Novo pri Tušmobilu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik tac pravi:
KSZ
Se splača zdaj vezati na Tušu ? Nov lastnik, nove cene paketov ? Višje, nižje ?
Mislim prestopit iz Mobitela na Tuš, samo me zanima kako verjetno je, da bo nov lastnik podražil/skrčil zakupljene dobrote v dosedanjih paketih ?
Tako je: Tuš ima samo 8% tržni delež in najslabše omrežje izmed treh mobilnih operaterjev. V vsakem primeru si mora povečati tržni delež, in s kvaliteto in naborom storitev si ga ne bo. Torej ostane še cena...

Ker novih uporabnikov mobilne telefonije skoraj ni, mora pripraviti tako privlačno ponudbo, da ljudje prestopijo. Nakup s strani Orange te situacije v nobenem primeru ne spremeni.

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Po mojem mnenju ima boljse omrezje kot mobitel kateri ima samo 2100 zaenrkat.
smile-1.gif
.
UMTS mi lovi na deziru v vsakem eku se na tojleti...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Poltergeist pravi:
smile-1.gif
.

....mah ne da se mi. Pozabi. Maš prav, važno, da se črtice vidijo.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Tko bom rekel. Novi lastnik operaterja s 8,2% tržnim deležem, ki je izgubil naročnike v primerjavi s prejšnjim četrtletjem. Če pomislimo da misli furat novo neuveljavljeno blagovno znamko v Sloveniji kaj misliš da bo:
a) dvignil cene in obdržal uporabnike?
b) dvignil cene in šel iz 8 na 2-3% tržni delež :D

Če bo spremenil pakete, mislim da bo starim uporabnikom stare pakete pustil obdržati. Novi paketi bodo morali biti ugodni če bo spet hotel kdo priti na novo.

Edino kar bi rekel bi lahko novi lastnik spremenil (če obdrži stare pakete) je
- tušmobilvesolje združil s 20tko. da vse ostane na 1000 minut, 200 minut, 1 GB, 1000 SMS....
- prenos podatkov. Če bi po črnem scenariju sledil mobitelu in simobilu bi se zmanjšal prenos podatkov. Ampak tudi če se spremeni po mojem bi ga bilo več kot pri mobitelu in simobilu.
- lansiral paket za mlade do 31. let

Novi lastnik bo moral biti zelo prijazen do uporabnikov, vsaj se bo mu drugače slabo pisalo.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Tako je: Tuš ima samo 8% tržni delež in najslabše omrežje izmed treh mobilnih operaterjev. V vsakem primeru si mora povečati tržni delež, in s kvaliteto in naborom storitev si ga ne bo. Torej ostane še cena...
Tušmobil ima najboljše omrežje v Sloveniji (če odmislimo da še nima dovolj baznih postaj). Ima najboljšo opremo od Nokie Siemens Networks. Plus lahko aktiviraš si dodatne pakete, mednarodne pakete kar prek ukaznega niza in tuškabine, itd..

In ne pozabi ko se je testiralo kdo ima najboljše omrežje leta 2007/2008 je imel le malenkost slabšo oceno od Si.mobila. Če pogledamo je takrat Tušmobil deloval okrog 3-6 mesecev, le 40% pokritost prebivalstva, brez UMTS-a.

Če odštejemo Mobitelov HSPA+ ima Tušmobil trenutno najbolj dovršeno omrežjo v večjih mestih.

Kvaliteta po mojem bo z novih lastnikom malo upadla. Po mojem jim bo škoda denarja toliko vlagat v omrežje, kot sedanjim lastnikom.

Novi lastnik bo po mojem privabljal s ceno, UMTS 900, iPhoni, mobilno TV. Mama iz Francije je radodarna do hčerk. Marsikater časopis pravi da je Orange usmerjen predvsem na nižje cene in ne na storitve. Na nižjo ceno zagotovo. Ampak ko berem po googlu pa spoznavam da France Telecomu hčerke imajo veliko storitev, ne bi se zlagal da več kot Si.mobil. Nekatere Orangove hčerke imajo HSPA+, pa ne na zahodu Evrope ampak na vzhodu
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Torej če odmislimo vse kar ima konkurenca, ker manjka še nekaj BP in tehnologijo, ki jo ima konkurenca, potem ima Tušmobil najboljše omrežje?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
No da te razveselim je Tušmobil junija v enem slovenskem časniku potrdil da posodablja svoje omrežja HSPA na 14,4/5,76 mbit/s ter v 30% procentu prebivalstva ponudil 21,6/5,76 mbit/s.

