Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Če bo podjetje za projektiranje pozval soinvestirtorje potem da, drugače ne.

Če pa bo na apakovih straneh objavljena relejna postaja potem bo antena prej delovala
smile-1.gif

Je pa lahko tudi tak primer, ko antena še ni zgrajena, pa je prižgana. Tušmobil ima premične prikolice (na katerih je bazna postaja) in dokler ni zgrajena bazna oddaja nadomestna iz te premične prikolice.

pa verjetno so tiste na objektih prej izgrajene, kot tiste na sredi travnika in je treba napeljati elektriko, postaviti štango, ...

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
461
28
28
Sodišinci
V mojem primeru gre za bazno,da se bo postavljal stolp saj je objekt prenizek,poleg tega je pa zraven še gozd...je pa z temi prikolicami baje problem,saj se postavijo preden se pridobi vsa dokumentacija in lahko kakšen nasprotnik prepreči gradnjo...za en primer celo vem.....tam je bazna izklopljena in bodo morali prikolico odstraniti ter poiskati novo lokacijo..upam ,da pri nas čimprej pridobijo dovoljenja in začnejo z gradnjo,saj je trenutno signal zelo slab...bo pa šlo za gsm in umts bazno...tako je bilo rečeno ob podpisu pogodbe...
cheer.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
vse tušmobilove bazne imajo dovoljenje tako za GSM, tako za UMTS. Vsaj naj bi v prihodnosti GSM=UMTS.

ja pridobivanje dovoljenj je hudir. Pa kot praviš kakšen nasprotnik nasprotuje gradnjam, ampak na drugi strani pa te enake osebe težijo kako ni dobrega signala ... Recimo Mobitel je v Novem mestu za eno bazno postajo čakal dovoljenje kar 8 let. Ko jo je dobil je pa ustal narod. jau ...

Če je dovoljenje potem si rešen. Potem samo čakaš kdaj se ti bo izboljšal signal. prejšnje leto v jeseni se mi je vklopila bazna 500 metrov stran in je super. Sedaj pa čakam na UMTS 900 na tej bazni
smile-1.gif

sem bi zelo vesel ko sem videl to tablo septembra 2009
cheer.gif

tus-cadraze.jpg

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
461
28
28
Sodišinci
Ja eni so res čudni...ni v redu če se hoče postavljat bazna,po drugi strani se pa pritožujejo da je slab signal...jaooo....še največkrat starejše ženske ki nimajo pojma o telefoniji....tudi v našem primeru je skupina krajanov zahtevala, da bi se naj pogodba razveljavila...ker do tega ni prišlo so zagrozili da bodo ustanovili civilno iniciativo...bomo videli kaj bo....

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
jap kaj češ. Sem že tudi slišal da je bil sosed proti. Pa ne zarad ker seva in takih reči, ampak ker bo sosed, ki ima bazni dobil 2000 € na leto, drugi pa nič.

sem pogledal na zemljevid kjer pravš da bosta bazni. V tvojih koncih bo potem super pokritost.

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
461
28
28
Sodišinci
Ja če se bosta ti dve bazni postavili bo res super....je pa do tega še daleč...upam da bodo vsa dovoljenja šla skoz....trenutno je pa res slab signal....na tvojem zemljevidu sta dve bazni postaji,ki sta trenutno izklopljeni...v Ropoči in posledično tudi v Gornji Radgoni saj je bila ta linkana z Ropočo....tak da tušov zemljevid za moj konec ne drži glih najbolj....jaz pa dobivam signal iz M.Sobote oziroma Radencev....prva je oddaljena 11 km,druga pa 6km...tak je prenos podatkov zelo počasen...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
kok približno km lahko ena bazna postaja GSM oddaja signal? in koliko UMTS 2100 in koliko UMTS 900?

A ima kdo ta podatek? Seveda je treba vzeti v zakup tudi druge infrastrukture, ki ovirajo signal ampak tako vsaj približno neko povprečje mora biti.

lp

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
461
28
28
Sodišinci
Hmmm sicer nisem glih neki strokovnjak za te zadeve....lahko pa povem iz lastnih izkušenj da občasno ko sem zunaj dobim signal gsm tudi z 20 km oddaljene bazne postaje in se normalno pogovarjam....v tem primeru kak prenos podatkov ne pride v poštev....za umts 2100 mislim da na taki razdalji ne bi delal oz bi preklopilo na gsm....

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Za GSM 900 je res nekje pri 30 km. Za UMTS 2100 pa bi rekel nekje 10 do 15 km.

