Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Res je ne pregledno - sej niti sam ne vem, na kateri strani bi našel neko informacijo o nekem operaterju - ali je to stran 3? ali je to stran 21?
grims-1.gif

Morem prav vsako stran podrobno prebrat oz vsak post od uporabnika, da zvem, ali je napisal nekaj kar mislim jaz povedat?

To je brez veze zame sory
bonk.gif

Ljudje niti nimamo danes več toliko časa, da bi samo na forumih viseli in prebirali vse možne strani od vsakega operaterja - pač ko nekaj zvem to tudi napišem na ta forum PA ČETUDI JE ŽE BILO NAPISANO
grims-1.gif

No zdaj pa hitro odpist na moj post in me nekam poslat, da ne boste ob ugled
stupid-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Za kaj ukiniti. Saj to je forum, namenjen debati. Niso splošna obvestila. Potem gremo itak lahko na stran operaterja. Saj je vseeno če je ena stvar večrat objavljena. Debata je pač..debata.

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Za kaj ukiniti. Saj to je forum, namenjen debati. Niso splošna obvestila. Potem gremo itak lahko na stran operaterja. Saj je vseeno če je ena stvar večrat objavljena. Debata je pač..debata.
To se popolnoma strinjam stabo. Ampak če kaj rabiš nič ne najdeš v tej temi sej piše o novih telefonih, omrežju, cenah,,,
Če te bodo zanimali paketi za Tušmobil boš odprl temo Nasročniški paketi pri Tušmobilu, če boš hotel kaj povedati o baznih postajah boš odprl novo temo Nove bazne postaje itd. To bi bilo veliko bolj pregledno, kot pa sedaj ko je vse zmešano
zmaga.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Novi lastnik bo prišel na slovenski ter tudi na hrvaški trg.

Ker Tušmobil zajema:
- Tušmobil (Tuš Hosting, Tušmobil, Tuš Telekom)
- Voljatel HR (internetni ponudnik) - v 100% lasti Tušmobila

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Kaj bodo Kitajci vse pokupli ali kaj? Sej verjetno drugače res ne gre k se je širitev čisto ustavila in tudi na vsebini niso nič naredili zadnje čase.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Če je France Telecom (Orange) res bodoči lastnik potem se za denar ni bati. Lani je ustvaril 3 milijarde € dobička
smile-1.gif
Dokapitalizacija s 100 ali 200 mio € po mojem neb smel biti problem.

unfuckable

Pripravnik
18. avg 2007
127
0
16
V današnjem Delu je en dober članek na to temo. Oba, ki se zanimata za Tušmobil (TELE2 in Orange) naj ne bi bila pionirja v uvajanju novih tehnologij v državah, ampak imata prednosti drugje (cena,...). Nekako imam občutek, da bo (novi) Tušmobil konkurenca Simobilu sploh pri paketih za mlade, Mobitel bo pa še dalje fural svojo "high-end" sceno...
smile-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Pionir v uvajanju novih tehnologij => to verjetno misli uvedba UMTS, LTE. S tem se strinjam

Glede storitev pa Mobitel vse izvozi v makedoniji in kosovo. Če misliš, da kar se nardi v franciji je samo za francoskega operaterja? Ne za vse hčerke. Glede storitev so multinacionalke na boljem kot en Mobitel.

Recimo Tele2 na hrvaškem je prvi uvedel Mobilni Backup na Hrvaškem pred nekaj dnevi. Verjetno so dobili direktno iz Švedske in so morali samo prevesti v hrvaščino.
smile-1.gif

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Mobilni Backup = daljinska sinhronizacija SyncML. V Sloveniji je storitev na voljo že več kot pet let pri Debitelu pod imenom Debispomin, Mobitel jo trži dobri dve leti pod imenom M:Rokovnik. Pri obeh je storitev brezplačna, Tele2 jo ponuja brezplačno samo za dobo 60 dni.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Govoril sem za Hrvaško, ne za Slovenijo.

Orange recimo je s 3. avgustom začel testirati UMTS 1800 Mhz.

Storitve in kakovost bo novi lastnik moral razvijati če bo želel nove uporabnike. Ko bo nova blagovna znamka, ko se bodo ukinile ugodnosti s trgovinami Tuš bo uporabnike moral obdržati, ne samo privabljati nove.

