Nižje kazni

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
mam občutek, da v naši državi ni to objectiv, ampak kasiranje.Kr se tiče pa birokrat pa ja.... ne samo to, včasih so imeli taki tudi bonificiran staž, zdej nam pa taisti prodajajo vzajemnost...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik problemout pravi:
mam občutek, da v naši državi ni to objectiv, ampak kasiranje.Kr se tiče pa birokrat pa ja.... ne samo to, včasih so imeli taki tudi bonificiran staž, zdej nam pa taisti prodajajo vzajemnost...
Saj če berem prejšnjih nekaj postov, bi tudi vsi radi še strožje kazni, celo doživljenske zapore za nekaj povsem nepomembnih prekrškov, .... nič pa niso povedali, če bo kak mrtev manj in zakaj. No pomoje bi bil kvečjemu kakšen mrtev več, ampak to tiste pisce v svoji sli po maščevanju in kaznovanju niti ne zanima. Eni so mučili mačke, drugi bi pa ljudi, vzrok se pa že najde če se hoče.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Super zaslužek, če mu pa takrat pred časom nebi izpita vzeli, pa dons nebi bil noben prekrškar, nebi bežal, avto bi imel registriran in zavarovan....
Spet nisi odgovoril na vprašanje, pa ti ga bom zastavil še enkrat.
Če te prav razumem, je najbolje, da ga policaji pustijo pri miru in bo mogoče postal celo vzoren voznik. Če ga pa lovijo, ali pa mu celo vzamejo izpit, bo pa delal prekrške.
Bi te prosil, da malo razložiš, zakaj naj bi bilo tako.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Tega verjetno ti ne boš nikoli razumel, ker nisi nikoli užival v mladostniški razposajenosti.

Z leti večina odraste in tako kar naenkrat postaneš oklici primeren voznik in s tem vzoren državljan.

Sam sem v mladosti naredil toliko prekrškov, da bi me 3/4 alterja v trenutku obglavilo, pa sem z leti postal en izmed vzornejših voznikov, kadar sem v avtu. Ampak kot sem rekel, nekateri tega nikoli ne boste razumeli, ker ste pač čudni.
evil.gif

Bo synthman nadaljeval, ki je edini z voljo, da vas draži s svojim pretiravanjem, čeprav ima kar nekaj stvari čisto prav.
smile-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ah žajbel. Ne, on pravi, da če bi imel še izpit, nebi bežal. Izgubil ga je pa ker je delal neumnosti. Pravilno je, da ga ni več na cesto. Ampak so še vedno na cesti. A štekaš ti to. Da pijance, divjake in ne vem koga še, niso odstranili s cest kot so zatrjeval. To je samo en dober izgovor za povišanje kazni in nič drugega. In tisti poba v Kopru ne sodi na cesto. Pa se bo še vedno vozil. Policaji bojo pisal položnice in ponovno ogrožali ob ponovnem lovljenju. Če bi se državi šlo za varnost, potem bi ga lovili SAMO 1x. No, nekaj v tem stilu pomoje.

In jaz sem takrat, ko so me ustavljali, tudi naredil neumnost in nisem več vozil po omejitvah. Vem, ni bilo prav, jebat ga. Ma ogrožal nisem nobenega, vozil sem se sam, ponoči, normalno in to je to. Ampak tisti policaj me je moral pod nujno dobiti in jaz vem zakaj. Do njih sem užival v vožnji ob lepem tranceu, potem sem pa muziko ugasnil in šel naprej po svojih zmožnostih. Sicer tudi nobenega ogrožal, sem se pa bal, da če mi prleti srna bo hudič. No, za spremembno ni bilo srne.
grin1.gif
Tudi polni žep denarja je ostal. In tale dogodek je bil nekako povod, da sem začel počasi razmišljat o kamerci, da se pokaže s čim se majo čas nekateri ukvarjet. Ker so se ubadali s stvarmi, ko nimajo nobene veze z ničemer. Vsaj upam, da niso kaj sesul, ker plačat bomo moral pa mi tisto.

Sedaj pa hitro napisat, da bi samo ustavil in bi bilo rešeno.
priden.gif

A znaš ti men to razložit, kako pri hudiču se je lahko to zgodilo. Jaz sem pričakoval vsaj 10% upad glede smrtnosti. Če verjameš.
grin1.gif

EDIT:
Pa tale objava novice je meni legendarna. Kako so takrat podajal to statistiko ovcam. Pa to moreš bit fuknjen na kvadrat, da ne poštekaš.
http://24ur.com/novice/slovenija/150-evrov-za-prepocasne-voznike.html

Citiram
"V zadnjih treh dneh se je zgodilo za petino manj nesreč kot v prvem julijskem vikendu lani." No v teh treh dneh so še učinkovale. Zakon deluje.
hysterical-1.gif

Pa poglejmo statistiko za naše ovce. Lani sem na današnji dan popil eno pivo. Danes sem popil že dva. To je 100% porast. Alkoholik sem.
grin1.gif

