Novo pri Si.mobilu VIII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik Zurbum pravi:
A obstaja za Andorid kakšna zadeva, da bi lahko spremljal trenutno porabo? Da se mi ne bi bilo potrebno vsakič logirat v Moj.Simobil in vtipkavat potrditvene kode.

Sprobaj ta program: DroidStats
smile-1.gif

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
2
18
Hvala za info, ampak jaz potrebujem predvsem spremljanje porabe za mobitel in simobil posebej, DroidStats pa gleda vse klice, SMSje in podatke.

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Če bi simobilovci izdali ustrezen API, bi definitivno prišle aplikacije za android in ios v roku parih tednov. Ampak raje sami razvijajo par mesecev, zapravljajo denar in ničesar ne izdajo.
467716-post_slo.gif

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Eno vprašanje za uporabnike si.mobila...A še pri kom ne delujejo MMS ko nekomu pošlje a prejemnik ne prejme mms-a?? MMS je bil poslan v lastnem omrežju in poslan na tušmobil in noben od prejemnikov ni dobil MMS-a a obratno smer pa dobi mms..

Zato sprašujem ma kdo od Si.mobil uporabnika podobno težavo?

To težavo ma moja bolša polovica...v njenem imenu sprašujem..

Jaz sem imel pred nekaj časa ta problem. Nisem dobil nobenega MMS-a. Smo pošiljali, da sta bila telefona zraven, pa ni šlo. Je bilo pa probano tako z mobitelovega kot simobilovega omrežja. Sem klical na simobil, da so mi še enkrat poslali nastavitve za gprs in mms, potem sem jih pa začel dobivati
wink-1.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
Eno vprašanje za uporabnike si.mobila...A še pri kom ne delujejo MMS ko nekomu pošlje a prejemnik ne prejme mms-a?? MMS je bil poslan v lastnem omrežju in poslan na tušmobil in noben od prejemnikov ni dobil MMS-a a obratno smer pa dobi mms..

Zato sprašujem ma kdo od Si.mobil uporabnika podobno težavo?

To težavo ma moja bolša polovica...v njenem imenu sprašujem..

Jaz sem imel pred nekaj časa ta problem. Nisem dobil nobenega MMS-a. Smo pošiljali, da sta bila telefona zraven, pa ni šlo. Je bilo pa probano tako z mobitelovega kot simobilovega omrežja. Sem klical na simobil, da so mi še enkrat poslali nastavitve za gprs in mms, potem sem jih pa začel dobivati
wink-1.gif

Sam zanimivo pri moji je bilo da je MMS dobijala brez težav in ko je poslala je pokazalo da je šlo naprej pa v resnici ne...tko da nevem v čem je bla težava vglavnem danes zjutraj sem ji reku daj pošli mi mms da vidimo in je mms takoj priletel na moj telefon....

Tko da v njenem primeru niso bile problem nastavitve..

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik lugi pravi:
Citat:
Če bi simobilovci izdali ustrezen API, bi definitivno prišle aplikacije za android in ios v roku parih tednov. Ampak raje sami razvijajo par mesecev, zapravljajo denar in ničesar ne izdajo.
467716-post_slo.gif

Itak. Mobilni operater ti bo dal API za dostop do zaupnih podatkov narocnikov.
Aham.

bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

Aham.

bonk.gif

Saj ne more razvijalec samo s pomocjo API-ja dostopati do tujih podatkov... ampak samo do svojih, ce ima geslo za to...
Mislis, da so pri Mobitelu taki salabajzerji, da so dovolili s pomocjo API-ja dostop do baze?
hysterical-1.gif
...

Primer:

Mobitel Monitor za iPhone >> http://www.mobile.si/articles/iphone-mobitel-monitor.html

20110324-jwsq9pxes9yjcph7c2t1untu3g.jpg

Mobitel Monitor za Android >> http://slo-android.si/forum/topic.html?id=812

20110324-krkmrjq7hmgw19naiup8uws23p.jpg

...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Nokia E7 – najnovejši poslovni pametni telefon v kratkem pri Si.mobilu

Nokia E7 s prednaloženo storitvijo Microsoft Exchange ActiveSync zagotavlja neposreden, takojšen in varen dostop do korporativnih spletnih poštnih nabiralnikov in drugih osebnih aplikacij. Nokia E7 se lahko pohvali z 10,2-centimetrskim zaslonom na dotik z Nokia ClearBlack tehnologijo za izboljšano vidljivost v zunanjih okoljih in polno tipkovnico.

Poslovnim uporabnikom tako ponuja popolno obliko in velikost za delo na dokumentih in preglednicah ter branje in urejanje fotografij. Za brezskrbno poslovanje je na voljo tudi kombinacija varnostnih rešitev na poslovni ravni.

http://www.mobile.si/articles/nokia-e7-pri-simobilu.html

20110325-r3qq3bt4utjaaqxxn1c8igm26u.jpg

mat76

Zelenc'
26. sep 2009
10
0
1
Samo osvežujem...a se že ve kaj več glede tega/kdaj bo urejeno ?