Tušmobil ima po mojem mnenju najboljšo opremo v Sloveniji. Vsaj je omrežje brez težav nadgradljivo na LTE. Kot so sedaj antence GSM/UMTS, so brez težav na GSM/UMTS/LTE.

Mobitel je GSM omrežje postavljal leta 1995, UMTS 2003. Tušmobilove antene porabijo za 60% manj energije. To pomeni 60% nižji račun za elektriko.

Potem je tu IPv6. Nokia Siemens Network je nabavila Tušmobilove kartice da bo po svetu razkazala kako IPv6 deluje na Nokiinem omrežju.

Če ne bi bilo recesije bi se Tušmobil še bolj bil podoben Mobitelu

če je bil Tušmobil (s izgubo, nedokončanim omrežjem) res prodan s 170.000 uporabniki za 150 mio € se malo zamislite. Pa če je bil za 100 mio €. Telekom Slovenije je kupil makedonski Cosmofon (sedaj One) (z dobičkom in zgrajenim omrežjem) s 600.000 uporabniki za 190 mio €.

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
ipv6 ima tudi m@. pa kdo sploh govori o jakosti in pokristosti? kje so se vsi uspeni klici, stevilo dropov, cistost zvoka,...ni vse samo v antenah. in ce ze raveseljujes o hspa..na lte se tudi mafna pripravlja. pa sej to so nesmislne debate tako kot je nesmiselno trditi da sedaj ko je pa tus uvedel uts na 900 ima pa kar najboljse omrezje? hvala bogu da je uvedel ampak sama kakovost pa mene ne preprica. in ja recesija je za vse ne sam za tusmobil. pa glede na to da je tusmobil ze sedaj najboljse omrezje, zakaj gostujejo v omrezju?

ampak sej pravim no. vsakomur svoje. lahko je zate najboljse ker so na nokiji in so uvedl 900. mene par klicov na kolegove telefone ki so na tusu hitro prepricajo nasprotno.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Poltergeist pravi:
smile-1.gif
.

ha ha
redface-1.gif

dobro, da ej to samo tvoje mnenje

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
jaz še vendo trdim s umts 900 ali brez ima Tušmobil najbolj skonfigurirano omrežje.

Drugače bom rekel da je pri Mobitelu za LTE metanje denarja do leta 2015 in pri vsakem operaterju. Mobitel bo lahko do leta 2015 uvedel le 2100 ali 2500 Mhz. Spet pokril le mesta.

Drugo za LTE je potrebna optika do bazne postaje. LTE je po mojem neuporaben vse do leta 2020. HSPA+, LTE so trenutno le prestiž. Dokler bodo imeli "pravično uporabo" je uvedba tehnologij HSPA+ in LTE nesmisel. 7,2 mbit/s je po mojem mnenju pri mobilni telefoniji čisto dovolj.

Če bi Mobitel dovolil na vsako štango pustiti Si.mobil in Tušmobil antene. in pod pogojem da bi imeli vsi operaterji enako število uporabnikov bi bilo Tušmobilovo omrežje najboljše.

Tušmobilovo omrežje bi sedaj imelo lahko 700 baznih postaj, če ne bi bilo polen Mobitel, Si.mobila, birokracije. Slovenija ni Kosovo kjer za gradnjo bazne postaje skoraj ne rabiš dovoljenj. Na Kosovu je lahko zgraditi omrežje s 99% pokritostjo.

Boš rekel da je za to ker ni baznih postaj kriv Tušmobil? jah potem je tudi Mobitel kriv ker 8 let v novem mestu ni dobil gradbenega dovoljenja. Pa ni kriva ne občina, ne civilna iniciativa ampak Mobitel. Potem je pa res Tušmobil kriv da Mobitel zlorablja svoj položaj na trgu, on kriv ker mu občine ne dajo gradbenega dovoljenja, kriv ker ga preganjajo civilne iniciative.

In grem tudi trdit da je Vega imela boljše omrežje od Si.mobila, če bi imel GSM 900 tudi od Mobitela. Imeli so boljšo opremo od Mobitela in Si.mobila. pa zakaj se ni prjel? Zato ker so vsi govorili da lovi le v mestih. Nč po podeželju je lepo lovilo in je pokril kar 85% Slovenije. Lepo če pogledaš da je imel le GSM 1800 Mhz frekvenco.

