Nokia N8

BobR

Zelenc'
20. okt 2010
26
0
1
A je slučajno kdo zasledil odklenjeno nokio N8 bele barve (<480€)? Čakam in iščem že od kar je zunaj pa še nisem imel sreče.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Sedaj ima Standard battery Li-Ion 1200 mAh (BL-4D).Lahko bi imel močnejšo baterijo Standard battery, Li-Ion 1500 mAh (BP-4L),pa bi bil zakon gsm

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Daleč od tega, da iščem slabe (ali dobre, kot ti) teste, ker nisem, še preden kaj preberem, odločen ali je telefon slab ali dober na podlagi pripadnosti znamki in potem iščem samo teste, ki potrjujejo moje prepričanje... ponavadi pogledam mobile-review, gsmarena in še kak video na youtube, če že ne morem aparata prej preizkusit. In zanimivo, da ti ni všeč samsung ali htc iz razloga po katerem ravno nokia slovi - izdajanju novih telefonov vsakih 14 dni
smile-1.gif

še uvod v test na mobile-review
Citat:
It is for the fourth, and with your permission, final time that I am writing about the Nokia N8. Our regular readers know virtually everything about the device and have known that even long before the rest. However, I would like to start with a few words that need to be said to heal the souls, all in wounds, of Nokia fans who are not capable of processing information to make their own conclusions but take words literally

Ja, samo Nokia izdaja slabe telefone na 14 dni, dobre pa na ene pol leta, HTC ali pa Samsung pa izajata zadnje cajte same super telefone in to čist prehitro.
cool-1.gif

Drugač nism tko mislu, da mi nista všeč Samsung ali HTC. Men sta oba telefona špica. Samo ravno ko sem se odloča med Samsung Galaxy S, HTC Desire ali pa Nokio N8, sm slišal da bodo kmalu prišli novi Samsungi in HTC-ji. Tako da sm se pol pač odločil za N8. Bomo vidl kaj bo... še vedno lahko prodam, pa pol kupim HTC Desire HD al pa kej podobnega.

BobR

Zelenc'
20. okt 2010
26
0
1

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
No tako... pred 2 urami dobil N8... zaenkrat maximalno zadovoljen s telefonom... dela odlično... sesuva se pa zaenkrat še ne...
hysterical-1.gif

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
daj mal opisi tale symbian

Sej ni kej za opisat zaenkrat, ker ga nisem še nč podrobno pregledal... ima pa več ali manj iste funkcije kot jih ima npr. N97, samo da N8 dela pač bistveno hitreje... touch screen tud dela super, sploh zame ker še nisem imel touch screena prej in ga tud še nisem navajen... Zaenkrat mi ni žal da sm ga nabavil kljub negativnim review-jem... vse dela hitro in brez zatikanja, bomo pa še videli kaj bo ko bom naložil več aplikacij, ....
nahrung002.gif

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Nokia je danes naznanila, da ne bo Symbiana^4, niti sedanji Symbian na N8 ne bo označen kot Symbian^3, temveč se bo operacijski sistem imenoval zgolj Symbian in bo podvržen nenehnemu razvijanju in posodabljanju, kar je dobra novica za bodoče lastnike N8, C7 itd., katerih aparati tako ne bodo zgolj muha enodnevnica.
Da se bo za razvoj Symbian in MeeGo (pa tudi Maemo na N900) aplikacij uporabljal Qt, je itak že znano.

Citat:
Nokia won&#8217;t refer to its smartphone platform as Symbian^3, Symbian^4, etc&#8230; Instead, it simply be Symbian and will be upgraded on a rolling basis.

Citat:
Nokia will put greater emphasis on its Qt development framework, declaring it now the sole platform to create apps for Symbian and MeeGo devices. That&#8217;s another strategy change, and while a positive one, a company that constantly changes strategy never executes a strategy. Here&#8217;s Rich Green, Nokia&#8217;s CTO, explaining the new stance on Qt.

vir

Nazadnje urejeno:

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Katerega si dobil s katero product codo .Koliko si plačal za njega. BRAVO. Jst sm ti kar malo fouš za dober gsm

Dobil iz DE... Product Code: 0599762... Dal sm preveč (480€)..
hysterical-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Sedaj bi pa lahko že malo več napisal po dolgi uporabi .Kakšni so občutki, zaslon, baterija, OS ,in še kaj bi se našlo.Nas čakajoče uporabnike vse zanima .Pa konkretno piši plusi in minusi za N8 prosim .HVALA

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Po dolgi uporabi? Še 24 ur ni...
hysterical-1.gif

No tkole je: men se zdi super telefon... po izgledu je še boljš kot na slikah... tud komurkoli sm ga pokazal, ga je pohvalil da res fajn zgleda... mogoče je tista kamera mal preveč izbočena zadaj, samo tko je to če maš 12MP kamero, katera res dobr slika tud v popolni temi...
smile-1.gif
OS je dost podoben kot pr prejšnjih symbianih, tako da sem ga navajen že od prej... dela dobr, odziva se hitr, fajn v glavnem... mogoče je ene 2x freeznu za sekundo, ampak to mene ne moti, ker mi to ni tak podatek... sej se to tud kakšnmu drugmu OS-u zgodi, kot sem že videl... touch screen se mi zdi da res dobr dela, tud ko uporabljaš qwerty v landscape načinu - se res fajn da tipkat... Od plusev pa minusev še ne morem govort, ker ga imam res še mal premal cajta, pa dons se tud na šihtu ne morem glih skoz igrat... Edini minus je zame ta, da ko sem dons zjutrej spairal telefon z Nokia CK-300 avtoinstalacijo in probal playat musko čez bluetooth, je bil output level čist previsok in je vse frceral... pa ne vem kje bi lahko to naštimal, ker tud če volume premikam, je skoz isto in ne morš poslušat...
Če pa koga kaj bl konkretno zanima od vsega tega, naj pa vpraša, pa bom probal odgovort... Nisem jest glih za review-je pisat da bi zdej vedel kateri plusi in minusi točno koga zanimajo.
bonk.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Glavne pomanjklivosti:

* Symbian^3 is still behind Android and iOS usability standards
* No video light
* Camera interface is decidedly outdated
* Relatively limited 3rd party software availability
* No office document editing (without a paid upgrade)
* Video player has some issues
* Battery life is not on par with best in the business
* Battery is not user-replaceable

Odličen test nokije n8: http://www.gsmarena.com/nokia_n8-review-523.php

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Jst mislim da si kar konkretno napisal za par dni uporabe, čez čas pa več mogoče.Drugače pa jaz ne dam kaj dosti na reviewe .Lahko kdo piše ki ne mara nokie symbiana pa samo šinfa ???? .Ali pa nekdo ki je zaljubljen v nokio symbiana pa piše same lepe in dobre stvari on njemu. Slabe pa nič.