Nokia N8

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Torej bliža se čas nadgradnje sistema na Symbian Anna in odločil sem se da naredim tudi hard reset telefona.
Problem je da ne vem kako izvoziti moje priljubljene lokacije iz Nokia Maps na neko drugo napravo in jih po nadgradnji sistema uvoziti nazaj na telefon. Na Nokii N95 sem to izvedel s PC Suite, na Nokia Ovi pa te opcije enostavno ne najdem. Kje so fizično te datoteke na na telefonu pa tudi ne vem... Torej, če kdo ve za rešitev se priporočam...

Nazadnje urejeno:

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
No mi je uspelo! V Nokia Maps se logiraš, nato zbereš Favorites in izvedeš sinhronizacijo!

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Citat:
Uporabnik AvtoR pravi:
No mi je uspelo! V Nokia Maps se logiraš, nato zbereš Favorites in izvedeš sinhronizacijo!

Žal tale varianta ne deluje kot backup. Če določeno točko zbrišem na telefonu, mi jo po sinhronizaciji tudi na Nokia Maps serverju.
Kakšnih dodatnih nastavitev pa ne najdem, tako da nasveti dobrodošli...

AvtoR

Pripravnik
2. feb 2011
83
0
6
Citat:
Uporabnik AvtoR pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoR pravi:

Žal tale varianta ne deluje kot backup. Če določeno točko zbrišem na telefonu, mi jo po sinhronizaciji tudi na Nokia Maps serverju.
Kakšnih dodatnih nastavitev pa ne najdem, tako da nasveti dobrodošli...

Izgleda, da je rešitev za ta problem LmManager. Zbisal točke in jih nato iz backupa uvozil nazaj v Nokia Maps! Brez vsakega problema! Upam, da bo ta informacija komu koristila...

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pa jaz bom popizdil polek Nokie... Za moj product code še vedno ni update, product code je baje ful težko spremenit na N8, zdaj so izdali še camera update, ki je seveda samo za Anno... Da jim jeb... vse po spisku!

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Product code sploh ne morš spremenit... lahko pa kumot naložiš katerkol drug product code s phoenixom, če seveda ne rabiš SLO jezika...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj bi, pa NaviFirm že 2 dni noče naložit podatkov iz Nokia Care Suite serverja
tongue-1.gif

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Če pa rabiš slučajno "0599762: euro2_dg_germany" FW, ga imam pa jest... lahko pa dobiš tud Belle varianto, katero bom jest installiral ta teden enkrat.
smile-1.gif