Zakaj to delam:
http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija.html
in
http://www.dreamdesign.si/informacije/internet.html
Da vidijo ljudje da niso tako velike razlike v kakovosti/omrežju kot bi radi nekateri prikazali. V preteklosti smo tako izgubili tretjega operaterja, še enrkat ga ne bomo.

Ko bodo ljudje opazili da če gredo iz Mobitela ne bodo izgubili kvaliteto ampak pridobili na nižji ceni bodo tudi vsi operaterji prisiljeni ponuditi nižjo ceno.

Najboljše je če so vsi operaterji imajo enak delež. S tem dobimo krvavo klanje s nizkimi cenami ter uvedba novih storitev pri vseh 3 operaterjih.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
se strinjam s tabo DreamDesign, vsi hočejo neki prikazovati tako, da je mobitel najboljši, da ima najboljše omrežje, da jim vse štima v nulo, da so nedotakljivi...

dajmo možnost tudi ostalim operaterjem, da se izkažejo oz dejmo malo bolje pogledat in razumet, da imajo tudi drugi operaterji zelo ugodne ponudbe, omrežje, katero zadostuje za opravljanje klicev, pošiljanje sms in mmsov (ponekod celo umts)...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
o sej vsak ima pravico do svojega mnenja. kaj je dejstvo je pa druga stvar. in kaksna so dejstva so pokazali tudi vsi testi omrezij v sloveniji. zate je lahko tudi fico najhitrejsi avto na svetu, kaksno je pa dejstvo? in odgovoril mi nisi na nobeno izmed vprasanj samo obesas se kako hitro je kdo postavil omrezje ki nima nobene veze s to debato. primerjati tehnologijo, gradnjo sistem in rezi danes in pred 15timi leti je neumnost ampak ce ti to opravicuje tvoje mnenje da je tus top of the top, tudi ok. dejstva so se vedno drugacna razen ce mi pokazes kaksne rezultate testov omrezja ki govorijo drugace?

pa sem off ker je tole off topic pa tudi nikamr ne bova prisla. jaz govorim o zadevah ki so poterjene ti pa o religji
smile-1.gif

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
DreamDesign a sploh veš kašno opremo mata mobitel in Si.mobil da tako trdiš da je Tušmobil oh in ah in sploh najbolši?

Poltergeist

Pripravnik
22. apr 2010
404
4
18
Meni je vseeno kaj si mislite. Po mojem mnenju ima tus najbolse omrezje od vseh v sloveniji. Ce pa mam zakurac telefon ki ne lovi umts 2100 dobro. I dont give a shit. Mam kaj mam in TUS je z tem kaj imam najbolsi in najcenejsi in vsej trenutno ima tudi najbolsi paket za moje potrebe.

Ce bodo se pa meli iphone v prihodnje pa bom tudi tega nabvil kot nasledni telefon. To sicer nebo Ipgone 4 vec. Verjetno pa kar naslednik.
467716-post_slo.gif

Nazadnje urejeno:

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Problem Mobitela je v tem, da je rasel zaradi korupcije. Že leta 1996 smo imeli 2 operaterjo, pa so drugemu vzeli licenco. Le zato ker je bil boljši. In seveda potem Mobitel pohopsal vse bazne postaje tistega operaterja.

Potem je tu leto 1999 ko je bil mobitelov roaming za Si.mobil dejansko že sklenjen. Ne Gregor Golobič to preprečil.

"Državni" APEK sprejel Mobitelov predlog za zaključevanje klicev. S tem Vego dokončno pokoplje.

Da bo Tušmobil, Si.mobil, Amis, T-2 enakopravni Telekomu oziroma Mobitelu se mora zgodit:
- Telekom razdeliti na dva dela: na omrežni del in na Siol. => Da Siol zakupuju tako kot Amis, T-2. Pod enakimi pogoji.
- Država zmanjša v Telekomu in Mobitelu na 25% + 1 delnico in prevzame 51% lastnik (recimo DT). Tako se politika več ne bo vmešavala v internetni / mobilni trg.

na našem trgu je bilo preveč krivic, preveč operaterjev je šlo iz trga. Ko T-2 toži Telekom Slovenije za 120 mio € mislim da upravičeno. Sem tudi za to, da se združita T-2 in Si.mobil in s tem konkurirata Telekomu.

Samo poglejmo december 2008. Mobitelov klicni center lagal da Tušmobil nima nacionalnega roaminga z Mobitelom s letom 2009. Preveč je bilo zavajanja. Take reči se ne smejo več dogajati.

