Nokia N8

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik p4pe pravi:
Evo, so že poslali.
cheer.gif

Suuuuuuuuuper! Če so poslali z DHL-om pričakoj telefon najprej v petek, najverjetneje v soboto, najkasneje v ponedeljek! Če pa so bebci šparali ter poslali s Hermesom pa se zna zavleeeeeeeeeeeeeeečt.
evil.gif

Z DHL-om so poslal. Ob 3h zjutraj je bil v Feucht-u. Po sledenju pošiljke predvidevam da bo telefon dons al pa jutri najkasneje v SLO. Upam da bo že danes.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ali se pa nekateri kar nikakor nočete in nočete sprijazniti da so časi symbiana potekli
evil.gif

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Jest vem da ni najboljši OS, sam je pa za mojo uporabo čist zadovoljiv. Jest bi tud mogoče iphone-a kupu samo je še enkrat dražji kot npr. ta Nokia N8. Tolk boljš pa spet ni!

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ali se pa nekateri kar nikakor nočete in nočete sprijazniti da so časi symbiana potekli
evil.gif

Tako. V Ameriki, kjer je konkurenca in dobis iPhone na vsakih 500m za ugodno ceno pri operaterju ali Android aparat, je 500$ vredn cigl pac irrelevanten. Tale review marsikaj objasni : http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2370701,00.asp

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Nokia killer
hysterical-1.gif

Zgleda, da so res pečeni če bo tako šlo naprej. Čeprav so prišle(prihajajo) kar všečne serije.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Po obliki so mi zelo lepe, na symbian se pa tudi navadiš (vsaj js sem se na nokio 5800), in ko bo dovolj aplikacij bo zadeva kr zanimiva, če bo poceni v naročniških paketih.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jah tako to je pri Symbianu. Ampak ko sem napisal, da ne moreš n8 primerjat z bilokaterim android telefonom je bil pa vik in krik v smislu, saj še na tržišču ni.
In zdej v reviewjih bereš tole:

If the rating on a review was just about features, the Nokia N8 would get much higher than a 2.5. But I wanted to throw this phone through a window, it was so frustrating to use.

Telefonček bo sigurno za mnoge povsem solidna izbira, če vam je prioriteta fotoaparat. Za neko resnejše delo oz. zahtevnost, ki zajema zanesljivost, hitrost, odzivnost, pa ne bo šlo. (me zmrzi že samo, ko vidim 600Mhz procesor..pa konec leta 2010 smo
rolleyes-1.gif
)

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Brez veze fotoaparat metat v ospredje, ker ga dobiš samostojnega za 200€ ali še manj pa verjetno 3x boljšega.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Meni osebno je nokia 5800 delala brez problema, razen pomanjanje hw-ja se je opazilo po enem letu uporabe. Sem pa imel vse pomembne aplikacije (remote desktop, wifi kamera, navigacija,...), razen na področju iger nekih hudih izbir ni blo, pa tudi grafika ni bila glih hvale vredna (nima grafičnega pospeševalnika). Sem pa potem prešaltal na galaxy-ja S, ki sicer je super, ampak, da ima 3krat boljši procesor od nokie bi človek pričakoval da bo hitrejši, saj je bil včasih lag pri odpiranju galerije kr velik, par sekund včasih tudi pri sms-jih, meniju, imeniku. Edini, pri katerem laga res nisem zasledil je bil iphone 4, ampak sem ga moral prodati, ker sem potreboval denar.
Tako da, če je symbian 3 kaj bolj optimiziran, bi znal kr lepo tečti na takšnem hardwaru.

BobR

Zelenc'
20. okt 2010
26
0
1
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Jah tako to je pri Symbianu. Ampak ko sem napisal, da ne moreš n8 primerjat z bilokaterim android telefonom je bil pa vik in krik v smislu, saj še na tržišču ni.

If the rating on a review was just about features, the Nokia N8 would get much higher than a 2.5. But I wanted to throw this phone through a window, it was so frustrating to use.

