Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
ma sej vseeno. Pise da bo iphone in ipad. Kaj zaj ce uradno ali ne. Problem je le v tem ce ga novi lastnik ukine, ker neki orange dvomim da bo na crno prodajo iphone?

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
Nokia-Siemens Networks se opremlja s Tušmobil SIM karticami
http://go6.si/nsn-se-opremlja-s-tusmobil-sim-karticami/
Iz podjetja Nokia-Siemens Networks mi sporočajo, da bodo nekatere njihove prodajnike opremili s Tušmobilovimi SIM karticami, da bodo lahko širom sveta predstavljali, kako deluje IPv6 preko 3G omrežja. Podrobno so prisluhnili mojemu predavanju na Google IPv6 implementors konferenci, kjer sem predstavil uvedbo IPv6 v Tušmobilovo in Mobitelovo omrežje in zaradi tega so se odločili za IPv6 servis Tušmobila, ki uporablja NSN opremo v njihovem dostopovnem mobilnem omrežju…

Predavanja na Google konferenci zna razburkati gladine širom sveta in to se je tudi zgodilo. Multinacionalka bo sedaj na svojih komercialnih predstavitvah uporabila slovenko omrežje za prikaz IPv6 funkcionalnosti, seveda v roaming načinu, razen takrat ko bodo svoje naprave predstavljali v Sloveniji.

Kaj po pomeni za nas? ipv6 uvedba soon?

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
po domace so to IP stevilke. Danes mamo ipv4 in ker jih zmanjkuje, samo 300 dni se cirka http://www.ipv6actnow.org/info/what-is-ipv4/ 300 bodo pac uvedli ipv6 ki so pravtako ip stevilke, le da jih je mnogo mnogo vec, da lahko vsaka naprava ima cisto svojo stevilko. Pa nekaj naprednejsih funkcij ima, katere dvomim da bodo kaj koristle pa anyway. Problem je da na telefonih se IPv4 nimamo unikatnih, ker jih je premalo. Z 6ko bi pa skoraj mogli dobit.

Nazadnje urejeno:

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Naj bi Ipv6 uporabljali že znotraj Tušmobil podjetja (oprema NSN). Prav tako naj bi IPv6 v svoje mobilno že testno uvedel tudi Mobitel (oprema Ericcson). Slovenija in te dva operaterja sta vodila na svetu v uvajanju IPv6 protokola. Tako da ostali copy/paste od nas.

Na kratko: IPv6 (angleško »Internet Protocol version 6«, internetni protokol verzije 6) je protokol omrežne plasti namenjen naslavljanju naprav v omrežju. Je naslednik protokola IPv4.

Na internetu zmanjkuje IPv4 naslovov (npr.: 193.95.198.35), zato je svet primoran preiti na nov standar IPv6 (npr: 2001:0db8:0000:0000:0000:0000:1428:57ab). IPv4 vsebuje 4.294.967.296 IP naslovov, IPv6 pa kar 2^128 IP naslovov.

Vsak človek teoretično s standardom IPv6 ima 5 x 10^28 IP naslovov
smile-1.gif
Še vaš hladilnik bo lahko imel svoj IPv6 številko :D

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
In s tem verjetno pride tudi lažja sledljivost?

Kakor vzames. Zdaj si skrit samo vkolikor visis za nekim NATom in se delas nevednega, vidi se pa kdo je tisti, ki ti NAT omogoca (torej ce bi delal kaksne silne teroristicne plane, bi imel tezave tisti, ki ti je omogocil povezavo, tebe pa morda ne bi dobili). Potem izgovorov tudi s tega vidika ne bo vec, ce bo res vsaka naprava imela svoj naslov.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
sedaj pa je skoraj z gotovostjo. Trg bo s 99,99% takle:
aplauz.gif

mobitel-simobil-orange.png

Po neuradnih infotih naj bi Mirko v Tušmobil vložil 70 mio €, zanj pa naj bi dobil 150 mio €.

Nazadnje urejeno:

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
to so govorice, ki prihajajo iz Tušmobila. Koliko so resnične so vprašanje, posebej glede denarja. Vsi, ki so v stiku s podjetjem ali koga tam poznajo da je do prodaje res prišlo in da se že učijo francoščine.
smile-1.gif

Če so ga kupili francozi bo po mojem v roku 6-12 mesecev rebrandov blagovno znamko v Orange. Mogoče bodo imeli malo problemov, ker podjetje Orange d.o.o. pri nas že obstaja
smirk-1.gif

Sam se bojim da bodo porinil tudi obliko spletne strane (vsi operaterji Orange imajo enako). K je totalno nepregledna ... Upam da obdržijo to stran, le spremenijo barve in to je to (pa združijo mobilno telefonijo, internet, telefonijo, IP TV v eno stran).

je pa Orange razvil HD voice (kristalni zvok), ki ga ponuja svojim uporabnikov tudi že v Moldaviji.

Nazadnje urejeno:

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Mene pa zanima kolk od vas dejansko kupuje preko TUŠKabine, ker čisto nič ne dajo v marketing in se meni sploh ne sanja kaj majo gor. Pa še to: glede na to da smo v dobi interneta in ostalih povezav bi lahko bil tud kkšen link na njihovi strani ne pa da je treba vedno preko wapa gor da prečekiraš če majo kej novega.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
jaz imam preko TUŠ KABINE predigro (oziroma predskupino) nekaj zvočnih opozoril, pa prejšni dan sem si naložil Milijonarja. Sploh mi pa prav pridejo novice ter kino spored. Meni je tuš kabina ql. Aja pa vsekakor Moj tušmobil. Čakam le da bo to mogoče preko interneta.

Nazadnje urejeno:

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
večkrat jo obišči in boš videl na samo tuškabini..brskanje po njej je tako brezplačno..
cool-1.gif

aja..pa slišal sem, da se pripravlja grafična prenova le-te

Nazadnje urejeno:

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
KSZ
Se splača zdaj vezati na Tušu ? Nov lastnik, nove cene paketov ? Višje, nižje ?
Mislim prestopit iz Mobitela na Tuš, samo me zanima kako verjetno je, da bo nov lastnik podražil/skrčil zakupljene dobrote v dosedanjih paketih ?

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
tega nihče ne ve
smile-1.gif

je še prezgodaj vse skupaj. sicer pa mislim da je tako, da če jih kupi novi lastnik, da morejo 1 leto imeti isto ponudbo (po zakonu?) potem pa lahko spreminjajo cene, pakete itd...

morda se motim.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.