Zdi se mi da bo novi lastnik moral znižati cene, ker ob novi blagovni znamki in ukinitvi ugodnosti s trgovinami bi rekel da je velika možnost izgube tržnega deleža. Začelo se bo vse znova. kar je bilo slabega in dobrega pri Tušmobilu se bo pozabilo. Novi lastnik bo moral povečati število ADSL central s 50 na vsaj 200. Od drugega leta bodo vsi operaterji lahko uporabljali telekomovo optiko. Treba bo velik vložiti seveda če hočejo uspeti.

Novi lastnik bo moral delati čudeže, vsaj se drugače izgubi scenarij kot se je Mobitelu v Makedoniji: V prvem letu ko ga obvladuje Mobitel je operaterju Cosmofone/One je šel tržni delež iz 30 na 20%.

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Zdaj bodo tudi minute ,ki se pridobivajo z nakupi v Tuš-evih trgovinah, počasi ukinili? Najbrž jih Mirko ne bo šenkaval nekomu drugemu.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
minut iz tuševih trgovim verjetno ne bodo ukinili, če pa že bodo, bomo dali neko novo akcijo ven, ki bo za uporabnike ravno tako ugodna.

morete pa vedet, da neka akcija ne more trajat 5 let (sicer lahko tudi to).

bomo videli kaj bo
smile-1.gif

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
To pomeni pol kaj. Telekom zgublja v makedoniji, drazi pa pri nas, da bo spet lahko kupoval nove stvari na hrvaski.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Bodimo natančni. Operacije Skupine Telekom Slovenije v tujini potekajo pod komando Telekom Slovenije d.d. in ne Mobitela. Seveda pa Mobitel kot del Skupine Telekom Slovenije zlahka "izvozi" kakšne svoje produkte in predvsem know how tudi v Makedonijo.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Poltergeist pravi:
To pomeni pol kaj. Telekom zgublja v makedoniji, drazi pa pri nas, da bo spet lahko kupoval nove stvari na hrvaski.
Ko je kupil makedonski Cosmofon je podjetje delovalo s dobičkom, od prihoda Telekom Slovenije s izgubo. Izguba je lahko samo zaradi preimenovanja in prestrukturiranja podjetja. Če do konca leta ne bodo poslovali na makedonskem tržišču s dobičkom pa je nekaj zelo narobe. Potem je pa že rdeč alarm. Rdeč alarm je tudi ker Telekom Slovenije že 2 četrtletje zapored posluje s izgubo. Edina svetla točka je Mobitel, ki rešuje še večjo izgubo.

Je pa zanimivo da Telekom Slovenije v BIH toži za isto stvar, kar zanika da se dogaja na slovenskem trgu:
Največji alternativni operater fiksne telefonije Aneks iz Banja luke, ki je od leta 2007. v večinski lasti Telekoma Slovenije, je vložil odškodninsko tožbo proti Telekomu Srpske v višini 41,4 milijona konvertibilnih mark oziroma 21,7 milijona evrov, poroča bosanski portal Capital.

Mobitel ali Telekom isti drek. S 1.1.2011 bo Telekom Slovenije popapcal Mobitel in bo ratalo eno podjetje, mogoče tudi nova blagovna znamka.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Bla, bla, bla. Če nimate črno na belem, kdo je kupec, nehajte nakladat, ker ste že orenk offtopic.
smile-1.gif

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Ok zdaj pa nekaj druga. Opazam da se UMTS900 zelo rad preklopi tudi na GSM. Zato mam zdaj rocno nstavleno UMTS only. Hm.... HTC Desire kateri UMTS sprejema tak nima blestecega. Je pa sevedno svetlobna leta nad mobitelovim UMTS 2100.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Preklaplja sam telefon in ne "UMTS900". HTCju pa 3G ni neka vrlina. Poleg slabega sprejemnika, predvsem na 2100 MHz, se mi zdi, da imajo tudi nivoje signala za preklop iz 3G na GSM nastavljene dokaj visoko. Verjetno, da je bolj ziher - bolje počasi, kot pa da je stranka nedosegljiva.

Nazadnje urejeno:

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Ok bom pac mel rocni widget za preklop med umts in auto. Sem ze omenil da nemaram tega telefona in nasplosno androida in mi je žal da nisem Iphone kupo? Ce ne sem zdaj. :D

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.