Nižje kazni

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Policajev je premalo, pa še manjšajo število zaposlenih. V petih letih so me ustavili enkrat ("čer, kaj alkohola?", "Ne.", "Srečno vožnjo"), pa naredim z avtom 20kkm in z motorjem 10kkm letno. Me ni 'strah' prehitre vožnje, ker vem, da je 0,1% možnosti radarja.

Lažje je nekoga umirit, če mu daš 10 krat po 50€ kazni v mesecu ali dveh, kot pa 500(250 polovicka) enkrat na 3 leta.

467716-post_slo.gif

Mene že kakšnih 7-8 let niso ustavili, hvala bogu
smile-1.gif
V povprečju bi ti morali dat skoraj vsako leto za pihat.
No mene so pa nekoč samo v enem tednu ustavili 5x, nism nobenega prekrška naredil, nič napihal. samo kontrola.
Ja nekateri pač pogosto naletijo na kontrolo, nekateri pa manj.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Zgleda da Vinko Gorenak bere ta forum in je vzel za sveto tvoje ideje o previsokih kaznih. Zdaj boš končno prišel na tvoj račun.
Gorenjak, Kresalka, Zajc, Žlender... čisto dobro vedo to, kar vam jest tu pišem. Če pa vi ne veste oz. mi ne verjamete, ste pa neumni ali naivni.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
gr69: sorry ker za njih CPP ne velja....pa se prehitevajo ker gre en 0,01 km/h hitreje in potem delajo štalo na AC...
prepoved prehitevanja za kamione, nujno saj gredo vsi cca 100.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Prvo - seveda veljajo zakoni tudi za kamione. In kot so ti malo prej napisali - v Italiji so kot "bubice", ker je splošna prepoved prehitavnja za kamione in ker je zelo velika verjetnost, da bo tisti, ki prehiteva tudi kaznovan.
Pri nas je sicer tudi prepoved (na večjem delu AC križa od 6:00 do 9:00 in od 14:00 do 17:00) - ampak kaj ko ni kontrol in ko ni kaznovanja.
Prehitevanje izven teh omejitev je pa dovoljeno. Sicer se strinjam s tabo, da je moteče, ko moraš pač "počakati", da se prehitita, ampak daj se vprašaj zakaj so sploh kamioni na cesti in kaj lahko storiš sam, da jih bo manj.
Ker še enkrat - kamioni niso na cesti, ker nimajo kaj drugega za početi ampak zato, ker je nekdo naročil prevoz. Kamionski prevoz pa zato, ker dostikrat končni uporabnik ni pripravljen počakati kakšen dan ali dva več (no roko na srce - kakšen teden) in bi se večji del poti opravil s železnico.

Pa nazaj na temo - kot sem omenil že v drugem stavku tega posta - pri nas enostavno ni dovolj policije prisotne na cestah in tako se večini gladko iebe za cestna pravila. Kruto je, da tudi tuji vozniki to že vedo. Mi je že nekaj "poljakov" in "jugovičev" potrdilo, da je Slovenija dobra država za voznike - ni namreč skoraj nobenih kontrol (beri: zelo malo pa še za tiste se zelo hitro izve).

PS: zakaj se pa prehitavejo in zakaj tako dolgo traja si pa poišči(te) v enem mojih lanskih postov

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik kocka pravi:
Zgleda da Vinko Gorenak bere ta forum in je vzel za sveto tvoje ideje o previsokih kaznih. Zdaj boš končno prišel na tvoj račun.