Hvala

Citat:
Uporabnik pep pravi:
Torej.
Google calendar ima eno prav fino zadevo in sicer možnost notifikacije per SMS ob dogodku.
Da si to opcijo aktiviraš, tam vpišeš svojo telefonsko številko. Na to številko ti pošljejo kodo za preverjanje.
Ko vpišeš to kodo v Google calendar, ti nato pošiljajo SMS notification za dogodke v tem koledarju.
Včasih je to delovalo dokaj solidno in so ti SMS-i prihajali, zdaj pa se je to prenehalo.
Danes sem poskusil z ponovno registracijo na isto številko in ostale številke - kot je navedeno v mojem prejšnjem postu, vendar SMSi s potrditveno kodo več ne pridejo na 040 in kot je MadMitch omenil tudi na 030.

Pošiljatelj teh SMS-jev ni nobena telefonska številka, ampak "Google".

Upam, da je sedaj dovolj jasno, če ne pa vprašaj
smile-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:

Aham.

bonk.gif

Saj ne more razvijalec samo s pomocjo API-ja dostopati do tujih podatkov... ampak samo do svojih, ce ima geslo za to...
Mislis, da so pri Mobitelu taki salabajzerji, da so dovolili s pomocjo API-ja dostop do baze?
hysterical-1.gif
...

Slabo sem se izrazil
frown-1.gif
My bad.

Hocem reci, da medtem ko operater (in ti) v kombinaciji s svojim userjem/geslom ze lahko dostopa do baze podatkov, se mi zdi opcija, kjer bi API / hook / whatever za tak dostop bil javno dosegljiv (in ne samo operaterju, ki razvija programe sam) prevec riskantna zadeva...
Okay, mogoce, ce bi se moral najprej developer identificirat, potem bi se moral program identificirat z nekim kljucem, potem pa se user.

In ja, vem, da je moj.simobil.si (recimo) skoraj isti smorn, tudi ta se mi ne zdi prav zelo varen - jaz bi ecimo za vsak login uvedel preverjanje preko SMSa... :S Je pa res, da nevem zakaj veliko coderji preprosto ne naredijo front-enda za moj.simobil.si, pa je?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Aham.

bonk.gif
Bravo... če ima simobil enako misleče zaposlene, kot si ti, potem razumem trenutno situacijo.

Sorry, ampak sem pac profesionalni paranoik (skoraj dobesedno)
cheer.gif

Se strinjam, da to mora biti, ampak da mora biti razvito "doma"...

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
A to te skrbi, da bi razvijalci nekam v aplikacijo vgradili kakšnega trojanskega konja? Večina teh mobilnih aplikacij se sedaj ponuja v trgovinah (App Store, Android Market, ...), kjer se morajo razvijalci prijaviti s pravim imenom (ali firmo). Ne vem, če je kdo tako neumen, da bi šel v taki okolici počet kaj takega.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ma, vcasih me ni toliko - zdaj me pa precej.

Ene dva meseca nazaj sem se spravil pogledat, kaj vse nekatere iOS aplikacije "porocajo domov". Pa kako je Google zadnjic moral "remotely disabla" par aplikaciji, ker so jih kitajci zlorabljaji. Pa kaj vse folk dopusca Facebooku, da ve o njih. :S

Zdaj si pa prestavljaj: Zeleni Kalimero preko tretje firme naredi aplikacijo za Rdeco Gorilo, ki - poleg vsega ostalega - poroca o stevilu klicev, casu klicev, lokaciji, ima dostop do imenika, etc... In potem - coincidence, you understand - zacne folku posiljat predloge za prestop, ker bo klicanje kolegov cenejse, pa lepo lahko zacne gledat frekvenco klicev, in si primerno planirat omrezje za prestopnike...
17758-icon_confused.gif

Pa to je se tisto najmanj - vec raje ne bom razlagal, da ne bi komu idej dajal
smile-1.gif

Zurbum

Pripravnik
6. maj 2009
117
2
18
nekatere strani imajo za paranoike narejeno tako, da imajo še dodatno geslo. S tem geslom lahko zunanje aplikacije preko API-ja dostopajo le do nekaterih podatkov, v tem primeru do tvoje porabe. Če se bojiš, da bi nekdo to zlorabil, bi tisti nekdo kvečemu lahko videl le tvojo porabo in nič drugega. A bi bilo to dovolj varno?
smile-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Saj te delno razumem... ampak tako kot oni "razvijajo" pa tudi ne gre.

Jaz sem recimo naredil 2 aplikaciji na podlagi mobitelovega API-ja za M:Namiznik (monitor + pošiljanje smsov). Eno aplikacijo za OSX in eno za iOS. Garantiram, da nobena ne pošilja ničesar na moje strežnike in je izključno v komunikaciji z mobitelovim strežnikom. Poleg tega se pa še geslo shrani v keychain in ni dostopno v plain text formatu. Pri mobitelu so ponudili to web storitev prav s tem namenom, da bo nekdo tretji izdelal aplikacijo, ker se njim finančno enostavno ne izplača. Če bi pa ob vsaki priložnosti videli samo potencialne goljufije in kriminal, bi pa najbrž še vedno uporabljali blagovno menjavo (saj je z denarjem in karticami možno izvesti mali milijon prevar).

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.