Novo pri Tusmobilu V.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
blue007, pa zakaj se tuš še šlepa na Mobitelovem omrežju če ima tako hudo pokritost,...
mobitel mu dobro kasira za gostovanje in s tistim denarjem bi nadgradil pokritost slo ozemlja vsaj na 102,75% in s tem za nekaj % prehitel celo Mobitel s konkretno predimenzioniranim omrežjem,...
b

p.s. je bil prvi poskus osamosvojitve v LJ dobra izkušnja?
odgovor se skriva v 2 zadevah:
- počasna birokracija (recimo celo mobitel je čakal v novem mestu na gradbeno dovoljenje 8 let, simobil je moral prejšnje leto že postavljeno anteno ugasniti v beli krajini, ...)
- že kakih 1 leto in pol se usmerja predvsem na UMTS 900. to leto po mojem ne bo izjema in se bo predvsem nadgrajevalo omrežje na UMTS.

drugače pa jaz nisem bil na m@ omrežju prijavljen že kakih 4 mesece ne.

Glede ukinitve roaminga v ljubljani pa bi rekel takole: boleča izkušnja za tuš, ampak zelo dobra odločitev za prihodnost. ljubljančani so razvajančki ki mislijo da mora operater loviti v 101 % povsod. Bolje da pluvajo po teb 2 leto delovanja kot 4 ali 5 leto delovanja.

Drugod po sloveniji pa so uporabniki navajeni da kot tuš, tako simobil in mobitel nimajo popolne pokritosti. in je tukaj zgodba lažja. da ne omenim če ne mislita simobil in mobitel iti na UMTS 900 je tukaj tuš lahko veliki zmagovalec. Naj se Si.mobil zgleduje po njegovi mami Mobilkom in hčerki Vip Net na Hrvaškem, kjer mata največje 3G omrežje ter nadgrajeno na 21 mbit/s.

Tim

Pripravnik
9. sep 2007
81
2
8
Očitno me nisi razumel, je pa res, da nisem napisal najboljše. Povedati sem hotel, da bo Tušmobil prehitel Si.mobil po pokritosti UMTS tako, kot ga je po številu uporabnikov, kar so se še lani hvalili na Tušmobilu.

Lp

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Tim pravi:
Očitno me nisi razumel, je pa res, da nisem napisal najboljše. Povedati sem hotel, da bo Tušmobil prehitel Si.mobil po pokritosti UMTS tako, kot ga je po številu uporabnikov, kar so se še lani hvalili na Tušmobilu.

Lp

Kakor je bilo ponujeno Smrkcu, je tudi tebi, si upaš staviti, da bo Tušmobil do poletje ponujal večjo pokritost z UMTS 2100 kot Simobil?

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
No zanimalo me je zato ker sem trenutno uporabnik ITAK paketa kjer mam 1Giga podatkov. Kmalu tega paketa nebom mogo vec imet in iscem alternativo in tu je Tusmobilov 15€ paket se najbol atraktivni. Ali pa 0+5€ (1Giga) paket. Zanimalo me je samo pac ce ma edge pa to ker T2 nima nic druga ko UMTS.

iii

Pripravnik
1. avg 2007
459
7
18
ker je ravno govora o pokritosti.... kako je z Ravnami na Koroškem? Slučajno kdo ve kdaj lahko tam pričakujemo Tušmobilov signal??

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik SawyerX pravi:
No zanimalo me je zato ker sem trenutno uporabnik ITAK paketa kjer mam 1Giga podatkov. Kmalu tega paketa nebom mogo vec imet in iscem alternativo in tu je Tusmobilov 15€ paket se najbol atraktivni. Ali pa 0+5€ (1Giga) paket. Zanimalo me je samo pac ce ma edge pa to ker T2 nima nic druga ko UMTS.

Tole je OT, ampak a ni bilo govora o tem, da ko enkrat oaket imas, ga pac imas, razen ce bi ga odpovedal, torej da nima veze ce prides nad 30 let medtem, ko si ze narocnik Itak ?

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik Tim pravi:

Lp

Kakor je bilo ponujeno Smrkcu, je tudi tebi, si upaš staviti, da bo Tušmobil do poletje ponujal večjo pokritost z UMTS 2100 kot Simobil?

...potem lahko pričakujemo internet neomejeno za boljši penez kot pri mobitelu???...

evil.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SawyerX pravi:

Za začetek lahko recimo vzameš TMB paket 5 ter še zraven dodatni paket 5 za prenos podatkov za kakšnem mesec brez vezave, da preveriš kako se ti kaj obnese zadeva, za tem pa se boš lažje odločil za višji/nižji paket, saj veš kako pravi Tušmobil- ČISTI RAČUNI
wink-1.gif
.

