Nokia N8

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
popolnoma objektivnega reviewa ne bos nasel nikjer.

mene zanima predvsem symbian, saj nameravam nabavit E7. sem zadovoljen, da so ukinili 4ko in bodo raje razvijali 3ko... ki v osnovi niti ni tako napacna.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Sam tale baterija mi je res mal sumljiva... še vedno piše 100% pa do fula črtice... sicer sem imel samo en tel. pogovor, ostalo pa SW gor pa SW dol, pa ene 3 igrce mal odšpilat na hitr, pa WIFI, pa bluetooth, pa GPRS, itd...
čudn al pa fejst dobr...
zmaga.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Tud jaz gledam zase, ali nokia n8 ki je za moje pojme malo požrešna na bateriji (če pa gledamo vse lastnosti kaj ima v sebi niti ni čudno da je tako) ali pa nokia e7 se mi zdi še malo manj požrešna je pa tudi dosti.Samo baterijo bi morali dati 1500 mah.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ne, reviewi ki jih pisejo ljudje, katerim je dnevni kruh recenzija mobilnih aparatov in njihovo delovanje do najmanjse potankosti, itak niso merodajni.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Evo en minus za OS:
Dialled calls ima 3 jezičke zgoraj (Dialled numbers, Recieved numbers, Missed numbers)... lahko bi nardil tko da bi menjal med temi tremi s slide-om levo ali desno, ne pa da je treba jezičke prtiskat... čeprov je to bl pomankljivost, kot minus...

Opa... baterija je padla za eno črtico oz. na 70%... verjetno zato ker mam widgete na online že ene 4 ure...

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
.Lahko kdo piše ki ne mara nokie symbiana pa samo šinfa ???? .Ali pa nekdo ki je zaljubljen v nokio symbiana pa piše same lepe in dobre stvari on njemu. Slabe pa nič.
iz mobile-review:
Citat:
As the owner of Nokia N97/X6 I have a dubious impression from Nokia N8...
In v testu tudi pove, da bodo dosedanji symbian userji zadovoljni, ker je to najboljši symbian telefon do zdej, ampak v primerjavi s konkurenco pa je bl tako-tako. Zate ne vem ampak meni več pomeni mnenje nekoga, ki je imel priložnost proba toliko različnih telefonov kot pa nekoga, ki je imel do sedaj samo eno znamko
smirk-1.gif

@p4pe: ne vem kako je pri sodobnih nokiah, sam še vsaka, ki sem jo imel (od 3310 do symbian) je kazala 2 dni polno baterijo, potem pa zgubila vse v pol dneva
smile-1.gif

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
.Lahko kdo piše ki ne mara nokie symbiana pa samo šinfa ???? .Ali pa nekdo ki je zaljubljen v nokio symbiana pa piše same lepe in dobre stvari on njemu. Slabe pa nič.
iz mobile-review:
Citat:
In v testu tudi pove, da bodo dosedanji symbian userji zadovoljni, ker je to najboljši symbian telefon do zdej, ampak v primerjavi s konkurenco pa je bl tako-tako. Zate ne vem ampak meni več pomeni mnenje nekoga, ki je imel priložnost proba toliko različnih telefonov kot pa nekoga, ki je imel do sedaj samo eno znamko
smirk-1.gif

@p4pe: ne vem kako je pri sodobnih nokiah, sam še vsaka, ki sem jo imel (od 3310 do symbian) je kazala 2 dni polno baterijo, potem pa zgubila vse v pol dneva
smile-1.gif

Ne vem kako je pri ostalih Nokiah, pri N80 in N95 8GB je meni vedno lepo kazalo baterijo tako kot naj bi moral kazat...
Pri N8 pa povem kako je, ko se bo spraznila .... upam da ne bom že danes pisal tukaj da je baterija prazna...
hysterical-1.gif

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
iz mobile-review:
Citat:
smirk-1.gif

smile-1.gif

No, recenzijo na MR je delal nekdo ki je Nokii ukradel telefon in so ga vljudno in z policijo prosili da ga vrne. Poleg tega je svetovalec za Samsung. Zato morda ni nevtralen.

Bolje je pogledati na GSMAreno kjer je N8 zelo temeljito ocenjena:
http://www.gsmarena.com/nokia_n8-review-523.php

Na slepem (vzorci A, B in C) testu kvalitete slik pa je bila celo boljša od Sonya HX5v
http://www.gsmarena.com/nokia_n8_vs_samsung_pixon12_vs_sony_dsc_hx5v-review-519.php

Glede na ime strani sicer najbrž ne ravno popolnoma nevtralen test, pa vseeno zelo temeljit, v več delih:
http://www.allaboutsymbian.com/reviews/item/12199_Nokia_N8_part_5-real_world_per.php

Sicer pa ne razumem kako je lahko iPhone tako zelo user frendly če nima widgetov in moraš za vsak [censored] odpirat aplikacije (mail, vreme, RSS,...) nič čudnega da je hiter če 1 GHz samo čaka kaj boš pritisnil

Nazadnje urejeno:

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš

AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
Size 360 x 640 pixels, 3.5 inches
+
Standard battery, Li-Ion 1200 mAh

Kaj pa si pričakoval, pa še wifi uporabla?! Priporočam uporabo task managerja
wink-1.gif
heheh

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:

AMOLED capacitive touchscreen, 16M colors
Size 360 x 640 pixels, 3.5 inches
+
Standard battery, Li-Ion 1200 mAh

Kaj pa si pričakoval, pa še wifi uporabla?! Priporočam uporabo task managerja
wink-1.gif
heheh

Sej ga zanalašč uporabljam, da vidm kolk hitr bo kej kurl...
bonk.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sej je prav tak. Za klice in sms je dovolj telefon za 100 eur. Od hard* uporabi boš mel zvečer prazno baterijo. Kot je to na vseh pametnih telefonih.

* internet prek wifi/3g, Gps , 3D igre

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Ali ima res tako malo spomina noter kot piše.Najboljše pri resetu hard ali formatu se vidi koliko ima rom in ram .Če boš dal kdaj gor task manager prosim napiši koliko je resnično
RAM+capacity: 256 MiB
ROM;capacity: 512 MiB (accessible: 135 MiB)
Secondary-ROM-capacity: 15.3 GiB

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Končno se je baterija spraznila...
smile-1.gif
Se mi zdi da dobro zdrži kljub vsej hard uporabi... upajmo da bo skoz tako...