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Pozdravljeni,

Malo ozadja.
Sam sem dokaj naklonjen Nokii kot podjetju in njihovim izdelkom(eno izmed redkih visokotehnoloških evropskih podjetij), čeprav se vedno znova čudim tako odločitvam glede aparatov (specifikacijah, funkcijah) kot poslovnim odločitvam (razglasitvi opustitve symbiana, čeprav veš, da še eno leto ne boš imel telefona z wp7, opustitvi Meega....).
Sem imel več njihovih telefonov, nazadnje sem imel n97(kupil avgusta 2009), ki sem jo februarja 2011 menjal za Samsung Galaxy S tega pa avgusta za Salmsung Galaxy S2. Z nokio n8 sem se srečal, ker sem jo priporočil punci kot zamenjavo za njeno Nokio 5800 katere zadovoljen uporabnik je bila več kot 2 leti. Njena uporaba zgleda tako: klici, smsi, epošta, sportstracker, poslušanje glasbe, občasno brskanje. Moram reči, da sem vesel, da nisem več nokiin uporabnik, razočaran, da se nokia nikamor ne premika oz. zelo počasi in jezen, ker sem priporočil telefon, ki ima kar nekaj slabosti. (to je pač moje mnenje in upam, da so stvari rešljive, če ne drugače z kakšnimi zunanjimi aplikacijami).
Ne vem sicer kaj so pri Telerayu(garancija je njihova) in Tušmobilu zmučkali, kakorkoli telefon je N8-00 RM-596 Country Variant United Kingdom GB V2 SILVER/WHITE MR_COLOR zato sem ga kasneje tudi lahko posodobil na symbian Anno, ki pa tudi ni ne vem kaki napredek. Končno je qwerty tipkovnica v portrait načinu, homescreeni se lepše premikajo, nove ikone in meniji, hitrejši premiki med meniji ampak še vedno slabše kot recimo GalaxyS z andoridom 2.3.3).
Že pri osnovnih stvareh je par napak....
- fiksna velikost widgetov na homescreenu (bi naj rešili v Symbian Belle, samo vprašanje kdaj bo to)
- bližnjice za hitro klicanje na homescreenu so slabše kot na n97 ali na nokii 5800 proti androidovim ni primerjave
(imaš sicer lahko 20 kontaktov ampak vidni so 4 pa še ti so tako mali, da lahko pomotoma kličeš drugo osebo kot si hotel)
Sem sicer gledal neke aplikacije na ovi storu glede tega ampak nič pametnega)
- javljanje na klic je izvedeno neverjetno slabo, ko dobiš klic se pojavita gumba za sprejem klica in za zavrnitev - tudi ko je telefon zaklenjen in seveda če je telefon v žepu ali torbici, ko ga vlečeš ven se lahko pomotoma javiš ali zavrneš klic
(že nokia n97 in 5800 sta imeli slide to za javljajnje ali zavrnitev)
- znotraj menijev, ko ima meni več zavihkov se ne moreš premakniti levo ali desno z swajpom levo ali desno ampak moraš klikat na zavihke
- ovi store je generacijo za android marketom
- manjka aplikacij
- brskalnik so porihtali v Anni

Dobre stvari
- fotoaparat je dober in flash naredi tudi slike v slabši svetlobi uporabne, tudi gumb za slikanje je dobrodošel
- glasovno upravljanje/klicanje je na nokii veliko bolje kot pri obeh samsungih
- hdmi povezljivost (že v osnovi)
- navigacija

Če bi bila Belle sedaj na voljo bi po mojem mnenju lahko govorili o konkurenčnosti z androidom vsaj na papirju.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Danes mi je ponudilo update na Anno, tak da možno, da je SLO verzija tudi vmes.

Kot nek napredek sem opazil samo pokončno tipkovnico, ki je zanimivo bolj natančna kot prej vodoravna
confused-1.gif

Niso pa mi všeč ikone v menijih, ker so zdaj vse enako črnobele.

Upam, da bo Belle kmalu, ker bo šele tisto zgleda nek konkreten napredek.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Do tja še nisem prišel, pa itak opero uporabljam, ampak bom sprobal nokiinega. Mi je pa obdržalo vse nastavitve, celo programi so ostali instalirani. Updatal sem preko OTA.

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.609
1.001
113
49
KR
Ikone v menijih so črnobele po moje zato da telefon porabi manj baterije. Anna je sedaj veliko bolj požrešna kar se baterije tiče.
frown-1.gif
Prostega RAM-a je tudi manj.

Nokia ga je spet mal "usrala" s tole Anno. Spet je en kup bug-ov. Npr.: v log-u ne prikazuje prenosov podatkov (WIFI, 3G,...), prikazuje samo klice in SMS-e; Kinetic scrolling je slabši kot prej; Po restartu telefona se WIFI včasih zaleze, tako da je treba nardit power cycle restart ene 2x (vsaj pri meni je tako), da začne normalno delat vse skupaj; z FM transmitter-jem je tud očitno nekaj narobe... zalaufa normalno, oddaja normalno, potem pa ko sem izklopil FM transmitter, mi je pa kar na vsake tolko časa napisalo da je Play via radio deactivated, dokler nisem reboot-al; novi web browser je sicer boljši, vendar zoom na nekaterih straneh sploh ne dela, tako kot bi moral; AccuWeather včasih zmrzne ko se update-a; ... in še bi se lahko kaj našlo.

Upam da takih napak pri Belle firmware-u ne bo, ker tole je vse skupaj prov annoying. Počasi že razmišljam o Samsung-u ali iPhone-u.
cool-1.gif