S takimi bedarijami nas pumpajo, da opravičujejo svoje bedarije. Kaos pa še vedno na cesti. Ma nej grejo nekam. Nej povejo, da ni policije in je. S temi kaznimi so hotli mal prestrašit folk, ker nimajo druge možnosti in rešeno. Ne pa s tem peskom nooooo, lepo vas prosim. Evo, zdej grem do Gorice in bo zih ena štala. As always. Policaji bojo pa spet po grmovju v Desklah, nič novega. Tam lepo 40, vse ostalo pa 150.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Super zaslužek, če mu pa takrat pred časom nebi izpita vzeli, pa dons nebi bil noben prekrškar, nebi bežal, avto bi imel registriran in zavarovan....
Spet nisi odgovoril na vprašanje, pa ti ga bom zastavil še enkrat.
Če te prav razumem, je najbolje, da ga policaji pustijo pri miru in bo mogoče postal celo vzoren voznik. Če ga pa lovijo, ali pa mu celo vzamejo izpit, bo pa delal prekrške.
Bi te prosil, da malo razložiš, zakaj naj bi bilo tako.
Ja, ker so mu vzeli izpit in ga lovili, je naredil prekrškov za 5 jurjev.
Če mu nebi vzeli izpita, pa do te cifre še dolgo nebi prišel.
Sicer pa še dobro, da nista med begom koga povozila on in za njim policaj, ki je najbrž vozil najmanj toliko hitro kot ta mulc.

Policaji so vsekakor zadovoljni, ker so pisali položnice.
Vi tu pa tudi zadovoljni, ker so mu že enkrat prej napisali položnico, vzeli izpit in ga spravili s ceste (pa so ga res?)
pa še sedaj, ko so napisali položnico in ga spravili s ceste (pa so ga res?)

jest pa nisem zadovoljen, ker so policaji iz prekrškarja naredili še hujšega prekrškarja in povzročili še večjo nevarnost na cesti.
Ker so mu vzeli izpit, se je posledično vozil brez, posledično ni registriral in zavaroval avta, posledično pa še bežal je in spravljal skupaj s policajem naključno mimovozeče v nevarnost.

Nazadnje urejeno:

BohVar_alias_BOHL

Pripravnik
6. sep 2007
698
0
16
Laibah
Po novem zakonu je predvideno tudi nagradno točkovanje. Če te radar "ujame" na cesti, kjer je omejitev 50km/h in ti izmeri hitrost 46 km/h, se ti bodo pripisale plus točke po progresivni metodi in ne več po represivni metodi. Seveda bo točkovanje "ponderirano", kar pomeni, da ko boš izbra t.i. novih 18 točk pozitive, boš dobil eno delnico DARSA.....
confused-1.gif
še VIR:

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik Tusi pravi:
Tega verjetno ti ne boš nikoli razumel, ker nisi nikoli užival v mladostniški razposajenosti.

Z leti večina odraste in tako kar naenkrat postaneš oklici primeren voznik in s tem vzoren državljan.

Sam sem v mladosti naredil toliko prekrškov, da bi me 3/4 alterja v trenutku obglavilo, pa sem z leti postal en izmed vzornejših voznikov, kadar sem v avtu. Ampak kot sem rekel, nekateri tega nikoli ne boste razumeli, ker ste pač čudni.
evil.gif

Bo synthman nadaljeval, ki je edini z voljo, da vas draži s svojim pretiravanjem, čeprav ima kar nekaj stvari čisto prav.
smile-1.gif

A si prebral, kaj je synthman napisal? Ti govoriš o tem, da ko odrasteš, postaneš boljši voznik. Synthman pa je napisal, da če nekomu ne vzamenjo izpita ni prekrškar.

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Ah žajbel. Ne, on pravi, da če bi imel še izpit, nebi bežal. Izgubil ga je pa ker je delal neumnosti. Pravilno je, da ga ni več na cesto. Ampak so še vedno na cesti. A štekaš ti to. Da pijance, divjake in ne vem koga še, niso odstranili s cest kot so zatrjeval. To je samo en dober izgovor za povišanje kazni in nič drugega. In tisti poba v Kopru ne sodi na cesto. Pa se bo še vedno vozil. Policaji bojo pisal položnice in ponovno ogrožali ob ponovnem lovljenju. Če bi se državi šlo za varnost, potem bi ga lovili SAMO 1x. No, nekaj v tem stilu pomoje.

In jaz sem takrat, ko so me ustavljali, tudi naredil neumnost in nisem več vozil po omejitvah. Vem, ni bilo prav, jebat ga. Ma ogrožal nisem nobenega, vozil sem se sam, ponoči, normalno in to je to. Ampak tisti policaj me je moral pod nujno dobiti in jaz vem zakaj. Do njih sem užival v vožnji ob lepem tranceu, potem sem pa muziko ugasnil in šel naprej po svojih zmožnostih. Sicer tudi nobenega ogrožal, sem se pa bal, da če mi prleti srna bo hudič. No, za spremembno ni bilo srne.
grin1.gif
Tudi polni žep denarja je ostal. In tale dogodek je bil nekako povod, da sem začel počasi razmišljat o kamerci, da se pokaže s čim se majo čas nekateri ukvarjet. Ker so se ubadali s stvarmi, ko nimajo nobene veze z ničemer. Vsaj upam, da niso kaj sesul, ker plačat bomo moral pa mi tisto.

