Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
KSZ
smile-1.gif

Tudi Tusmobil ima sedaj microSIM... cena je enaka, kot pri Mobitelu.. torej 10€ ...

20101108-ek53ie3wtq7uiixyyex6empdcc.jpg

20101108-euyi9w54qhh4jwqg1ynnu3jam5.jpg

20101108-gabsihm3554r4nt9wkg68xh88c.jpg

20101108-egngu6myc1bhnqtxac4fga7jrr.jpg

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Bi Tuš poleg Tušmobila prodal še Tuš Oil?

Finance 218/2010
10.11.10 00:01

Bo Mirku Tušu, ki je po lestvici revije Manager najbogatejši Slovenec, tokrat uspelo prodati Tušmobil ? Trudi se že mesece, menda pa Telekomu Austria , ki ima v Sloveniji že mobilnega operaterja Simobil , Tušmobila ne uspe kupiti, ker ni ponudil dovolj.

Bo najbogatejši Slovenec Mirko Tuš zaradi zadolženosti prisiljen prodati tudi bencinske servise V Tuš Holdingu trdijo, da ne, a naši viri menijo drugače.

Naši neuradni viri pravijo, da bi zelo radodaren kupec za Tušmobil odštel največ 50 milijonov evrov. Odločitev o prodaji naj bi bila sicer znana v treh mesecih. A je tudi ta cena po naših izračunih zelo optimistična. Naši izračuni namreč kažejo, da bi Tuš Holding Tušmobil lahko prodal za 40 milijonov evrov.
Koliko je vreden Tušmobil

Tušmobil ima 171 tisoč uporabnikov, če jih pomnožimo s 370 evri (toliko je na uporabnika plačal Telekom [TLSG 97,61 -0,81%], ko je prevzel makedonski Cosmofon ), dobimo 63 milijonov evrov oziroma 52 milijonov, če odštejemo dolgove. Če bo imel Tušmobil letos pol lanske izgube iz poslovanja, torej približno 12 milijonov evrov, bi pomenilo, da bi morebitni kupec za Tušmobil odštel približno 40 milijonov evrov.

Zakaj bi Avstrijci šli v Tušmobil?

V Telekomu Austria morebitnega nakupa Tušmobila ne komentirajo. Naši viri pa pravijo, da bi nakup Tušmobila in združitev v Simobil pomenila, da bi Simobil oziroma Telekom Austria manj vlagal v potrebne naložbe v posodobitve omrežja. Na Simobilu sicer trdijo, da morebitni "tovrstni nakupi niso pogojeni z razvojno potrebo".

Gredo tudi črpalke?

Da bi se Tuš Holding izkopal iz težav zaradi zadolženosti (ob 73 milijonih kapitala ima po lanski bilanci 443 milijonov evrov dolgov), menda prodaja tudi črpalke oziroma Tuš Oil . Kupec naj bi bil prav tako Avstrijec, OMV . Na OMV tega ne komentirajo, medtem ko na Tuš Holdingu prodajo Tuš Oila zanikajo: "Interes kupcev sicer je, a je podjetje za našo celovito ponudbo pomembno."

http://www.finance.si/294383/Bi-Tu%B9-poleg-Tu%B9mobila-prodal-%B9e-Tu%B9-Oil
Si.mobil seveda ne bo rekel, da je "naše omrežje tako zanič", da moramo kupiti drugega operaterja, da si izboljšamo pokritost/prepustnost. Večji motiv je da bi z nakupom Si.mobil ubil nizkocenovno konkurenco - kar našim plahutnikologom ne bo všeč...

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Zakaj bi katerikoli regulator sploh dopustil, da bi Mobitel ali Simobil (oz. njegovi "ta stari") lahko kupili Tusmobil (razen koruptivnih namenov)... Za kaksen T2 bi bilo se smiselno, da se zdruzi ali prevzame Tusmobil, ampak tam imajo zaenkrat druge probleme.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
Uporabnik Aliens pravi:
Najboljša je po mojem avtomatska izbira omrežja in blokiranje prenosa podatkov, ko si v roamingu.
Za platformi WinMobile in Android vem, da se to da nastavit. Verjetno tudi za druge.
Ampak to ne deluje vedno. Nekateri telefoni pod prepoved prenosa podatkov v roamingu razumejo vse kar ni 293 70, drugi pa vse, kar ni 293 **.

