Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

...pokritost 97%,

Tole bi komot lahko izpustil... ker je enostavno brezvezen podatek. Ce bi bili tako prepricani v svoje super duper hiper triper omrezje s taksno pokritostjo, gotovo ne bi trosili denarja okoli z nacionalnim roamingom ... Tako pa vsaj meni to pove dovolj o tem. In je lahko se toliko fanatikov, ki pisarijo po forumih in na vse pretege hvalijo TM... dokler se ne bodo psotavili na lastne noge bo zal tak dvom ostal...

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

...pokritost 97%,

Tole bi komot lahko izpustil... ker je enostavno brezvezen podatek. Ce bi bili tako prepricani v svoje super duper hiper triper omrezje s taksno pokritostjo, gotovo ne bi trosili denarja okoli z nacionalnim roamingom ... Tako pa vsaj meni to pove dovolj o tem. In je lahko se toliko fanatikov, ki pisarijo po forumih in na vse pretege hvalijo TM... dokler se ne bodo psotavili na lastne noge bo zal tak dvom ostal...

Dejstvo za pokritost je takšno, to da še niso odpravili roaminga pa za uporabnika predstavlja samo še dodatno prednost, sedaj ko imajo tehniki in inžinjeri toliko dela s pokrivanjem preostale Slovenije na UMTS 900, res ne gre pričakovati da bodo na enkrat lahko do pokrivali tudi morebitne vse armirane stavbe z notranjimi samostojnimi repetitorji
wink-1.gif
, za ta čas dokler ne bodo prosti, ne bo višek če ostane roaming. Dejstvo je tudi, da z vsako novo prižgano bazno postajo iz strani Tušmobila, se zmanjša gostovanje in posledično zmanjšuje strošek. Da je še zmeraj torej omogočeno gostovanje pa kot že povedano, je dodatni plus za njihove uporabnike.

Če bi Mirko svoj čas poslušal takšne kot si ti ter Borovnico, najbrž da ne bi nikoli imel tega kar ima
wink-1.gif
.

Lp.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
o najini skepsi z Jestom,..

dejstvo je da še sami ne verjamete svojemu pisanju,.. kako torej lahko pričakujete da bomo verjeli ostali,..
Mirko ni neumen da bi denar razmetaval,.. in če ne bi bilo potrebno verjetno nebi dajal denarja za "dvojno zmogljivost",...

je pa morda že spet čas da si vzamem tuševo kartico in se malo sprehodim naokrog,..če je tako kot pravite pri 97% pokritosti praktično ne morem najti območja kjer ne bi bilo signala,..

b

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Meni osebno je ta nacionalni roaming prej slabost, kot prednost... predvsem zaradi tega, ker je treba ves cas paziti, v katerem omrezju si, da ne placujes brezveze zakupljenih kolicin takrat, ko recimo gostujes v Mobitelovem omrezju. Vec ali manj vsi paketi, ki vljucujejo malo vec podatkovenga prenosa, so namrec omejeni le na TM omrezje ...

In se vedno sem mnenja, da se lahko nekdo "hvali" s tem, kaksno dobro omrezje ima sele takrat, ko stoji na lastnih nogah... in ne ko se "šlepa" preko tujega omrezja ... In vse, ki jih poznam (jih ni prav veliko) imajo ponavadi rocno izbrano omrezje Mobitel (to so predvsem taki, ki veliko govorijo, ostalih storitev pa ne uproabljajo in se ne gibljejo veliko po Ljubljani, kjer pa nacionalnega romaniga ni vec) ... in ti so pri Tusmobilu zgolj zato, ker so jih premamili poceni mobilniki ... In veliko jih pravi, da bodo po 24 mesecih sli drugam... zal nekatere preslepi spet kaksna nova ponudba in spet podpisejo zvestobo za naslednjih 24 mesecev (noja... poznam samo enega takega, ki sicer precej jamra cez Tusmobil, vseeno pa je spet podaljsal NR
smile-1.gif
...

