Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
bonk.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
a ker mislim da ima Norkring boljše DVB-T omrežje od RTV Slovenije me boš tud napadel? :D Ali recimo T-2 od Telekomovega?
smile-1.gif

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
TV od mobitela. Mobilni TV je taka katastrofa da sem kr solze dobo zram. Nisi nekaj omeno da ga bo mogoce Orange ce skelpamo da je on lastnik zaj tudi uvedo? Upam da bo vec kanalov in boljsi kot 14fps.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Kokar sem gledal Orangove hčerke jo imajo skoraj vsi.

Logična bi bila uvedba če pomislimo da obljublja veliko pokritost UMTS. Če bo Orange to res uvedel jo bom zagotovo naročil.

nemor si da neb napisal
smile-1.gif
Lej iz Orangove avstrijske strani: :D
connect_netztest_2009_sehr_gut.gif

Raziskava je bila narejena decembra 2009:
http://www.orange.at/Content.Node/presse/pressemitteilungen/de/20091106.de.php

Avstrijski Orange je France Telecom prevzel šele leta 2007. Ponujajo samo GSM 1800 in UMTS 2100. Ne vem če ponujajo GSM 900. Če ga to ponujajo zadnje leto.

Prav tako v Franciji je Orange dobil najboljšo oceno kakovosti omrežja.

Mogoče se nam za kakovost slovenskega Orange omrežja res ne bo treba bati za naprej.

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No sej, torej se strinjaš, da nimaš niti enega oprejemljivega dokaza, da je Tušmobilovo omrežje trenutno najbolj kakovostno? Če imaš, še vedno čakam na to in se posipam s pepelom. Pa ne mi s tovjimi ugibanji, verovanji, zgodbicami iz hodnikov, kako je bil nekdo podkupljen (
bonk.gif
).
Kaj je prejel Orange v tujini je povsem nepomembno za trenutno stanje na našem trgu. Tudi nikjer nisem rekel, da bo m@ za vse večne čase imel najboljše omrežje. Mogoče ga čez 5 let ne bo več, mogoče bo edini na trgu. Mogoče bo prevladal Simobil ali Tušmobil. Bog si ga vedi. Spotaknil sem se le ob izjavo, Tušmobil ima itak najboljše omrežje ker nisem še nikjer kaj takega zasledil, pričevanja kolegov - uporabnikov in lastnih izkušenj pa kažejo povsem drugo sliko (ne kdaj je kdo kaj gradil, kdo je vse imel kaj zastonj,..bla bla bla). In če bo Orange izboljšal tušmobilovo omrežje, hvala bogu, super. Bomo vsaj imeli še bolj pester trg kot sedaj. Konkurenca je vedno zdrava tako za podjetja, da se bolje razvijajo kot za potrošnike, ki ga uporabljamo.

pa res sem off.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
- Država zmanjša v Telekomu in Mobitelu na 25% + 1 delnico in prevzame 51% lastnik (recimo DT). Tako se politika več ne bo vmešavala v internetni / mobilni trg.
Ti pa si radikalec! Ti veš kolikšen delež je v državni lasti v mamah Si.mobila in bodoči mami Tušmobila?
confused-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Jao ....

Lahko prosim nazaj na novosti.

Daljšanje virtualnega penisa Tušmobila in prepucavanje, kateri ima večjega naj bo druga tema!
Le odprite jo in naj berejo tisti, ki se jim da!

Tukaj naj se gre nazaj na novosti pri Tušmobilu.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Ko bodo ljudje opazili da če gredo iz Mobitela ne bodo izgubili kvaliteto ampak pridobili na nižji ceni bodo tudi vsi operaterji prisiljeni ponuditi nižjo ceno.

Hmmm.. nekaj tukaj ne razumem... pravis, da bi morali tudi drugi nizati cene. Zakaj pa potem nekateri vlagajo tozbe, da so cene prenizke?
rolleyes-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik smejko pravi:
DreamDesign a sploh veš kašno opremo mata mobitel in Si.mobil da tako trdiš da je Tušmobil oh in ah in sploh najbolši?

On verjetno misli, da ima Mobitel opremo iz leta 1995, ko so zaceli z GSM... Si.mobil iz leta 2000, Tusmobil pa vse najnovejse
smile-1.gif
... Vsi operaterji imajo vec ali manj podobno opremo... le da eni od enega proizvajalca, drugi od drugega ...

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Ah sam nabijate vidva posebi Pakul in DreamDesign .....
tongue-1.gif

Iz lastnih izkušenj lahko rečem da ma Tušmobil odlično omrežje tako GSM kot UMTS...
smile-1.gif

edit: tale prispevek ne leti na tebe Jest
wink-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Citat:
- Država zmanjša v Telekomu in Mobitelu na 25% + 1 delnico in prevzame 51% lastnik (recimo DT). Tako se politika več ne bo vmešavala v internetni / mobilni trg.
Ti pa si radikalec! Ti veš kolikšen delež je v državni lasti v mamah Si.mobila in bodoči mami Tušmobila?
confused-1.gif
Raje bi videl državo 100% lastnico ampak to v Sloveniji ne gre. Naša država je skorumpirana od Gregorjev Golobičev in drugih. Politika se preveč vmešava v mobilnega in internetnega operaterja. Zato pa imate še vedno Siol in Mobitel večinski delež.

