Novo pri Tusmobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Kaj dobite orginalno zapakirane z orginalno foljo cez, ali jih odpirajo pa kaj sarijo gor?

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Mene pa zanima kaj je z omrežjem Tuš mobila se gradi naprej al je zadeva obstala in čaka vlagatelje?

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Kaj TUS ma HDSPA ali ima samo pocasno verzijo UMTS? Sicer nima neke big vloge ampak vseeno. Me res zanima ce bodo dobili Desire. Bom mogoce vseeno prestopo. Hm...

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik SawyerX pravi:
Kaj dobite orginalno zapakirane z orginalno foljo cez, ali jih odpirajo pa kaj sarijo gor?
ahh, v vrečki pa en navadn jogurt zravn... ja itak da so zapakiran, pa lepo folja gor...
evil.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik SawyerX pravi:
Kaj TUS ma HDSPA ali ima samo pocasno verzijo UMTS? Sicer nima neke big vloge ampak vseeno. Me res zanima ce bodo dobili Desire. Bom mogoce vseeno prestopo. Hm...
HSDPA šiba, stestirano na lastni koži in še pri nekaterih drugih:
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
En speedtest iz ljubljanskega BTC-ja z Nokio N900.

@m in s! sta šla že malo naprej in sicer na HSUPA...

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
461
28
28
Sodišinci
gradi se...ravno v petek smo zmenjeni z Tušmobilovci,da pridejo na ogled ene lokacije v moji neposredni bližini....

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
vrjetno bi se lahk še hitrej gradil, ampak se ponavadi vse ustav pr €€€€ in dovoljenjih takšnih in drugačnih.... vsak začetek je težak...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
Citat:
Uporabnik vellno pravi:
Mene pa zanima kaj je z omrežjem Tuš mobila se gradi naprej al je zadeva obstala in čaka vlagatelje?
tle maš link do pokritosti in lahko preveriš kako in kaj http://www.tusmobil.si/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=46 ...

No tile karte z omrežjem so lahko sila zavajujoče. Sej pokritost je marsikje, če stojiš na dvorišču ali na cesti, ko pa enkrat prideš v objekt, je pa zadeva hitro drugačna, vsaj tako mi pravijo Tuš userji, ki se sprehajajo oz. bivajo/delajo v Ljubljani.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
sej je logično da se s trenutno pokritostjo še pojavljo težave v notranjosti objektov (drugače pa operaterju ni potrebno pokriti notranjost objektov, temveč je dovolj da je signal na dvorišču) zaradi načina gradnje in drugih dejavnikov... Premajhna gostota baznih postaj še zaenkrat... Pač @m je folk preveč razvadu in bi zdej kr vsi meli radi UMTS na wc-ju, v kleti itd...

Kot primer ti lahko dam @m, ki ima samo znotraj objektov ogromno št. repetitorjev in bo vrjetno eden in edini operater na svetu, ki bo imel 100% pokritost prebivalstva.... Pač si po vsem tem času lahko to privoščijo...

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik vellno pravi:
v Ljubljani sta ta mesec vsaj 2 novi GSM/UMTS anteni.

In v Novem mestu sem opazil tudi eno novo za vikend.

Tuš naj bi postavil kot sem slišal najmanj 650 baznih postaj, Si.mobil je imel prejšnje leto okoli 600-650. Potem jih mora biti 300 v gradnji/pridobivanju dovoljenj.

Čeprav bi rekel da je sedaj večji projekt pri tušu prižgati UMTS 2100 ter čez nekaj mesecev UMTS 900, torej prekonfiguracija obstoječih anten.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik SawyerX pravi:
Ponuja tudi HSUPA (2.0 mbit/s), HSDPA (3,6 mbit/s)

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
sej je logično da se s trenutno pokritostjo še pojavljo težave v notranjosti objektov (drugače pa operaterju ni potrebno pokriti notranjost objektov, temveč je dovolj da je signal na dvorišču) ...

Čaki mal, tega pa ne štekam najbolje. Torej zate osebno je zadovoljivo da imaš signal na dvorišču v hiši si pa lahko nedosegljiv? Ja halo
bonk.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
ne seveda da ne, samo tako pravim kaj in kako je lahko... če bi mel vsi lesene hiške bi blo velik lažje
smile-1.gif

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
No sej to tak samo bol teoreticno. Itak da bi iphona mel, vendar vem da bom rabo z njim vsej 2Giga paket pri Tusu sej ni OpereMobil in verjetno nikdar nebo, torej vesolje 20.10€ in naviagicje ni dobene free kot imata to zdaj gugl in nokija.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Jaz bi jo sicer imel z vesljem, a mislim, da ne bo sla skozi sistem...

Samo zaradi tega pa tudi ne bom jailbreakal telefona
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.