Telefonček bo sigurno za mnoge povsem solidna izbira, če vam je prioriteta fotoaparat. Za neko resnejše delo oz. zahtevnost, ki zajema zanesljivost, hitrost, odzivnost, pa ne bo šlo. (me zmrzi že samo, ko vidim 600Mhz procesor..pa konec leta 2010 smo
rolleyes-1.gif
)

Res je, da je konec leta 2010 in da ima večina novih telefonov vsaj 1GHz proc., ampak pozabil si omeniti da leta 2010 baterije še vedno niso dovolj dobre za 1GHz mrcine. Tako da raje 600MHz, pa da mi baterija več zdrži. Sploh pa če ti igre niso prioriteta, je 600MHz čisto dovolj.
smirk-1.gif

lp

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

rolleyes-1.gif
)

Resnejše delo? Kaj pa je tolk resnega za delat s telefonom razen osnovnih stvari kot so klicanje, SMS in pisanje mailov pa mogoče GPS? Za te stvari pa ne rabiš glih ne vem kakšno hitrost...

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
To kar si naštel pa zmore tudi kak cenejši telefon...Moraš bit pa res die hard fan Nokie, da kupiš tole za 480+eur, ko dobiš Desire za 400 in Galaxy S za 430
rolleyes-1.gif

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
To kar si naštel pa zmore tudi kak cenejši telefon...Moraš bit pa res die hard fan Nokie, da kupiš tole za 480+eur, ko dobiš Desire za 400 in Galaxy S za 430
rolleyes-1.gif

Lej, nisem odprl topica zato da se bomo tle nekej prcal glede tega. Vsak kup tist kar mu paše. Sej je fajn da kdo pove da ne priporoča N8, sam eni pa prov samo iščejo in limajo negativne reviewe zato ker vam je pač drug telefon boljši. Pač če ti ni do Nokie N8, pa če nimaš nobene pametne kritike, ni treba sploh hodit na ta topic pa pluvat čez Nokio in Symbian. Jest tud ne hodim na topic od Galaxy S ali HTC pa kritiziram. Pa brezskrbi da bi se dal kej pokritizirati.
cheer.gif

Drugače pa:
1. Ja, sem fan Nokia-e
2. Symbian OS sm imel vedno in sem se ga z leti navadil in mi je pač ful dober... tud programiral sem že mal v Qt SDK-ju.
3. HTC ali Samsung mi pa pač nista všeč zato, ker mečejo ven nove modele na 1 mesec in pol nekaj kupiš, čez 1 mesec je pa že zastarel model.

Še kakšna točka bi se našla, sam se mi ne da tipkat.
nahrung002.gif

Aja, še to. Ne uporabljam samo tega kar sm naštel, samo se ne bom v tla metal, če mi bo eno stvar počasneje odprl kot tebi! Samo zato sem naštel osnovne stvari katere rabiš da v redu delajo. Za ostale aplikacije je pa vseen če se 2 sekunde dalj časa odpirajo... važno da se odprejo.

Nazadnje urejeno:

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Mah, zmotlo me je, da si vprašal za mnenje o aparatu, velika večina ti ga je odsvetovala, v testih ga bolj kritizirajo kot kaj drugega, ti pa se, vsaj tak občutek imam, trudiš prepričat nas in sebe, da pa je to vseeno telefon, ki lahko konkurira top androidom z bolj kot ne slabimi argumenti (npr, da so tej ki kritizirajo itak apple fani
rolleyes-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Nokia n8 je na tržišču z prvim FW in ne more delovati še dobro in zanesljivo.Sedaj smo mi uporabniki tisti ki ga bomo uporabljali in sporočali buge, pa se bo naredil nov Fw za update, pa bo vsakič boljši z novim FW.Tako je z vsakim gsm-jem ki pride ven na tržišče.Tudi meni so najboljši gsm-ji nokia s symbianom OS