Novo pri Si.mobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Breyton pravi:
Za moje pojme manjka paket v stilu OUN za nekje 20€ za naročnike 30 let in več

Paket za 20€ bi lahko vseboval 200 min v vsa omrežja 100 SMS/MMS in npr 100 MB podatkov pa bi bil super izbira .

20€ za te količine ?!? A si špasn ?
evil.gif

15€ MAX dam za tole...
aplauz.gif

Pa kot sem reku: XS bi bilo treba ceno znižat iz 7 na 5 €, ali pa malo povečat število minut noter. Npr. 110 min za 7 €.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.246
7.046
113
20€ je meni preveč, toliko ne porabim na mesec, nekaj okoli 10€ se išče, ob solidnem data planu.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
če moraš paket orto v nulo zamenjat zaradi starosti se prehod na simpl z računom plača.
dovoljen je paket xs zame + opcije če so obstajale (MUZIQ, BERI).

trenutno so na voljo paketi, ki so na spletni strani, v prihodnosti bodo morda drugačni,..

b

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.246
7.046
113
Prosim za konkreten odgovor za moj primer:

čez par mesecev mi poteče orto u nulo, ker bom dopolnil 31 let. Trenutno nisem vezan, ker je telefon že odplačan. Bi pa vzel bonus 40€ za zveste naročnike. Če vzame ta bonus, se moram za 2 leti vezati.

Kaj bi se zgodilo, če bi, ko dopolnim 31 let, šel na simpl z računom?

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Cak, ti bi RAD da se ti zaracunava, ali bi rad, da se drugim zaracunava (schadenfreude.press), tudi ce imajo se vedno zastonj?

Nič od tega. Simobil pravi, da storitev ni več zastonj, dejansko jo imajo pa nekateri še vedno zastonj, zato sem želel le kakšno bolj "insidersko" informacijo, ki bi to pojasnila. Si.naIP sem izključil, ko se mi je izteklo testno obdobje, bi ga pa z veseljem uporabljal še naprej, a le, če bi bila uporaba brezplačna.
smirk-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ampak ti placujes "polno" ceno... torej s to stevilko nisi bil testni uproabnik... ali pa si testno obdobje predcasno zakljucil (se odjavil od storitve).. kasneje pa si jo spet aktiviral... ampak ne vec kot beta tester ... Ker beta testerji naj bi imeli ceno 2€ (z DDVjem), ti imas pa na raucnu zaracunanih 2,50€ + DDV, torej 3€ ...

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Se pravi bo ta storitev zdaj za nas beta testerje po ceni 2 evra, če se vmes odjaviš pa bo cena ki je za vse uporabnike. Ker splača se res samo poleti ali pa če si drugače veliko v tujini. Potem se verjetno najbolj splača poleti vklopit in potem izklopit itd...

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Ja tud jaz mam prišteto in odšteto na vsakem računu 2,5 evra. Prejšno poletje je bilo prav uporabno, no ja, če se mi ne bi na starem telefonu nevede vreme posodabljalo in dobil račun 60 evrov za prenos podatkov, za katere nisem mel pojma, ampak j3bat ga, vsaj pri telefoniji sem prihrano.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

čez par mesecev mi poteče orto u nulo, ker bom dopolnil 31 let. Trenutno nisem vezan, ker je telefon že odplačan. Bi pa vzel bonus 40€ za zveste naročnike. Če vzame ta bonus, se moram za 2 leti vezati.

darjan za konkreten primer plačaš pogodbeno kazen,..

b

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.246
7.046
113
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

darjan za konkreten primer plačaš pogodbeno kazen,..

b

kakšna pa je pogodbena kazen za ta primer. za telefone vem, da se mora plačat delež telefona, kako pa je pri bonusu pa res ne vem
smile-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
darjan podatek je odvisen od višine bonusa, časa vezave,.. ko boš želel vezavo brisati se obrni na klicni center kjer ti bodo dali pravilen podatek.
Upoštevaj pa da se na znesek na pogodbi npr. 40€ doda še davek, ki ga v primeru normalnega preteka vezave časti Si.mobil in 12€ manipulacijskih stroškov.

l.p .b

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
imam vprasanje.

poleg tel. narocnine imam narocnino se na mobilni internet (usb), ki ga uporabljam na pc-ju. A lahko na narocnino mobilnega interneta vzamem se opcijo 2 kartici 1 stevilka, da bi lahko narocnino za mobilni internet uporabljal tudi na napravah tipa ipad ipd? ali rabim novo nar.razmerje? potrebujem le eno naenkrat...

