Nokia N8

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Jaz sem bil sedaj dve leti na Androidu in sem šel nazaj na Nokio (Symbian). Mislim da bodo z Bello prav zadeli. Upam le, da bo na voljo več aplikacij.

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Res je! Kooonnčno!!!!
Ne vem kaj tok mečkajo! Neuradno je pa zunaj že druga verzija Belle...
V najboljše primeru bo pri nas uradno na voljo drugo leto!

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Jaz imam Mobitelovo Nokio N8 (koda 059G999) pa včeraj zvečer zanjo ni bilo še nobene posodobitve (na Ovi Suite), zadnja (originalna) je PR1.1 (013.016 - 27.01.2011 / 013.016.358.02 - 02.03.2011).

Hm, ravno ko tole pišem, se je pojavil update v.022.014 (26848 kB), ko sem odtipkal *#0000# in nato "Možnosti" in "Preveri posodobitve". Je to Anna? Ste to preizkusili in je stvar OK, ali pa ima kup napak in katera od ključnih funkcij morda ne dela?

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Naredil nadgadnjo in imam mešane občutke, opažam naslednje:
Po nadgradnji je bil telefon opazno počasnejši, zato sem izvedel HW reset in namestil vse aplikacije na novo.
Opaznih novosti je relativno malo: dragable home screeen, izboljšan koledar in pokončna tipkovnica in še manjše drobne izboljšave.
Imam pa tudi nekaj negativnih izkušenj: Po nadgradnji in resetu ni več Quck Offica, Gmail poštni račun mi ne dela več, kljub večkratnim poskusom nastavitve! In še največja težava: dnevnik ne beleži več prometa preko Wifi in 3g. Tudi obvestilno okence ob vzpostavitvi povezave je izginilo. Posledica je da sem že po 10 minutah po resetu telefona od Mobitela prejel SMS da sem presegel zakupljeno kvoto prenosa podatkov. Praktično nikoli ne veš s katere povezava je aktivna, niti nimaš podatka kakšen promet si naredil.To pa je zelo zelo slabo.
Zaenkrat ne priporočam nadgradnje. Edina prava novost je pokončna tipkovnica.

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Naložil včeraj Anno na N8 od punce in zadeva presenetljivo dobro dela, mail je lepši, stvari odpira enkrat hitreje,...

Zdaj pa čakamo na Belle
grin1.gif

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Po resetu deluje normalno hitro, hitreje kot pred posodobitvijo. Ampak menu Aplikacije se vseeno malo zatika, ostalo teče gladko. Gmail sem nastavil preko exchange serverja in sedaj deluje.Problem je, ker ne morem nastaviti novenega novega pop ali imap računa. Ponudi mi samo email in geslo in po 2 mitutah mletja izpljune napako. Sicer mi od prej delujeta dva pop maila normalno, samo novega pa ne morem dodat. Tudi urejati obstoječih računov ne morem. Edina opcija ki je na voljo je brisanje računa! Ali vam dnevnik normalno prikazuje podatkovni promet? Očitno gre za bug!
Ali kdo ve kaj je z drugim delom nadgradnje? Kamera, Office, QT Ovi store?

Tudi jaz nestrpno čakam Belle :)

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik AvtoR pravi:
Naredil nadgadnjo in imam mešane občutke, opažam naslednje:
Po nadgradnji je bil telefon opazno počasnejši, zato sem izvedel HW reset in namestil vse aplikacije na novo.
Opaznih novosti je relativno malo: dragable home screeen, izboljšan koledar in pokončna tipkovnica in še manjše drobne izboljšave.
Imam pa tudi nekaj negativnih izkušenj: Po nadgradnji in resetu ni več Quck Offica, Gmail poštni račun mi ne dela več, kljub večkratnim poskusom nastavitve! In še največja težava: dnevnik ne beleži več prometa preko Wifi in 3g. Tudi obvestilno okence ob vzpostavitvi povezave je izginilo. Posledica je da sem že po 10 minutah po resetu telefona od Mobitela prejel SMS da sem presegel zakupljeno kvoto prenosa podatkov. Praktično nikoli ne veš s katere povezava je aktivna, niti nimaš podatka kakšen promet si naredil.To pa je zelo zelo slabo.
Zaenkrat ne priporočam nadgradnje. Edina prava novost je pokončna tipkovnica.

Pa ti po HW resetu Ovi Store še dela? Meni ne in tudi nikakor ga ne znam ponovno usposobit!

Za razliko od tebe, pri meni Quck Office je in tudi Gmail račun dela (imam samo enega), res pa v dnevniku ne beleži WiFi in 3G prometa, kar je hudo slabo!

Vsekakor je bila ta nadgradnja popolnoma nepotrebna in mimo! Upam, da bo Belle OK!

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Ovi suite sedaj novi update v3.1.1.90 popravki,zaradi S anna problemi.

Saj ne govorim o Ovi Suite, meni Ovi Store (v2.12.045) na N8 ne dela več po HW resetu!!! Se mi starta, ko pa hočem karkoli dol potegnit, pa se pojavi bel ekran in spodaj piše Nalagam in to traja v neskončnost. Tudi če dam prekini, se ne ustavi, ustavim lahko le s programčkom AppStop, ali pa da ugasnem N8

Ovi Suite v3.1.1.90 sem pa že naložil in je OK.

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:

Saj ne govorim o Ovi Suite, meni Ovi Store (v2.12.045) na N8 ne dela več po HW resetu!!! Se mi starta, ko pa hočem karkoli dol potegnit, pa se pojavi bel ekran in spodaj piše Nalagam in to traja v neskončnost. Tudi če dam prekini, se ne ustavi, ustavim lahko le s programčkom AppStop, ali pa da ugasnem N8

Jaz sem v telefonu našel ikonco za OVI Store. Dejansko je le link do strani, s katere ga potem inštaliraš, Tako da mi OVI Store deluje BP.

Glede beležanja prometa baje obstaja neka rešitev, podajam link, nisem pa še poskusil:

http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=53355.0

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:

Meni pa Ovi Store ravno pred Anno ni delal, sem našel rešitev na enem forumu (preko googla našel), sem moral potem uninstalirat čisto vse od ovi iz telefona in potem tisto posodobljeno verzijo naložit. Zdaj pri anni pa dela bp.