Prav vesel sem, da bo Tušmobil šel pod okriljem multinacionalke, da bodo ostali vsaj 3 (enakovredni) operaterji na trgu. Prav tako se veselim APEKovo odločbe konec leta, ko bo odprl optiko tudi Amisu in Tušmobilu.

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
o sej vsak ima pravico do svojega mnenja. kaj je dejstvo je pa druga stvar. in kaksna so dejstva so pokazali tudi vsi testi omrezij v sloveniji. zate je lahko tudi fico najhitrejsi avto na svetu, kaksno je pa dejstvo? in odgovoril mi nisi na nobeno izmed vprasanj samo obesas se kako hitro je kdo postavil omrezje ki nima nobene veze s to debato. primerjati tehnologijo, gradnjo sistem in rezi danes in pred 15timi leti je neumnost ampak ce ti to opravicuje tvoje mnenje da je tus top of the top, tudi ok. dejstva so se vedno drugacna razen ce mi pokazes kaksne rezultate testov omrezja ki govorijo drugace?
Test je bil izvedel leta 2008 od Connecta. To je bilo tarkat ko je imel Tušmobil 40% pokritost. Si.mobil je prvi dan imel katastrofalne rezultate, zato so kartice zamenjali (za boljše
smile-1.gif
). Če štejemo rezultate tudi iz prvega dne bi bilo: Mobitel Tušmobil Si.mobil. Ker pa so šteli brez prvega dne pa je bilo Mobitel - Simobil - Tušmobil (Si.mobil in Tušmobil skoraj izenačena).

Sem kasneje govoril z enemu iz Tušmobila, ko je prej delal na Mobitela. No ta mi je tudi veliko povedal kakšni balkanski posli so se delali na Mobitelu. na Mobitelu je bil bolj pri koritu. Potrdil je, da sta Mobitel in Si.mobil goljufala. Revija Connect je dobila od njiju prilagojene SIM kartice. Si.mobili podatki, ki so bili iz prvega dne pa se mi zdi da so bolj pravilni.

Je pa testiral se mi zdi tudi APEK leta 2008 ali 2009. in je bil vrsti red Mobitel - Tušmobil - Si.mobil

Ne vem kaj čakate. Od "neodvisnega" testiranje je minilo že 2 leti.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Spet kar nabijaš in nabijaš. Kaj ima kakoli veze s trenutnim stanjem in dejstvo katere omrežje je dokazano najbolj stabilno / učinkovito?
Pa a misliš, da se folk ubada kdaj je kdo kakšno anteno postavil pa kok je moral kdo vložiti (BTW Tušu je vse prineseno na pladnju za đabe - UMTS, dolgov ne plačujejo - članek iz financ,...)? Mene zanima kvaliteta omrežja, ne kdaj se kje kaj gradilo s kom, kdo je koga grdo gledal itd itd.... Boli mene [censored] kolk časa je Audi porabil za izdelavo volana in iz kje so xenonke noter. Važn, da zadeva funkcionira. A si ti tale 007 al blue al kaj so že bili uni trije pacienti?

pa off topic je tole no..sam k se res ne morem zadržat. Dejva se zmenit no. Ti nisi povedal ničesar razen da ti verjameš da je Tuš top of the top. Dejstva so drugačna, ti pa prepuščam lastno mnenje ok? Pa smo zaključili. Moderatorji? Ker tale debata spet nekam plava...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ok.
Je po bilokaterem testu iz bilokaterega leta Tušmobil ocenjen kot najbolj kvalitet operater v SLo? Ne. ok, čakamo naslednje teste (pa še enkrat, a ti res misliš da je samo procent pokritosti važen pri omrežju???). Torej debata zaključena..kaj je novega glede kupca?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Dejstva:
- Mobitel dobil zastonj NMT licenco
- 2 operaterju leta 1996 odvzeta licenca - Mobitel popapca od njega bazne postaje
- Mobitel dobil zastonj GSM 900 licenco.
- Mobitel plačal za UMTS licenco 100 mio € (iz enega žepa v drug žep) - s tem konkurentje niso imeli možnost za dati ponudbo
- Mobitel in Gregor Golobič sta dosegla da Si.mobil ne sme uporabiti nacionalnega roaminga.

Toliko komu je bilo prineseno.

France Telecom je tukaj in z veseljem bom ostal njihov uporabnik. ne govorimo več o Tušmobilu ampak o operaterju Orange.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.