Novo pri Si.mobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
www,.. tudi uporabnikov ima že deset let isto,..
evil.gif

zakaj misliš da drugi tega niso uvedli?
b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
tako je Smrkec,.. čeprav po drugi strani bo najbrž kaj potrebno narediti,.. folk je nenormalno neodgovoren,..
najraj mam pa une odgoovre,.. nism vedu,..
b

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Dobro, da je VSAJ blokada za 090, če že kaj drugega ni...

Zanima me tudi, kdaj bo tehnično mogoče že na centrali blokirat skrite številke, da bi klicočemu s skrito številko enostavno reklo:
"Klic te številke s prikrivanjem identitete ni mogoč..." ali kaj podobnega... Dovolilo pa samo policijo pa pomembne ustanove, ki imajo
te številke...

Nekateri anketarji so prav predrzni s tem skrivanjem številk... Jaz itak dam REJECT če je skrito, če pa ponavlja klic, pa tako nazmerjam, da ne pokliče nikdar več...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
090 bi bilo smiselno aktivirati samo na prepaid sistemu, pol pa naj polnejo pa kličejo kokr čejo in majo keša v denarnic... na postpaidu bi popolnoma skenslu, ker se potem samo poveča število neplačnikov in rožic, ki vztrajno trdijo da tega niso koristili oziroma niso vedeli - na koncu pa je potem operater kriv za povečan račun...

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Smiselno bi bilo še marsikaj drugega... Npr. uvest blokade, če pride do prekoračitve zakupljenih količin. Gre za prijaznost do uporabnikov. Operaterji pa žal danes preveč gledajo na zaslužek. Take blokade bi pa morali ZAKONSKO omogočati vsi operaterji, ki imajo pakete z zakupljenimi količinami in tudi zakonsko za blokado določenih številk že na centrali.

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Smiselno bi bilo še marsikaj drugega... Npr. uvest blokade, če pride do prekoračitve zakupljenih količin. Gre za prijaznost do uporabnikov. Operaterji pa žal danes preveč gledajo na zaslužek. Take blokade bi pa morali ZAKONSKO omogočati vsi operaterji, ki imajo pakete z zakupljenimi količinami in tudi zakonsko za blokado določenih številk že na centrali.

Kdo pa ne dela za zaslužek?

Zakonsko omogočit
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Ma kaj se smeješ ???

Če se operaterji ne sčamijo bi se pa mogoče lahko zakonodaja... Ker je par stvari, ki bi bile potrebne v tej smeri...
Glede skritih številk bi se verjetno marsikdo strinjal z mano, pa tudi glede omejitve po porabi zakupljenih količin...

A je tako težko nardit, da vrže ven in potem blokada, ko se presežejo zakupljene količine ?!?
stupid-1.gif

Pa da ne boste imeli nekih pregrešnih misli spet o meni...
evil.gif
Do sedaj se mi je zgodilo samo 1x da sem prekoračil, pa imam
Orto U Nulo že 2 leti+. Poraba pa zdaj že 2 meseca okoli 300 min (od 1000).

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
gospodna,.. naj bo potem določen tudi dobiček operaterja? 25% prometa, 16% realizacije,..
neko odgovornos mora prevzeti tudi uporabnik,...

drugače pa se mi nekatere zamisli všeč,.. še kakšna?

b

smejko

Pripravnik
9. jan 2010
260
0
16
obstaja tudi pre-paid pa ne boš nikoli zapravil več kot si naložil pa je zadeva rešena, če se bojiš računa

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Sem tudi jaz že spraševal o neki blokadi ali zapori za podatke , pa ni bilo nič in tudi na si.mobil pošiljal email ,pa nimajo tega za omogočit . Pa imam naročnino 5 Zame - poraba v JANUARJU
Klici znotraj Si. mobilovega omrežja 582
Klici v druga mobilna omrežja 810
Klici v stacionarna omrežja 313
Klici v mednarodna omrežja 0
Klici v gostovanju 0
Sporočila SMS/MMS 352/0
Sporočila SMS/MMS v gostovanju 0
Podatkovni promet MB 41

Nazadnje urejeno:

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
gospodna,.. naj bo potem določen tudi dobiček operaterja? 25% prometa, 16% realizacije,..

b

gasdopodna... ne gospodna...
evil.gif

Zamisli imam kar precej, ampak je tu precej neprimerne publike, ki bo začela takoj obsojat...
Kje ti bodo 15.letne frklje prevzele odgovornost... ?
aplauz.gif
Staršem bodo nabile račun, oni pa v jok in k operaterju da niso krivi...
Lepo nardit opcijo blokade, frklja porabi in se naredi zapora do naslednjega obračunskega obdobja.

Verjetno obstaja tudi statistika, koliko ljudem se določen operater zaserje, ker so ONI naredili visok račun...
evil.gif

Meni se zato še ni kakšen...

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
mene vaše zamisli vedno zanimajo,.. včasih pade tudi kakšna pametna,..tako da če se ti da sprejmem zamisli tudi na ZS,..
B

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Borovnica, lahko pogledaš, kaj je z SMSi z ZDA, +1 404 8868XXX, do sedaj je delalo BP, zdaj pa ne gre ne sem ne tja. Hvala.
Če rabiš, bom popoldne vprašal, ker operater je to.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:

b

Meni se zdi dovolj odgovorno od uporabnika, da poklice na center pa rece, prosim da mi zablokirate stevilo klicev v simobil na 1200 minut, data prenos na 500 mega, druga omrežja na 400...in da operater to naredi..da pa operater tega ne omogoča (tehnično je verjetno povsem enostavno izvedljivo) pa se mi zdi hinavsko...

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
in kaj se bo zgodilo pol k boš dosegu 1200 minut, telefon boš pa nujno rabil? - ja valda klicu boš na center pa se pizdu na vse po spisku in pol bo spet operater kriv, ker ti je blokiru odhodne storitve - skratka, vsak uporabnik ima možnost, da v danem trenutku preveri porabo in uporabi malo samokontrole pa bo use poštimano in se ne rabi nobenga limita... za razvajene otroke pa prepaid kartica pa gasa, nobenih skrbi za povečan račun....

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Čakaj malo, če si zaželim blokado in jo naročim, potem se nimaš kaj pizdit ...avtomatske blokade ne podpiram...

Sploh pa je hinavsko, da lahko s simobilovim telefonom uporabljaš internet tudi brez pravih nastavitev... spet hinavsko, so si pri simobilu že izračunali, da si večina uporabnikov tega ne zna izklopit, ozirom da se jim telefoni avtomatsko povezujejo na splet...al misliš da so to naredili iz dobrote do neukih uporabnikov? večina tistih ki uporablja internet si zadevo tako ali tako zna porihtat. Isto je bilo z vodafone tipkko, ki te je avtomatsko povezala na vodafone portal...s hinavščino ima Simobil že dolgo tradicijo tukaj jim ni kaj očitat...

in potem komentar, da če imaš android telefon, si pa naroči pravi data paket še polek...da neboš začuden...malo zgrešena logika, babe kupujejo telefone ker so lepi ne ker imajo androida (ta pa se jim brez vednosti pvoezuje na splet)

simobil pa nima blokade, ker po navajanju borovnice to posega v njihov dobiček... res žalostno za firmo, da se zanaša da bo dobiček iz nepozornosti oz. malomarnosti uporabnikov...

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ali nima konkurenca Mobitel to narejeno , da te obvesti po sms-ju ko dosežeš 90 % vrednosti od zakupljene vrednosti .

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.