UMTS 900 naj bi v enih okoliščih pokril malo več ozemlja kot GSM 900. Kaj je v praksi se bo pa videlo.

Zemljevid je približen, za natančen zemljevid bi moral Tušmobil mi dat točne podatke
smile-1.gif
Počasnejši prenos podatkov sem tudi jaz doživel prejšnje poletje, ko sem imel 4 km stran bazno, 100 metrov od mene pa je avtocesta Ljubljana - Zagreb in veliko prometa zaradi počitnic in s tem tudi več ljudi linkano na bazno. Sem tudi kdaj zaklel. To poletje pa gre skoz maksimalni EDGE, edino grenak priokus ko čakam seveda na UTMS 900.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
iz Tušmobil foruma
- lastnik naj bi bil znan drug teden (naj bi šlo za Orange in 150 mio €). iz tega sklepam da bi lahko že naslednji teden France Telecom plačal Tuš Holdingu in s tem postal lastnik.
- septembra iPhone 4
- septembra iPad v paketih tušmobilinternet

če je novi lastnik France Telecom verjetno bo pripeljal tudi uradno Apple v Slovenijo. Vsaj skupina Orange prodaja iPhone požegnano od Appla.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Vsaj kar se iPhona tice, naj bi septembra prisel v 80+ dodatnih drzav (tako Stefko Delic). Ce zdaj res ne bi bilo Slovenije med njimi, bi bilo pa ze res bizarno.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Vsaj kar se iPhona tice, naj bi septembra prisel v 80+ dodatnih drzav (tako Stefko Delic). Ce zdaj res ne bi bilo Slovenije med njimi, bi bilo pa ze res bizarno.

Kot je ze nekje pisalo, naj bi iPhone 4 imelo manj drzav, kot je bilo pri iPhone 3GS...

iPhone 4 naj bi prodajal v 88 drzavah (to je bilo receno na konferenci WWDC,ko so najavili iPhone 4)... iPhone 3GS pa se mi zdi, da se prodaja v 92 drzavah ...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
to veste, da se nekaj šušlja, da ima apple v načrtu že iphone 5 in baje pride v začetku leta 2011?

čeprav dvomim v to, ampak baje da jim je ugled tako upadel zaradi slabega sprejemnika na iphone 4, da so mogli hitro nekaj narest poleg free bumperjev.

morda pa so to le govorice - bomo videli.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
to veste, da se nekaj šušlja, da ima apple v načrtu že iphone 5 in baje pride v začetku leta 2011?
Itak da ima Apple vsako leto refresh, mesec gor ali dol. V naslednje verzije se pa ponavadi začne načrtovati že pred izidom trenutne generacije.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Citat:
Uporabnik DreamDesign pravi:
iz Tušmobil foruma
- lastnik naj bi bil znan drug teden (naj bi šlo za Orange in 150 mio €). iz tega sklepam da bi lahko že naslednji teden France Telecom plačal Tuš Holdingu in s tem postal lastnik.
- septembra iPhone 4
- septembra iPad v paketih tušmobilinternet

če je novi lastnik France Telecom verjetno bo pripeljal tudi uradno Apple v Slovenijo. Vsaj skupina Orange prodaja iPhone požegnano od Appla.

Joj, tole pa lahko po mojem samo sanjamo
smile-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Nokia-Siemens Networks se opremlja s Tušmobil SIM karticami
http://go6.si/nsn-se-opremlja-s-tusmobil-sim-karticami/
Iz podjetja Nokia-Siemens Networks mi sporočajo, da bodo nekatere njihove prodajnike opremili s Tušmobilovimi SIM karticami, da bodo lahko širom sveta predstavljali, kako deluje IPv6 preko 3G omrežja. Podrobno so prisluhnili mojemu predavanju na Google IPv6 implementors konferenci, kjer sem predstavil uvedbo IPv6 v Tušmobilovo in Mobitelovo omrežje in zaradi tega so se odločili za IPv6 servis Tušmobila, ki uporablja NSN opremo v njihovem dostopovnem mobilnem omrežju…

Predavanja na Google konferenci zna razburkati gladine širom sveta in to se je tudi zgodilo. Multinacionalka bo sedaj na svojih komercialnih predstavitvah uporabila slovenko omrežje za prikaz IPv6 funkcionalnosti, seveda v roaming načinu, razen takrat ko bodo svoje naprave predstavljali v Sloveniji.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.