Nokia N8

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Se mi zdi da je maddog kar dober link prilepil..

N8 naj bi bil top noch telefon. Kamera je odlična, tu ni pripomb. OS pa (kolikor sem videl reviewjev / vem da je zgodnji) na žalost katastrofalen (s tem tudi uporabniška izkušnja). Aparat si seveda želim probati, takoj ko bo to možno v kakem Mobitelovem centru, ampak imam slab občutek
frown-1.gif
.

Za to ceno bo nokia gotovo obdržala kakega symbian fanboya, koga drugega pa gotovo ne bodo pridobili.

Močno upam da bo z MeeGo boljše, ker je konkurenca vedno dobrodošla.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik mm46 pravi:
Mah, zmotlo me je, da si vprašal za mnenje o aparatu, velika večina ti ga je odsvetovala, v testih ga bolj kritizirajo kot kaj drugega, ti pa se, vsaj tak občutek imam, trudiš prepričat nas in sebe, da pa je to vseeno telefon, ki lahko konkurira top androidom z bolj kot ne slabimi argumenti (npr, da so tej ki kritizirajo itak apple fani
rolleyes-1.gif

Ja sej sem vprašal za mnenje... Sam noben ni konkretno odgovoril, ampak samo nalimal tiste reviewe z negativno kritiko. Imaš pa tudi veliko reviewe-jev z zelo pozitivno kritiko ali pa review primerjave z Iphone 4, v katerem se vidi da N8 lahko z lahkoto konkurira tudi iPhone-u.
Sicer pa v bistvu sploh nima veze vse skupaj. Jest danes ali pa jutri dobim N8, HTC ali Galaxy-ja imajo kolegi pa bomo malo primerjal. Če bo N8 za en drek, ga bom pač vrgel v kanto in odšel na pivo.
nahrung002.gif

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Če si bil do sedaj zadovoljen z symbianom, in če N8 ne bo preveč hroščasta boš gotovo tudi z N8 zadovoljen.

Če ne se bo počakalo na kak SW update, drugače pa ti še vedno kanta in pivo ostaneta
smile-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Nokia n8 je na tržišču z prvim FW in ne more delovati še dobro in zanesljivo.Sedaj smo mi uporabniki tisti ki ga bomo uporabljali in sporočali buge, pa se bo naredil nov Fw za update, pa bo vsakič boljši z novim FW.Tako je z vsakim gsm-jem ki pride ven na tržišče.Tudi meni so najboljši gsm-ji nokia s symbianom OS

Pardon, ampak da vrzes ven 500€ in potem upas na nove fw (kot za N97, ki je rabil kar nekaj popravkov, pa se vedno ni to to), je za moje pojme bolano
bonk.gif
Ce bi telefon imel dosti nizjo ceno, kot konkurenca bi se reko ajde, ampak temu ni tako.

Drugace pa vsak lahko z lastnim denarjem pocne kar hoce, zelel sem le predstavit nekatera objektivna mnenja iz vecih virov, tako da nebomo "android in apple fanboyi" vse krivi
smirk-1.gif

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
mm46:
Imaš prav da se mal tud trudim da bi vas in sebe prepričal da je telefon odličen, vendar je to zato ker tako kot ti iščeš morda samo slabe reviewe za N8, pač jaz iščem samo dobre.
aplauz.gif

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Nokia n8 je na tržišču z prvim FW in ne more delovati še dobro in zanesljivo.Sedaj smo mi uporabniki tisti ki ga bomo uporabljali in sporočali buge, pa se bo naredil nov Fw za update, pa bo vsakič boljši z novim FW.Tako je z vsakim gsm-jem ki pride ven na tržišče.Tudi meni so najboljši gsm-ji nokia s symbianom OS

Pardon, ampak da vrzes ven 500€ in potem upas na nove fw (kot za N97, ki je rabil kar nekaj popravkov, pa se vedno ni to to), je za moje pojme bolano
bonk.gif
Ce bi telefon imel dosti nizjo ceno, kot konkurenca bi se reko ajde, ampak temu ni tako.