Aja... ali je Mirko tvoj foter?
hysterical-1.gif
Ocitno se najde se vedno dovolj naivnih uporabnikov, ki padejo samo na nizko ceno mobilnika ... Pescica je pa se takih, ki celo na vse pretege hvalijo TM. Ocitno je DreamDesign ze malo spregledal... in ne hvali vec tako vrocekrvo in vcasih zna celo napisati kaksno bolj trezno izjavo..

In naj bo dovolj z moje strani... dolgo nisem kaj dosti komentiral nebuloz TM trobil... in upam, da da spet nekaj casa ne bom
evil.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
fino bi bilo pogledat tudi iz druge plati. TM je na trgu 3 leta, v tem času mu je uspelo ogromno. Z lastnim denarjem in z lastnim delom. Nekateri potrebujejo tuje vlagatelje in lastnike da preživijo. Pa saj ni važno, tisti ki uporabljamo TM storitve, vemo da ni vse 100%, najdejo se cvetke... Ker so pa drugi SLO operaterji tako super, je pa res brezveze da TM obstaja.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
spet se vračate na debato, ki se je že neštetokrat odvijala in vsi vemo kak je bil zaključek - skratka BV vse skupi...

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Glede na to kakšen je naslov te teme ne vem zakaj nekateri pišete o nekih samohvalah. Gre zato da se na strani predstavi oz. napove novosti, ki naj bi jih oz. jih je Tušmobil plasoral na trg. Če pač to Simobilovcem in Mobitelovcem ne paše naj te teme ne odpirajo, ne pa da sedaj tukaj v stilu da je brezveze. To da Tušmobil nadgrajuje svoje omrežje s tehnologijo HSPA+, ki omogoča prenos podatkov s hitrostmi do 21,6 Mbit/s je zelo dobra novica. Bomo pa videli kako bo vse skupaj delovalo. Z novembrom bo to najprej na voljo uporabnikom v Ljubljani, v naslednjih mesecih pa tudi v drugih večjih mestih. Definitivno konkurenčno Simobili in Mobitelu. Pa še pokritost prebivalstva s Tušmobilovim omrežjem UMTS raste
smile-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Nihče ne pravi, da Tušmobil ne dela velikih korakov naprej. To je zelo dobra novica. Ampak nekateri pravijo, da ima boljše omrežje od Simobila in da bo imel kmalu boljšo pokritost od Mobitela. Zakaj potem nacionalni roaming? Mene bi resno mikal prehod k Tušmobilu... ampak le pod pogojem, da se znebijo nacionalnega roaminga (ker nočem imeti dragih pasti, kjer bi nevedoma kuril evre s telefonom).

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Nihče ne pravi, da Tušmobil ne dela velikih korakov naprej. To je zelo dobra novica. Ampak nekateri pravijo, da ima boljše omrežje od Simobila in da bo imel kmalu boljšo pokritost od Mobitela. Zakaj potem nacionalni roaming? Mene bi resno mikal prehod k Tušmobilu... ampak le pod pogojem, da se znebijo nacionalnega roaminga (ker nočem imeti dragih pasti, kjer bi nevedoma kuril evre s telefonom).

467716-post_slo.gif

Me veseli, da se nekdo razmislja podobno ... Meni je cisto vseeno, komu dam svoj denar... le prevec ga pa nebi rad razmetaval za nepotrebne stvari... Da bi pa moral stalno gledati, v katerem omrezju sem prijavljen, pa mi tudi ni v interesu. Veliko bi ze naredili,d a bi recimo omogocili kaksno storitev, kjer bi lahko uproabnik sam vkljucil nek trigger, in se potem mobilnik ne bi na internet povezoval takrat, ko to ne bi slo v zakupljene kolicine ... se pravi, da takrat, ko nisem v dosegu TM signala, ne bi sploh deloval mobilni internet. Mobilni intetrnet je ravno tista zadeva, s katero si najbolj lahko povecas racun, ce si malo nepazljiv... Tako ima recimo narejen roaming T-2. Mobilni internet deluje samo v lastnem omrezju (ki pa je zal zaenkrat res se bolj majckeno
smile-1.gif
) ... klici pa delujejo preko lastnega in roaminga... in to po enakih tarifah... nimajo pa zaenkrat paketov z zakupljenimi kolicinami ...