Največji problem je, da če bi Tušmobil ponujal storitev blokade GPRS v nacionalnem roamingu, bi lahko podal reklamacijo, če bi se ti obračunal prenos podatkov preko 293 41 omrežja. Tako pa ne moreš...
zdi se mi da je mogoča blokada tudi na m@ omrežju za 10 EUR...

Pri paketih tušmobil internet je m@ omrežje blokirano (ni nacionalnega roaminga)...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
A res pri paketu vesolje ni m@ omrežja? kako misliš, da je blokirano?

jaz imam vesolje paket in sem sedaj prestavil iz tušmobil na mobitel in gre brez problema. seveda sem takoj nazaj vrnil na tušmobil, ker ne potrebujem m@ omrežja.

ampak tvoja trditev ni pravilna .

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Glede da bi Si.mobil kupil Tušmobil ali Tušmobil + T-2 skupaj je grozljiva ideja glede na konkurenco in cen.

Cene v tem primeru bi šle v nebo. Tej prodaji odločno nasprotujem. Da bi Si.mobil kupil T-2 nimam zadržkov. Da se pa zbriše 3. mobilnega operaterja pa odločno nasprotujem. Če se to zgodi se Si.mobilu iz moje strani ne piše nič dobrega.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
A res pri paketu vesolje ni m@ omrežja? kako misliš, da je blokirano? da ne moreš na m@ omrežju bit z paketom vesolje?

od kdaj pa je to?
tušmobil internet. se opravičujem za napako
grims-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sej tudi ce si... ocitno nimajo UMTS roaminga ... ker je hitrost porazna (edino upload je OK), ce sem s Tumsobil kartico prijavljen v Mobitel omrezje (ni paket TusmobilVesolje) ...

Ce sem z vstavljeno Tusmobil kartico prijavljen v Tusmobil je situacija taka:
70947359.png

Lokacija Medvode:
70804254.png

ce pa v Mobitel omrezje pa ta taka:
70947723.png

70803814.png

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Ne verjamem, da bo Mirko Tuš prodal Tušmobil, glede na vse investicije, ki so jih naredili letos, po moje ima drugačne načrte. Investicija v omrežje saj ima Tušmobil sedaj dobro razvito in tehnološko omrežje, da ima zelo dobro pokritost z UMTS, da ima najhitrejši mobilni internet, pove veliko...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Ne verjamem, da bo Mirko Tuš prodal Tušmobil, glede na vse investicije, ki so jih naredili letos, po moje ima drugačne načrte. Investicija v omrežje saj ima Tušmobil sedaj dobro razvito in tehnološko omrežje, da ima zelo dobro pokritost z UMTS, da ima najhitrejši mobilni internet, pove veliko...

To je vse res, res je tudi, da se mu ne splača prodajati prespektivnega podjetja za drobiž, glede na uložen denar. Naj ponudijo 3-kratnik, takrat verjamem, da se bo prodal, prej ne, prej se mu splača prodati celoten holding, Tušmobil pa pusti, denar kateri pa je prejel od prodaje pa nekaj še uloži v TMB. Večji zaslužek je v mobilni telefoniji, kakor pa v trgovini. In ne potrebuješ toliko zaposlenih, kakor v trgovini.

Res je tudi, da v kolikor ponudi Ipad, da bo ta vsekakor cenejši od Galaxy Tab-a
grims-1.gif
, sicer pa mislim, da niti eden niti drug ni vreden tolikšnega denarja.

Lp.

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
quote] zdi se mi da je mogoča blokada tudi na m@ omrežju za 10 EUR...

Pri paketih tušmobil internet je m@ omrežje blokirano (ni nacionalnega roaminga)...

[/QUOTE]

od kdaj pa to?? pred enim mesecem to še ni bilo mogoče! [

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
kokr jst vem je to že od samega začetka, pred časom pa je bila odstanjena blokada ne-nacionalnega romaninga, tko da izven države dela roaming, na @m omrežju pa ne...

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Ima mogoče kdo izkušnje ali se da pridobiti mogoče za test (za 1 uro) mogoče njihovo kartico, da se sproba omrežje, kjer bi se GSM najbolj uporabljal? Ne vemo namreč kako so pokriti določeni predeli relacija Podčetrek, Kozje, Konjice, Sl.Bistrica itd.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Kot je rekel prehodnik kupi predplačniško kartico ki stane 3.99€ in je že naloženo na računu 5€ tko da ne zgubiš nič..
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.