Drugace pa vsak lahko z lastnim denarjem pocne kar hoce, zelel sem le predstavit nekatera objektivna mnenja iz vecih virov, tako da nebomo "android in apple fanboyi" vse krivi
smirk-1.gif

Čak mal... to pa zdej ni fer da praviš da vržeš ven 500 EUR in upaš na FW, pa da je to bolano...
Kaj pa gospod Android? Sej se tud skoz update-a nekej!? Katera verzija androida je bila prva na Galaxy S-u?

Pa še to bi povedal... sem pozabil dodati že prej en velik velik plus Nokia N8-ki. AUDIO!

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Mah, dolgo časa je Nokia na glas govorila o svojem paradnem konju n97. Si jo lastim že kar lep čas, pa je katastrofa od telefona. K sreči imam na polici še n900, katera je svetlobna leta pred symbianom. symbian in touch zasloni so pač no go.
Prej je nekdo v zagovor 600mhz navedel baterijo.
hysterical-1.gif

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Mah, dolgo časa je Nokia na glas govorila o svojem paradnem konju n97. Si jo lastim že kar lep čas, pa je katastrofa od telefona. K sreči imam na polici še n900, katera je svetlobna leta pred symbianom. symbian in touch zasloni so pač no go.
Prej je nekdo v zagovor 600mhz navedel baterijo.
hysterical-1.gif

Ja kako pa to da imaš potem Nokia-o, če ti ni všeč?
17758-icon_confused.gif

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Jest si lastim poleg N97 mini tudi N95 8GB, pa sta oba v redu telefona... baterija zdrži 2 dni pr obeh (odvisno kolk se igram). Drugač pa noben od teh dveh telefonov nima kakšnih posebnih bugov da bi freeznu al pa kej... ali pa jih jaz ne znam priklicat.
cool-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Nokia je crap, razen edine svetle izjeme n900, sam moraš bit mal geek-a da ga res izkoristiš oz. vzljubiš. N900 pa glede uporabnosti trenutno še nima neke prave konkurence na trgu (razen če me nekdo razsvetli s telefonom, ki je tako dobro odziven, z 32G spomina, ki služi kot USB disk, možnostjo sprejemanja USB naprav, spodobnim fotkičem, fizično tipkovnico, da je telefon popolnoma odprt,...). Je pa res da ima svoje slabosti kot je velikost, pa da praktično vse deluje v ležečem načinu (čeprav obstaja mnogo prekonfiguracij SWja).

Vse ostalo (govorim za touch telefone; e71 je sicer solidna stvar) je
bonk.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik p4pe pravi:
Jest si lastim poleg N97 mini tudi N95 8GB, pa sta oba v redu telefona... baterija zdrži 2 dni pr obeh (odvisno kolk se igram). Drugač pa noben od teh dveh telefonov nima kakšnih posebnih bugov da bi freeznu al pa kej... ali pa jih jaz ne znam priklicat.
cool-1.gif

Ali pa še nisi ničesar drugega uporabljal, da bi videl kaj pomeni tekoče, zanesljivo delovanje
evil.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Kaj bi bilo če bi review pisal nekdo ki je zagovornik symbiana ,bi pisal samo dobro o nokii-ji in nič slabega .Men je vseeno kolk ma rom , ram ,memory-ja ali pa kamero 12 MP ,pa če še ne dela dober ,ima veliko bug-ov .Mi je važno da je zame dober gsm.Isto se je dogajalo z n95 ko je prišel ven pa so ga vsi kupovali po ceni 500 -600 euro .

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik p4pe pravi:
cool-1.gif

Ali pa še nisi ničesar drugega uporabljal, da bi videl kaj pomeni tekoče, zanesljivo delovanje
evil.gif

Sem sem, brezskrbi.
priden.gif

BobR

Zelenc'
20. okt 2010
26
0
1
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Nokia je crap, razen edine svetle izjeme n900, sam moraš bit mal geek-a da ga res izkoristiš oz. vzljubiš. N900 pa glede uporabnosti trenutno še nima neke prave konkurence na trgu (razen če me nekdo razsvetli s telefonom, ki je tako dobro odziven, z 32G spomina, ki služi kot USB disk, možnostjo sprejemanja USB naprav, spodobnim fotkičem, fizično tipkovnico, da je telefon popolnoma odprt,...). Je pa res da ima svoje slabosti kot je velikost, pa da praktično vse deluje v ležečem načinu (čeprav obstaja mnogo prekonfiguracij SWja).

bonk.gif

Bom kar kopiral citat iz nekega drugega slovenskega foruma:

@Vens
Osebno raje izberem n900, daleč pred GSom.. Če ne drugega je na n900 malce bolj "pravi" linux.