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Na paketu MI lahko imaš storitev 2 SIM 1 številka ( menjavo sim opraviš na prodajnem mestu , zamenjava SIM te pride 11€ Mesečno potem plačuješ še 2.2€ naročnine za to 2 SIM

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Je res. Včasih je bilo celo tako, da je na eni delal DATA medtem ko je na drugi delal telefon, ne vem, če je še tako.

22. jul 2007
13.580
1.761
113
124
zanimivo in pohvalno, zdaj pa samo še treba narediti, da vidiš katera ima tudi 3G
priden.gif

p.s. ali imaš v planu to narediti tudi za druge operaterje?

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
Da bi vedel katera je umts in katera gsm bi rabil imena baznih postaj ter nato uporabnike, ki mi bi sporočali. Tudi bi rabil vedeli kako se pri Si.mobilu definira CellID (za tuš imam na spletni strani obrazec, ki sporoča ali vpisan CellID pripada GSM, UMTS 2100 ali UMTS 900).

Za Tušmobil že imam narejeno:
http://www.dreamdesign.si/projekti/tusmobil-bazne-postaje.html
Pri Tušmobilu vem kater ID ima bazna postaja. Tukaj mi pridni uporabniki sporočajo ali je bazna GSM, GSM/UMTS 2100, GSM/UMTS 900 ali GSM/UMTS 900/2100. zato je na zemljevidu tudi več možnih informacij.

Za Mobitel pa mogoče kasneje. Še prej bom probal Si.mobilovim razširiti opise ter postaviti bazne na vsaj 50 metrsko natančnost, kot sem to naredil že za Tušmobil. Mogoče čez pol leta. Ker za Si.mobil sem moral prečekirat 9000 odločb
smile-1.gif

Moja opažanja so, da Si.mobil je zadnje leto dobil nekaj baznih tudi na tuševih trgovinah. Verjetno operaterji zadnje čase gradijo skupaj. To pa zato, ker tam kjer je Tušmobilova bazna, je v večini primerih prejšnje leto/bo zrasla tudi Si.mobilova.

V Ljubljani je nemogoče primerjati Tuševo in Si.mobilova omrežje. To pa zato, ker ima Si.mobil 3x več uporabnikov ter UMTS 2100 only. Polovica baznih v LJ je zrasla po nakupu Veginih baznih ter po uvedbi UMTS 2100. V mestih ter večjih vaseh se gradijo bazne le zaradi UMTS-a. Na podeželju se vidi kje bo Tušmobil še moral migat. Zadnjih 50 baznih, ki sem jih dodal verjetno še niso aktivne. Ker so bile dodane v register v preteklih pol leta. Razlika med Tušmobilom in Si.mobil je sedaj na le 200 baznih postajah.

Si.mobil bo verjetno na podeželju gradil v sklopu svete trojice, v večjih mestih pa za potrebe UMTS. To je moje mnenje (v letu 2004 je imel SI.mobil kar 1/3 baznih skupnih s ostalimi operaterji). Bom pa še naprej spremljal gradjo Si.mobilovega omrežja. Zemljevid se bo posodabljal. Naslednje bazne bodo imele tudi datum vnosa. Kaj več bom lahko povedal (ali imam prav ali ne), ko bom obema operaterjema hkrati dodajal nove bazne.

Do avgusta pričakujte pravilnejše lokacije ter opis kot je na tuševem zemljevidu.
V prihodnosti bo bil naprimer tak:
PGD Šentjernej, Cesta Oktobrskih žrtev 12, 8310 Šentjernej, 0152017E/455031N/186 m

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.