 baznimi postajami zagotoviti 97,29 % pokritost prebivalstva z mobilnim signalom. So edini, ki imajo v Sloveniji 100-odstotno pokritost s tehnologijo EDGE, širokopasovnim internetom 2G in je uporabnikom na voljo povsod, kjer ima Tušmobil pokritost z lastnim signalom. Na drugem mestu pa je tudi po pokritosti prebivalstva z UMTS omrežjem, saj je danes z njim pokritega že 72,38 % celotnega prebivalstva Slovenije. To niso slabi rezultati, se mogoče motim? Pa če vzamemo v zakup še to da se bodo še naprej trudili na tem področju pa ti da dodatno misliti...Konkurenca bo morala pošteno zavihat rokave!

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
So edini, ki imajo v Sloveniji 100-odstotno pokritost s tehnologijo EDGE, širokopasovnim internetom 2G in je uporabnikom na voljo povsod, kjer ima Tušmobil pokritost z lastnim signalom.
Čakej? Kdo ma zdaj pri komu nacionalni roaming? Če ima res Tušmobil 100% pokritost z 2G signalom, bi moral imeti Mobitel pri njih nacionalni roaming in ne obratno
confused-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.