To je pa tudi vse, kar n900 ima. Recimo da omogoča ssh na device. Vse ostalo je fail.
Izjemno počasen v primerjavi z SGS androidom, ni podpore s strani nokije.

Dobre stvari so:
-SIP protokol out of the box
- linux platforma
- merged chats (sms ji in IM so skupaj)
- FM transmitter

Slabosti:
- teža!
- hitrost ( laggggg)
- nepodprtost
- konec razvoja
- izjemno zanič steklo (praske)
- baterija
- gui
- funkcija telefoniranja je nedodelana in neuporabna
- sploh ne podpira skupin kontaktov
- relativno majhen communnity glede na ostale.

Res samo dobronameren nasvet: žal ti bo, meni je bilo zelo.

Toliko o tem vsemogočnem N900. Zame je N900 ravno tolikšen fail kot sta N96 pa N97.

milos621

Pripravnik
29. apr 2008
913
10
18
Citat:
Uporabnik BobR pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

bonk.gif

Bom kar kopiral citat iz nekega drugega slovenskega foruma:

@Vens
Osebno raje izberem n900, daleč pred GSom.. Če ne drugega je na n900 malce bolj "pravi" linux.

To je pa tudi vse, kar n900 ima. Recimo da omogoča ssh na device. Vse ostalo je fail.
Izjemno počasen v primerjavi z SGS androidom, ni podpore s strani nokije.

Dobre stvari so:
-SIP protokol out of the box
- linux platforma
- merged chats (sms ji in IM so skupaj)
- FM transmitter

Slabosti:
- teža!
- hitrost ( laggggg)
- nepodprtost
- konec razvoja
- izjemno zanič steklo (praske)
- baterija
- gui
- funkcija telefoniranja je nedodelana in neuporabna
- sploh ne podpira skupin kontaktov
- relativno majhen communnity glede na ostale.

Res samo dobronameren nasvet: žal ti bo, meni je bilo zelo.

Toliko o tem vsemogočnem N900. Zame je N900 ravno tolikšen fail kot sta N96 pa N97.

Nekaj popravkov na tvoje pripombe:
- Razvoja ni konec. Prihaja novi FW z možnost dual-boota tudi v meego
- z zaslonom ni nič narobe. Po 10 mesecih nimam skoraj nobene praske (pa ne uporabljam etuija)
- imaš možnost navijanja in optimizacije. Moja pri 850 MHz in malo fine tuninga parametrov dela tekoče in brez zamikov
- skupine kontaktov so podprte z zunanjo aplikacijo. Za vsako skupino lahko določiš drugo zvonenje
- vsekakor je funkcija telefoniranja čisto dovolj dobra. Sploh je integriran skype in SIP (Detelfon dela BP)

Je pa težka. Ma pa tastaturo.

Nazadnje urejeno:

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Daleč od tega, da iščem slabe (ali dobre, kot ti) teste, ker nisem, še preden kaj preberem, odločen ali je telefon slab ali dober na podlagi pripadnosti znamki in potem iščem samo teste, ki potrjujejo moje prepričanje... ponavadi pogledam mobile-review, gsmarena in še kak video na youtube, če že ne morem aparata prej preizkusit. In zanimivo, da ti ni všeč samsung ali htc iz razloga po katerem ravno nokia slovi - izdajanju novih telefonov vsakih 14 dni
smile-1.gif

še uvod v test na mobile-review
Citat:
It is for the fourth, and with your permission, final time that I am writing about the Nokia N8. Our regular readers know virtually everything about the device and have known that even long before the rest. However, I would like to start with a few words that need to be said to heal the souls, all in wounds, of Nokia fans who are not capable of processing information to make their own conclusions but take words literally