Če hočemo telefonirati ceneje je to potrebno. Trenutno se v Mobitelu in Telekomu Slovenije pere davkoplačevalski denar. od tega da gre denar mimo nadzornih svetov, do tega da se raje najemajo zunanji izvajalci in se jih plača, po možnosti za neopravljeno delo, ... Država je slab gospodar tako pri železnicah, Mobitelu in NLB-ju.

Nazadnje urejeno:

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
On verjetno misli, da ima Mobitel opremo iz leta 1995, ko so zaceli z GSM... Si.mobil iz leta 2000, Tusmobil pa vse najnovejse
smile-1.gif
... Vsi operaterji imajo vec ali manj podobno opremo... le da eni od enega proizvajalca, drugi od drugega ...
Vem da posodabljajo. Simobil s znovim direktorjem je malo začel prenavljati omrežje
smile-1.gif
Mobitel ga pa itak skoz.

Si.mobil bi moral vržti 20 mio € in zamenjati jedro in vse skupi. Če pa samo en del ... me vsaj veseli da kupuje najnovejšo opremo pri NSN-ju. Nekateri evropski operaterji raje kupujejo pri kitajcih. Kot naprimer Huawei in ZTE opremo.

Drugače pa moram pohvaliti Si.mobil, da je začel tudi za omrežje skrbet, ne samo za marketing. To morem rečt pohvalno glede tega. Se obračajo stvari v pravo smer!

Nazadnje urejeno:

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Hmmm.. nekaj tukaj ne razumem... pravis, da bi morali tudi drugi nizati cene. Zakaj pa potem nekateri vlagajo tozbe, da so cene prenizke?
rolleyes-1.gif
za Telekom to msilim da so prenizke. Telekom ima visoko ceno za zakup, Siol posluje pod svojim stroški, tako morajo tudi ostali operaterji. In tu je problem. Zato sem pa rekel da bi Telekom morali razdeliti na dva dela.

Plus če bi Mobitel imel tržni delež pod 40% bi lahko mirno ponudil Itak Džabest. Ga ne bi noben preganjal.

Glede mobilne telefonije pa bi cene šle lahko še dol. V času cenovne vojne je imel v letu 2009 dobiček
- Mobitel: +41.153.000 €
- Si.mobil: +22.798.799 €

Ko pa ni bilo cenovne vojne leta 2008
- Mobitel: +58.955.000 €
- Si.mobil: +32.070.584 €

pa leta 2007 pred prihodom Tušmobila
- Mobitel: +50.602.000 €
- Si.mobil: +25.420.000 €

Pred letom 2004 je imel Mobitel "skromnih" 15 mio € dobička.

Mislim da javkanje da ni denarja za vlaganja vsaj pri Mobitelu in Si.mobilu so iz trte zvite.

Lep dobiček, podjetja morajo poslovati z dobičkom, samo ne mi pa govort zaradi cenovne vojne prejšnje leto ni bilo denarja za vlaganja. Ne vem kako v Avstriji kjer imajo 1000 minut v vsa omrežja + 1000 SMSov + 1 GB prenosa za 20 € skoraj pri vseh operaterjih. Pa je tud jeben teren, večje plače, višji standard.

Upam le bo France Telecom v tem letu zelo okrepil denarni položaj Tušmobila s dokapitalizacijo ali najemom kredita pri mami (kot je to počel Si.mobil in mama Telekom Austria). Da bo tisto kar je dolžan poplačal, dokončal omrežju v 1-2 letih. Mislim da to ne bi smel biti problem, vsaj Telecom France ima letno dobička okrog 4 milijarde €.

najbolj bi funkcioniral trg če bi Mobitel - Si.mobil - Tušmobil/Orange imel po vsak 1/3. Ali Mobitel in Si.mobil pod 40%, tretji pa 20 % tržni delež. Te dve opciji bi bila najboljše za naš trg. Plus da bi do združitve Si.mobila in T-2ja res prišlo.

Nazadnje urejeno:

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Ko bodo ljudje opazili da če gredo iz Mobitela ne bodo izgubili kvaliteto ampak pridobili na nižji ceni bodo tudi vsi operaterji prisiljeni ponuditi nižjo ceno.

rolleyes-1.gif

467716-post_slo.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Ah sam nabijate vidva posebi Pakul in DreamDesign .....
tongue-1.gif

Iz lastnih izkušenj lahko rečem da ma Tušmobil odlično omrežje tako GSM kot UMTS...
smile-1.gif

edit: tale prispevek ne leti na tebe Jest
wink-1.gif

mah k sem bumbar in se ne znam zadrzat ampak delam na tem
smile-1.gif

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
..Tuš ima samo 8% tržni delež in najslabše omrežje izmed treh mobilnih operaterjev...

Ti locis med "najslabsim omrezjem" in med "najslabso/najmanjso pokritostjo"??
Ocitno ne.
Lp

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.255
1.763
113
40
Daleč da bi se imel za strokovnjaka...trenutno sem na mobitelu...in mi vsak dan ko se vozim na relaciji Ptuj- Poljčane vsaj na treh mestih "vn vrze" iz pogovora, ker totalno zmanjka signala...

Tolko o super duper omrežjih...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.