Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Dejte vsi povedat kake ma to zveze s to temo ki je Moderator da briše prispeveke ki sploh niso del te teme Novo pri Tušmobilu...
13.gif

A tukaj se lahko samo Tušmobil hvali, ali kaj ?

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Ne, ta tema je za razpravljanje o novostih pri mobilnem operaterju Tušmobil.

dinos77

Pripravnik
2. nov 2010
589
1
18
Slovenija
Mene pa tukaj nekaj zanima, če mogoče kdo ve da naj bi TUŠMOBIL imel do konca leta 2010 najboljši signal za prenos podatkov 3G
in da pripravlja izjemne nove pakete, ki bodo pisani na kožo posamezni skupini strank. A kdo kaj ve o tem? Ker zelo resno razmišljam o zamenjavi operaterja, ker ta Mobitel je za odstrel in bi rad prešel na Tušmobil?

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Novica na TM strani:

Citat:
TUŠMOBIL MED PRVIMI V EVROPI Z NAJSODOBNEJŠO TEHNOLOGIJO HSPA+ 02.11.2010
Pri Tušmobilu ponovno postavljamo nove mejnike v slovenskih mobilnih komunikacijah. Pripravljeni smo na začetek ponujanja storitev v najsodobnejši tehnologiji HSPA+, ki velja za trenutno najhitrejši in najzmogljivejši mobilni internet s hitrostmi do 21,6 Mbit/s. Lansko leto smo med prvimi mobilnimi operaterji na svetu preizkusili tehnologijo UMTS 900, s katero danes pokrivamo že marsikatero mesto v Sloveniji, skupaj pa je Tušmobil po pokritosti z UMTS signalom na 2. mestu med operaterji.

Pri Tušmobilu že od začetkov stremimo k nenehnemu uvajanju najnovejših tehnologij in dovršenosti storitev. V samo treh letih od svojega prihoda na slovenski trg bomo svojim uporabnikom ponudil trenutno najhitrejši in najzmogljivejši mobilni internet. Nadgradnja s HSPA+ omogoča, da naše omrežje podpira hitrosti do 21,6 Mbit/s, kar je primerljivo oziroma presega povprečno širokopasovno povezavo z internetom. Zaradi jasne strategije tehnološke zasnove hrbteničnega omrežja, ki smo jo pri Tušmobilu že v začetku osnovali na najsodobnejši DWDM & IP/MPLS tehnologiji prenosa, smo danes korak pred drugimi. Tehnologija HSPA+ bo od novembra najprej na voljo uporabnikom v Ljubljani, v naslednjih mesecih pa tudi v vseh večjih mestih.

Samo v lanskem letu smo zgradili več kot 100 novih baznih postaj in z omrežjem UMTS nadgradil 150 obstoječih baznih postaj. Uporabnikom v Sloveniji kot edini operater omogočamo UMTS na 900 in tudi 2100 Mhz. Pokritost prebivalstva s Tušmobilovim omrežjem UMTS je že 72,38 %, kar nas uvršča na drugo mesto med slovenskimi operaterji. Po več kot 15 letih prisotnosti mobilnih operaterjev v Sloveniji smo tudi edini, ki imamo 100-odstotno pokritost s tehnologijo EDGE, saj je ta uporabnikom na voljo povsod, kjer ima Tušmobil pokritost z lastnim signalom. V treh letih je tako Tušmobilu uspelo z več kot 430 baznimi postajami zagotoviti 97,29-% pokritost prebivalstva, kar v tako kratkem času drugim operaterjem ni uspelo.

Svoje do okolja najprijaznejše in najsodobnejše mobilno omrežje v Sloveniji pri Tušmobilu gradimo v sodelovanju s partnerjem Nokia Siemens Networks. S tehnologijo UMTS 900 kažemo odgovoren odnos do okolja, saj za tovrsten širokopasovni mobilni internet zadostujejo le nadgradnje obstoječe mreže oddajnikov. Ob tem pa je potrebno le majhno število oddajnikov, saj je tehnologija za razliko od prejšnjih UMTS tehnologij izjemno uporabna in primerna za razgiban slovenski relief.

priden.gif

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Kako pa kaj deluje to omrežje? Z zanesljivostjo verjetno ne bi smelo biti težav, glede na to da je tako majhno število uporabnikov.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Hmmmmmm... uporabnikov je okoli 200, 000. Mahjno število uporabnikov?! No v glavnem, z omrežjem ni težav. No razen če jih iščeš (kot povsod).

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Dejstvo je, da ima Tušmobil najbolj razvito in tehnološko omrežje, da ima najboljšo pokritost z UMTS, da ima najhitrejši mobilni internet, itd. Tušmobil ponuja tudi vrhunske aparate po ugodni ceni in ostale odlične storitve, do konca leta 2010 bo imel najboljši signal za prenos podatkov 3G, in v kratkem pripravlja izjemne nove pakete, ki bodo še bolj ugodni kot so bili do sedaj. Še zelo dobra stvar pa je tudi ta da se razvija v družbeno odgovorno podjetje, v skladu z naravo in si prizadeva, da dobi stranka čim več za svoj denar...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Kdaj bodo ukinili nacionalni roaming? Ker do takrat je preprosto preveč pasti za visoke račune (če je uporabnik ponesreči v Mobitelovem omrežju). Pa ne mi omenjat ročne izbire omrežja.