Sedaj pa hitro napisat, da bi samo ustavil in bi bilo rešeno.
priden.gif

A znaš ti men to razložit, kako pri hudiču se je lahko to zgodilo. Jaz sem pričakoval vsaj 10% upad glede smrtnosti. Če verjameš.
grin1.gif

EDIT:
Pa tale objava novice je meni legendarna. Kako so takrat podajal to statistiko ovcam. Pa to moreš bit fuknjen na kvadrat, da ne poštekaš.
http://24ur.com/novice/slovenija/150-evrov-za-prepocasne-voznike.html

Citiram
"V zadnjih treh dneh se je zgodilo za petino manj nesreč kot v prvem julijskem vikendu lani." No v teh treh dneh so še učinkovale. Zakon deluje.
hysterical-1.gif

Pa poglejmo statistiko za naše ovce. Lani sem na današnji dan popil eno pivo. Danes sem popil že dva. To je 100% porast. Alkoholik sem.
grin1.gif

S takimi bedarijami nas pumpajo, da opravičujejo svoje bedarije. Kaos pa še vedno na cesti. Ma nej grejo nekam. Nej povejo, da ni policije in je. S temi kaznimi so hotli mal prestrašit folk, ker nimajo druge možnosti in rešeno. Ne pa s tem peskom nooooo, lepo vas prosim. Evo, zdej grem do Gorice in bo zih ena štala. As always. Policaji bojo pa spet po grmovju v Desklah, nič novega. Tam lepo 40, vse ostalo pa 150.
crazy1.gif

Kako pa veš, da ne bi bežal, če bi imel izpit? A si ti zato bežal, ker nisi imel izpita?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
A si prebral, kaj je synthman napisal? Ti govoriš o tem, da ko odrasteš, postaneš boljši voznik. Synthman pa je napisal, da če nekomu ne vzamenjo izpita ni prekrškar.
Spet si slabo bral ali pa nisi razumel. Če nekomu ne odvzameš izpita, potem tega prekrška da vozi brez izpita pač ne dela. Če to ne razumeš, ti ne morem pomagat.
Prehitro pa lahko pelješ neglede na to, ali imaš knjižico v predalu ali ne. No pravzaprav se boš brez izpita najbrž še bolj pazil, da ne delaš prekrškov.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Kako pa veš, da ne bi bežal, če bi imel izpit? A si ti zato bežal, ker nisi imel izpita?
Bežal je zato, ker ga je čakala visoka kazen - recimo za vožnjo brez izpita že.
Če pa kazni nebi bilo, nebi imel vzroka za bežanje.
Jest sm enkrat zbežal, pa sem izpit imel, bi ga pa izgubil, če bi mi dali za pihat. Splačalo se mi je, policaj je ostal jezen in z dolgim nosom, jest s polno denarnico in izpitom, svet se pa ni podrl, ker mi kazni niso uspeli pokasirat.

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
. Aja ne, kljub temu zakonu, je očitno divjakov še več, pijancev še več in posledično več mrtvih kot v letu pred sprejetjem zakonu.
confused-1.gif

grin1.gif

Samo dodajam kot v opomnik, da si mi še nekaj dolžan. Kljub temu, ti bom jaz vseeno odgovoril na tvoje vprašanje
wink-1.gif

Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Ne vem. Ma tale je bežal, ker ni imel izpita. Kako bi se izšlo, če bi ga imel, pa ne vem. Ne, jaz nisem bežal zaradi tega, ker ga nisem imel. Bežal sem zaradi drugega vzroka. Še najbolj žalostno je tole, da sem na tujem, dokaj ne poznanem terenu, z lahkoto zbežal. To pa je zaskrbljujoče. Ker potem se jaz vprašam, koliko jih sploh polovijo. Ker jaz sem ena čisto navadna ovca, z eno gnilo dvojko.
crazy1.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Kaj pa v primeru ko policaj slučajno ustavlja roparja banke: velika dilema za sintiæa; ali zapeljati za njim al ga spustiti?

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Jaz ti predlagam, da na Upravno enoto vrneš izpit, saj tako in tako znaš vozit tudi brez. Tako vsaj ne boš imel nočnih mor, če te policija ustavi pod "gasom" in ti odvzame izpit.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Jaz ti predlagam, da na Upravno enoto vrneš izpit, saj tako in tako znaš vozit tudi brez. Tako vsaj ne boš imel nočnih mor, če te policija ustavi pod "gasom" in ti odvzame izpit.
Sm tudi izpit naredil malo pod gasom, tko da znam tudi pijan vozit, samo tolk, da vas ne bodo nočne more tlačile.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
A če nimaš pri sebi izpita ne znaš vozit? (Sintič style question)
Jest sm povsem enako znal vozit pred začasnim odvzemom, med odvzemom in po odvzemu vozniške.

So pa zadnjič eni tu trdili, da je vožnja med odvzemom bolj nevarna, kot takrat, ko imaš knjičico v predalu, celo tako nevarna da bi si tak zaslužil doživljenski zapor.