Novo pri Tusmobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
My point exactly
smile-1.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
sej je logično da se s trenutno pokritostjo še pojavljo težave v notranjosti objektov (drugače pa operaterju ni potrebno pokriti notranjost objektov, temveč je dovolj da je signal na dvorišču) zaradi načina gradnje in drugih dejavnikov... Premajhna gostota baznih postaj še zaenkrat... Pač @m je folk preveč razvadu in bi zdej kr vsi meli radi UMTS na wc-ju, v kleti itd...

Kot primer ti lahko dam @m, ki ima samo znotraj objektov ogromno št. repetitorjev in bo vrjetno eden in edini operater na svetu, ki bo imel 100% pokritost prebivalstva.... Pač si po vsem tem času lahko to privoščijo...

Nevem kakšne so tvoje izkušnje , vendar na signal kot tak vpliva mnogo dejavnikov, trditi sedaj, da ga nekdo ima, nekdo nima bodisi v stanovanju ali na dvorišču je povsem odvisno od tega kje se ti nahajaš glede na lokacijo pokrivanja bazne postaje, nobeden ti nemore povsem garantirati 100% signal, niti mobitel, za tremi debelimi stenami
wink-1.gif
.

Sicer pa tisti, ki v tem trenutku imate težave s signalom, katerega koli operaterja, je pravi naslov klicni center, opremljeni s točnimi podatki lokacije ter časa, ker obstaja verjetnost, da je potrebno zgolj poglihati parametre na bazni
grin1.gif
.

Lp.

Nazadnje urejeno:

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
čak čak na tržaški cesti 25 je moj faks
smile-1.gif

je pa res od aktiviranjem bazne na štefanu prejšnji mesec v vseh prostorih faksa poln signal.

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Kaj Tus bi v centru Mbja nej imel UMTS? Ali zakaj ga moja N73 ne zazana. Zazna pa vse ostale kot mobitel, simobil, T2 kot 3G.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
za poln signal boš po mojem moral počati še kakšen mesec po mojem.

v lj so pred mesecem priklopili prve UTMS 2100, danes pa moram reči da je zelo dobra pokritost. vsak teden morajo čez 10-15 anten priklopiti na novo (GSM in UMTS) glede na zemljevid na njihovi strani

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Pol letim po predplacnisko kartico. Mobitelovo cifro bom pa brezpogojno preosmero na tusovo cifro in testiral tak kaki teden dva.

Edino ce mi se nej kdo pove kak se to kasira? Ce mene klice kdo na mobitelovo in jaz mam Dzabest paket preosmerjen na Tus. Potem meni sevedno grejo le samo zakuplene minute in nic drugih stroskov?

Nazadnje urejeno:

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
461
28
28
Sodišinci
Tušmobil ima probleme pri preklopu na UMTS saj ne preklopi samodejno...če pa nastaviš ročno pa zadeva zelo dobro deluje...vsaj v M.Soboti je tako....so pa ravno danes bili fantje z Tušmobila v mojem kraju na ogledu za bazno postajo in rekli da lokacija odgovarja,tak da bo kmalu podpis pogodbe....tak da ne bo več problemov z signalom...
cheer.gif

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
za tiste lokacije, ki menijo da bi GSM/UMTS preklop jebal ne pustijo da gre samodejno na UMTS.

V Ljubljani recimo novo bazno na štefanu ne pustijo da bi šla direktno na UMTS, ostale že dalj časa prižgane bazne pa gredo avtomatsko na UMTS.

Prav tako je bilo v Novem mestu, nekaj mesecev sistem ni pustil iti samodejno na UMTS, sedaj pa gre normalno na 3G. V ljubljani imam tudi jaz na ročno UMTS, najmanj problemov in najboljši signal tako.

Glede novih baznih postaj pa glede na novi zemljevid pokritosti se priklopi dogajajo tudi za GSM antene, ne samo za UMTS antene.

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
cujte. Zdaj mam tusprepaid kartico v aparatu. Kaj v MBju res ni nikjer UMTSa od Tusa? Ceprav se mi zdi da ga vidim na karti pokritosti.

Gospa mi je sicer predlagala nej takoj na mobitel preklopim ko dam akrtico not. Samo to ni bil point mojega nakupa da bi se po mobitelu vlaco zaj.
bonk.gif

Naja vsej GSM signal je polni.