Je pa lepo videti, da se stvar premika v pozitivno smer...

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik natko45 pravi:
Dejstvo je, da ima Tušmobil najbolj razvito in tehnološko omrežje, da ima najboljšo pokritost z UMTS, da ima najhitrejši mobilni internet, itd. Tušmobil ponuja tudi vrhunske aparate po ugodni ceni in ostale odlične storitve, do konca leta 2010 bo imel najboljši signal za prenos podatkov 3G, in v kratkem pripravlja izjemne nove pakete, ki bodo še bolj ugodni kot so bili do sedaj. Še zelo dobra stvar pa je tudi ta da se razvija v družbeno odgovorno podjetje, v skladu z naravo in si prizadeva, da dobi stranka čim več za svoj denar...

Zakaj to zveni kot reklama s strani enega zaposlenega na Tušmobilu? S takimi nekritičnimi objavami se doseže samo kontra efekt pri uporabnikih oz. potencialnih uporabnikih.

Kdaj naj bi prišli ti novi paketi, da vidimo kaj nam bodo ponujali?

@ A je mogoče videti kje seznam novih baznih postaj, ki jih pri Tušmobilu nameravajo v kratkem vzpostaviti?

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Kdaj bodo ukinili nacionalni roaming? Ker do takrat je preprosto preveč pasti za visoke račune (če je uporabnik ponesreči v Mobitelovem omrežju). Pa ne mi omenjat ročne izbire omrežja.

Je pa lepo videti, da se stvar premika v pozitivno smer...

Tisti, ki imajo Tušmobilov signal v k....u si verjetno ne želijo najbolj tega?! Recimo pri meni doma je signal ena velika žalost (1-2 črtici ali pa celo brez signala) in mi takšna ukinitev tudi približno ne bi bila všeč - v primeru, da bi bil pri njih. Recimo na Tušmobil bi šel samo v primeru, da bi še vedno imeli roaming nekaj časa...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Po mojem če se bodo odločili pri Tušmobilu, da skenslajo gostovanje pri Mobitelu to sigurno ne bo čez noč narejeno in sigurno ne bodo prekinili nacionalni roaming takoj na vseh krajih.

Kakor jaz to opazujem gre to postopoma - tam, kjer je tušmobilova pokritost dobra ali celo odlična - logično da bodo tam skenslali roaming, saj zakaj ga pa še rabijo? Samo stroške si povzročajo s tem (kolikor sem prebral iz napisanega o temu).

Sicer pa sem tudi sam že v večih mestih testiral tušmobilov signal na GSM omrežju in se med pogovorom premikal in bil mobilen (vozil z avtomobilom) in mi niti en krat ni prekinjalo med pogovorom:
- Izola, Koper, Piran, Ankaran (skratka skoraj cela obala je res zelo dobro pokrita in nimam nikjer nobenih težav, pa imam 2 številki pri tušmobilu)
- Ljubljana, Medvode, Kranj, Kamnik, Domžale, Črnuče (tudi tukaj sem testiral pogovore s tem namenom, da bi našel "luknjo" kjer naj ne bi bilo signala, vendar je nisem našel)
smile-1.gif

Tako da bi lahko te kraje načeloma odklopili roaming pri mobitelu. No sicer pa ne vem kako imajo določeni uporabniki v stanovanjih jakost signala.

Na obali sem pri kolegih testiral v stanovanju in vse laufa
aplauz.gif
(Izola, Koper, Piran, Ankaran). V stanovanjih v bloku, eni so na 1.nadstropju, drugi so na zadnjem..)

Še nekaj zanimivega sem odkril prejšnji vikend. Z očetom sva šla v ribolov v Mola- Ilirska Bistrica - jezero. Fotr ima non stop slab signal od mobitela tam in ga zmerm težko dobimo.
Tam sem bil prvič in sem imel vse črtice na ekranu ob jezeru, za test sem poklical frenda na obalo in se z njim pogovarjal brez kakršne koli težave
smile-1.gif

Zanimivo, da ima tušmobil v nekaterih krajih celo močnejši in boljši signal kot mobitel in simobil.

Napredek je zelo viden in tisti, ki uporabljamo tušmobil to tudi občutimo na sami hitrosti povezave (ko pač uporabljam internet doma prek telefona in preklopim na 3G).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Potem nimajo tako dobrega omrežja, kot ga povsod omenjajo?
smile-1.gif

Jaz vem, da ne grem k Tušmobilu, dokler imajo nacionalni roaming, ker to pomeni, da nimajo zaupanja v lastno omrežje. Oz. šel bi k njim, če bi cene in zakupljene količine v nacionalnem roamingu izenačili s tistimi v domačem omrežju (vsi vemo, da se to ne bo nikoli zgodilo).

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Nekaj je marketing, nekaj pa realno stanje na terenu
smirk-1.gif
Zato sem pa kupil eno prepaid kartico, da na lastne oči vidim kako zadeva funkcionira v praksi - in po Murphyju so ravno pri meni doma problemi, drugje (na območju kjer se večinoma nahajam) se mi zdi kar dober signal večinoma.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.