jaz še vendo trdim s umts 900 ali brez ima Tušmobil najbolj skonfigurirano omrežje.
Drugače bom rekel da je pri Mobitelu za LTE metanje denarja do leta 2015 in pri vsakem operaterju. Mobitel bo lahko do leta 2015 uvedel le 2100 ali 2500 Mhz. Spet pokril le mesta.
Drugo za LTE je potrebna optika do bazne postaje. LTE je po mojem neuporaben vse do leta 2020. HSPA+, LTE so trenutno le prestiž. Dokler bodo imeli "pravično uporabo" je uvedba tehnologij HSPA+ in LTE nesmisel. 7,2 mbit/s je po mojem mnenju pri mobilni telefoniji čisto dovolj.
Če bi Mobitel dovolil na vsako štango pustiti Si.mobil in Tušmobil antene. in pod pogojem da bi imeli vsi operaterji enako število uporabnikov bi bilo Tušmobilovo omrežje najboljše.
Tušmobilovo omrežje bi sedaj imelo lahko 700 baznih postaj, če ne bi bilo polen Mobitel, Si.mobila, birokracije. Slovenija ni Kosovo kjer za gradnjo bazne postaje skoraj ne rabiš dovoljenj. Na Kosovu je lahko zgraditi omrežje s 99% pokritostjo.
Boš rekel da je za to ker ni baznih postaj kriv Tušmobil? jah potem je tudi Mobitel kriv ker 8 let v novem mestu ni dobil gradbenega dovoljenja. Pa ni kriva ne občina, ne civilna iniciativa ampak Mobitel. Potem je pa res Tušmobil kriv da Mobitel zlorablja svoj položaj na trgu, on kriv ker mu občine ne dajo gradbenega dovoljenja, kriv ker ga preganjajo civilne iniciative.
In grem tudi trdit da je Vega imela boljše omrežje od Si.mobila, če bi imel GSM 900 tudi od Mobitela. Imeli so boljšo opremo od Mobitela in Si.mobila. pa zakaj se ni prjel? Zato ker so vsi govorili da lovi le v mestih. Nč po podeželju je lepo lovilo in je pokril kar 85% Slovenije. Lepo če pogledaš da je imel le GSM 1800 Mhz frekvenco.
Zakaj to delam:
http://www.dreamdesign.si/informacije/mobilna-telefonija.html
in
http://www.dreamdesign.si/informacije/internet.html
Da vidijo ljudje da niso tako velike razlike v kakovosti/omrežju kot bi radi nekateri prikazali. V preteklosti smo tako izgubili tretjega operaterja, še enrkat ga ne bomo.
Ko bodo ljudje opazili da če gredo iz Mobitela ne bodo izgubili kvaliteto ampak pridobili na nižji ceni bodo tudi vsi operaterji prisiljeni ponuditi nižjo ceno.
Najboljše je če so vsi operaterji imajo enak delež. S tem dobimo krvavo klanje s nizkimi cenami ter uvedba novih storitev pri vseh 3 operaterjih.