EDIT:

Ko se enrkat vklopi UMTS 900. Kaj lahko od tega pricakujem? Da se bo pokritost povecala tak kot je zdaj GSM 900?

Nazadnje urejeno:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SawyerX pravi:

EDIT:

Ko se enrkat vklopi UMTS 900. Kaj lahko od tega pricakujem? Da se bo pokritost povecala tak kot je zdaj GSM 900?

Pokrito bo toliko kolikor bodo želeli nadgraditi svoje bazne, vendar kolikor vem MB je že cel pokrit že od prej z baznimi UMTS 900, tako da, ko bo uradno jih dajo samo še na ON
grin1.gif
. Sicer pa UMTS 900 tehnologija vleče še močnejše in bolj daleč od GSM 900 mhz, čeprav je isti oz. podoben frekvenčni pas, dokler je bilo testno obdobje v Lj. sem mislil, da je Tušmobil postavil bazno za vsakim vogalom že. Pomembno je tudi, da vsebuješ mobilnik, ki podpira UMTS 900 in ne zgolj UMTS 2100 mhz, v večini primerov vsi novejši tipi so podprti medtem ko Iphone 3gs za informacijo ni podprt.

Lp.

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik SawyerX pravi:
Pol letim po predplacnisko kartico. Mobitelovo cifro bom pa brezpogojno preosmero na tusovo cifro in testiral tak kaki teden dva.

Edino ce mi se nej kdo pove kak se to kasira? Ce mene klice kdo na mobitelovo in jaz mam Dzabest paket preosmerjen na Tus. Potem meni sevedno grejo le samo zakuplene minute in nic drugih stroskov?
Obračuna se enako, kot da bi klical na Tuš. Ko boš prekoračil zakupljene minute bodo pa še dodatni stroški.

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Ja kaj pa 2100? Ker moja N73 ma samo to namrec. Dans bom malo gledo kak vlece po MBju navadni signal. Ampak zaenrkat je strong.
Torej trenutno ni nix UMTS vkloplen v MBju?

Nazadnje urejeno:

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
pa si dal na iskanje signala in ko ti je pokazalo keri so prisotni ti je najdlo mogoč tut od tušmobila 3G? ker je možno da ti noče samodejno vržt na 3G signal kar se je tut dogajalo v Postojni ko sem sam prvič našu signal 3G...

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Ne ne najde tus. Oziroma 070 vega al kaj pise. Vsi ostali Simobil, mobitel, T2 so prisotni z 3G ikono. Tus pa samo z ono antena ikono. Ce preklopim na mobitel roaming pa se takoj v 3G poveze.

Nazadnje urejeno:

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Sem se pelo pol mimo BOFa. Tam je doblo prvic 3G znak. Ampak sem ga kar hitro zgubo spet. V evroparku, v tretjem stoku pa je celo malo GSM signal sepal. Pravtako potem pri piceriji Baron. padalo na 1 crtico pa nazaj do predzadne kjer je mobitel mel polni 3G. Tak da kaj se tega tice, ne segne mobitelu do jajc zankrat. Sicer je mobitel backup tak da ni neke velike krize. Problem je le da jaz rabim nujno Tus signal in ne mobitel zarad data. Tak da bo verjetno simobil boljsa izbira. Fora je da wanna be phone oz Iphone niti ne podpira UMTS 900. Tak da spet not good.

Nazadnje urejeno:

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik Semantique pravi:
To lahko pomeni samo eno - da v drugem največjem mestu Tušmobil še vedno nima 3G omrežja.
na Tušmobilvoem zemljevidu UMTS je rdeča signal med 1-3/5, oranžna barva pa pomeni polni signal.

UMTS 900 bo pomenilo pokritost GSM900=UMTS900, če seveda vse GSM antene nadgradijo na UMTS900. Čeprav pa res, pravijo na GSAju ter UMTS Forumu da UMTS 900 dlje lovi kot GSM 900. To lahko tudi sam potrdim, ko je bil prešnjo leto UMTS 900 v Ljubljani. Boljši signal je bil Tušmobilov UMTS 900, kot Tušmobilov GSM 900.

Prava 3G pokritost pri Tušmobilu bo šele ob zagonu UMTS 900.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
jp, UMTS900 ima daljši domet kakor GSM900 in že nasploh pri je UMTSu boljša kvaliteta pogovorov, ter v primeru da imaš na telefonu samo 2črtice lahko z UMTS kamot opraviš klic, medtem ko na GSM bolj težko...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.