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Se strinjam, vendar pa je potrebno vseeno vedeti, da vsi uporabniki ne uporabljamo vseh aplikaciji enakovredno. Je tudi veliko takšnih ki mogoče temu ne dajo toliko prednosti. Konc koncev pa na koncu oddtehta kaj za določeno vsoto denarja dobiš, koliko se lahko pogovarjaš itn. In kakšne mobitel dobiš za posamezen paket pri operaterju. Vidi se da se pri Tušmobilu trudijo, je pa tudi res da ne gre vse kar čez noč, saj tudi konkurenca ni zrastla v enem ali dveh letih. Glavno je da so vlaganja in da se prlagajajo nam uporabnikom!

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Telefon dati na Tušmobil ročno? Sam ustvariš da nimaš nacionalnega roaminga. Po možnosti še UMTS only? Če greš v vukojebino 1-2x na mesec pa se da na samodejno + dvojni način
smile-1.gif

Če bi mel na samodejno iskanje omrežja bi pa tudi dvakrat premislil iti k Tušmobilu.

V vukojebinah kjer bazne delajo Si.mobilu in Mobitelu izgubo pa je bolje biti v tistih predelih brez baznih pa je cenejše nacionalni roaming.

Kot drugo število baznih postaj (najboljša pokritost) in kakovost omrežja nista en pojem. Kakovost omrežja pomeni da z enako število baznih postaj, enako oddaljenostjo bazne se pokaže kdo ima boljše konfigurirane bazne postaje. Dober primer je v Avstriji: Orange ima najslabšo pokritost (ker ima GSM 1800 only), a revija Connect je podelila Orangu nagrado najboljše kakovostno omrežje (čist enaka nagrada kokar je dobil Mobitel za najboljše tehnično omrežje).
Mobitel 2007:
f-buttonsw-barvni.png

Orange Austria 2009:
connect_netztest_2009_175x175.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Sorry... zame ročna nastavitev omrežja ne pride v poštev. Če se gredo nacionalni roaming, naj pa zakupljene količine vključijo v vsa omrežja. Če pa tega ne morejo, naj pa tiste storitve, na katerih imaš zakupljene količine v roamingu izklopijo.

Sicer pa mene kot končnega uporabnika "boli k***c", kako optimalno imajo skonfigurirano omrežje. Zame (kot končnega uporabnika) je kakovost omrežja kombinacija pokritosti in delovanja (hitrosti prenosa, pojavljanje napak in v odvisnosti števila uporabnikov v moji okolici aka. isti bazni postaji). In vsi vemo, da v tej zadnji točki tušmobil ravno ne blesti (oz. ni boljši od konkurence). Ima pa "najcenejše" pakete. Zakaj narekovaji? Zaradi nacionalnega roaminga
smile-1.gif

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
Je kdo iz Šempetra (v Savinjski dolini) -- v soboto sem se potikal tak okrog in mi nikakor ni delal prenos podatkov.
frown-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Zakaj ne pride v poštev ročna nastavitev omrežja?
Za klice & sporočila hočeš imeti 293 41 in 293 70, prenos podatkov pa samo, ko si na 293 70 (zaradi GB zakupljenih količin).

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Najboljša je po mojem avtomatska izbira omrežja in blokiranje prenosa podatkov, ko si v roamingu.
Za platformi WinMobile in Android vem, da se to da nastavit. Verjetno tudi za druge.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Aliens pravi:
Najboljša je po mojem avtomatska izbira omrežja in blokiranje prenosa podatkov, ko si v roamingu.
Za platformi WinMobile in Android vem, da se to da nastavit. Verjetno tudi za druge.
Ampak to ne deluje vedno. Nekateri telefoni pod prepoved prenosa podatkov v roamingu razumejo vse kar ni 293 70, drugi pa vse, kar ni 293 **.

Največji problem je, da če bi Tušmobil ponujal storitev blokade GPRS v nacionalnem roamingu, bi lahko podal reklamacijo, če bi se ti obračunal prenos podatkov preko 293 41 omrežja. Tako pa ne moreš...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.