Lp.

Citat:
Uporabnik iii pravi:
ker je ravno govora o pokritosti.... kako je z Ravnami na Koroškem? Slučajno kdo ve kdaj lahko tam pričakujemo Tušmobilov signal??

Po mojem, da zelo kmalu, vendar verjetneje je, da bodo poizkusili najprej v Slovenj Gradcu urediti do konca UMTS 2100, zatem pa še ostalo optimiranje
smile-1.gif
.

Lp.

Citat:

Jaz še nisam slišal, da želijo ukiniti ostale pakete "povezani"
wink-1.gif
, saj nobedenod njihovih paketov ne ponuja več kot 200 minut za klice proti drugim omrežjem.

Lp.

Citat:

...potem lahko pričakujemo internet neomejeno za boljši penez kot pri mobitelu???...

Obstaja verjetnost, vendar imam občutek, da Mobitel dela tudi na tem, da bo omejil neomejeno na omejeno, podobno kot pri Simobil-u, čeprav si ne radi priznajo to
grims-1.gif
.

Lp.

Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
100€ je mal huda, čevapi pa pir bi pa še šlo
evil.gif

Lahko tudi to
nahrung002.gif
.

Lp.

22. jul 2007
1.400
57
48
Citat:
Uporabnik iii pravi:
Ja no kdaj bo sicer ne vem, je pa tu tuš naredil neumnost brez primere.... bazna postaja stoji (če gledaš iz raven) malo bolj levo in malenkost bolj zadaj kot pa mobitelova in simobilova ampak je zgleda sama usmerjenost antene takšna da ves signal pride do prevalj in okolice ravne so pač izvisele...... Najboljš je da se obrneš na njihovo tehnično službo in jih malo povprašaš, če mislijo rešiit ta problem v bližnji prihodnosti.......

22. jul 2007
13.582
1.764
113
124
Citat:
Uporabnik SawyerX pravi:
a ni že tle finta da moraš biti v njihovem omrežju, da lahko pokuriš teh 1GigaLPWWY

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
no jaz imam tušmobil paket t35 od koder mora ta 1 gb prenosa podatkov izvirati iz njihovega omrežja, vse ostale zakupljene vsebine (torej klici, sms in mms) pa lahko izbirajo tudi iz m@ omrežja, ampak hočem povedati le to, da imam iphone 3gs izbrano na samodejni način iskanja omrežja in imam samo tušmobilov signal. NIKJER mi niti en krat od kar imam ta paket pri njih (imam ga ziher že kake 3 mesece) ni prekinilo nobenega klica, vsi me slišijo krasno in jaz njih ravno tako
smile-1.gif

nahajam se pa na več področjih slovenije:
- primorska (izola, koper, portorož, lucija)
- ljubljana (center, šmartinska cesta, btc) in okolica
- medvode, kranj, radovljica

to so z moje strani preverjena mesta, kjer deluje njihov signal brez problemov. Pa še to bi povedal, da ko sem bil na obali mi je na telefonu pisalo 3G in sem testiral internetni prenos podatkov in je bila dosežena hitrost do 2,4MB
cool-1.gif

Rad bi seveda pohvalil operaterja in ga vprašal, kdaj bo UMTS 2100 v Medvodah? A se kej ve?

Ker preverjam na njihovi spletni strani ko vsak dan osvežujejo mesta z UMTS vendar Medvod še ni in ni
redface-1.gif

Toliko z moje stranki
smile-1.gif

LP

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
brez pravnih zadrzkov bi lahko zacel podeljevati
prejsnji teden. Ampak se strika z uveljavitvijo dokumenta nurf-1a (uveljavitev umts 900). Nobenega razloga ni vec, da bi bil dokument objavljen v uradnem listu

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
prejsnji teden. Ampak se strika z uveljavitvijo dokumenta nurf-1a (uveljavitev umts 900). Nobenega razloga ni vec, da bi bil dokument objavljen v uradnem listu

Kaj hočeš s tem povedat?

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Citat:
Uporabnik sylver pravi:
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:

Kaj hočeš s tem povedat?
Do sprejetja NURF-1a je treba:
- APEK bi že lahko odgovoril na pripombe na ta predlog, ki so prispele do 23.2.2010.
- Za dokument NURF-1a mora soglašati Svet za radiodifuzijo, Ministrstvo za obrambo, Ministrstvu za notranje zadeve, Ministrstvu za promet in Slovenska obveščevalna-varnostna agencija => dokument so lahko podpisali že od 23.11.2009.
- APEK je moram do sedaj izdelati če bo prišlo do nedovoljenih koncentracij na trgu in jih tudi razrešiti.

Nato gre v uradni list in dokument začne veljati naslednji dan.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.