Zakaj bi pa on prišel na svoj račun?
hysterical-1.gif

In Jado, gr69 ti je lepo razložil. In pri nas je tako in tako bo. Majo naši varuhi pravice drugo, bolj pomembno delo za opravljat. Da bi delal še na AC pa ne gre, ker ni kadra. Če bi delal tole, potem zmanjka ljudi za po grmovju. Pa po grmovju (ko nima veze z ničemer, kot samo s tem da boš fasal 3 točke. Včerajšnji primer je celo 5 točk čist brez predmetnih), men verjemi, da več zaslužijo, kot pa da bi se ukvarjel s tovornjakarji po AC. Ti boš pa že počakal, boš pač prišel 10min kasneje na cilj ali pa 1 uro. Sej kakšni bojo tvoji živci, da boš lahko razjarjen še kako pizgarijo naredil, to pa njih ne briga. Bojo potem z veseljem položnice pisal, ko jo boš. Vem, kruto napisano. Ma kaj naj si drugega mislim, ko človek vidi kako nam servirajo pesek v oči.

problemout

Pripravnik
21. feb 2012
432
0
16
Veš kje se to najbolj vidi, ko greš v Ormož....

tam pa znoriš, omejitev 50 vozi 30, zunaj naselja se pa 50 cjazjo..........

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Sem hotel povedat, da naj bi bile sintičeve besede uslišane. Čeprav sem pri roki pravice so tudi zame kazni absolutno previsoke, sem pa takoj za italijanski sistem. Npr. uporabljaš gsm med vožnjo, ni problema, kazen je nekaj manj kot 70 €, dobiš pa 5 kazenskih točk. Drugače pa jaz delam večinoma na AC, kar pa se tiče kadra imaš prav, da ga ni dovolj in v prihodnje ga bo še manj. Kruta realnost.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Verjetno se bodo nekatere kazni v naslednjem obdobju malo zniževale. To bo edino, kar bomo od vlade dobili "lepega". Kaj drugega bo katera koli vlada nekaj let težko ponudila.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Še bolj smešno pa je to, da država sploh dopusti takšnim ljudem, da sedejo za volan...brez kakršnihkoli papirjev...to je treba še strožje kaznovati

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Jah en pankrt proklet 20 letnik, take samo na Goli otok.

Pa čim prej po finsko uvesti progresivno kaznovanje.....vsaka naslednja kazen dupla od prejšnje.
10.gif

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Še bolj smešno pa je to, da država sploh dopusti takšnim ljudem, da sedejo za volan...

Kje si pa prebral da jim dopusti?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Ko so ga policisti zaustavili, so ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so mu avto zasegli, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

2x....

Pa naj se že tudi uvede višje premije zavarovanj za prekrškraje....

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Ma naj jim prste začnejo sekat, pa vsaj eno leto zapora, veš kako fajn si bodo starsi odahnili ko bo njihov tamal 1 leto v zaporu na varnem zivel.

Pa se v zaporu bo dubu nove prjatle, da mu ne bo dolgcas k pride vn, bojo skupi kaksn biznis udarl in spet koncal v zaporu.

Ne želte si hujsih ukrepov/kazni, že zdej je stanje v državi katastrofalno. V roku parih let bo smiselno zamenjati stalno prebivalisce,samo še destinacijo je treba izbrati
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Kako zasluzit 5 jurjev na račun en dva tri.

Enostavno
http://www.zurnal24.si/privozil-si-je-5200-evrov-kazni-clanek-149568
No pa naj še kdo reče, da država ne ravna pametno, za svoj žep seveda.
So mu verjetno že pred časom odvzeli izpit, zato posledično ni registriral avta, se je vozil brez, in poleg tistega kar so mu pokasirali prej, so dodali še pet jurjev in še avto so zaplenili.
Sicer nisem ravno prepričan, da bo tistih 5 jurjev plačal, mogoče če ga bodo fajn pritisnili, jih bo že kje ukradel, ali pa kakšno drogo prodal otrokom... ampak kakorkoli, avta se je pa država vseno polastila. Lahko bi ga dali Goršku, on se je že navajen z neregistriranimi vozit.

Super zaslužek, če mu pa takrat pred časom nebi izpita vzeli, pa dons nebi bil noben prekrškar, nebi bežal, avto bi imel registriran in zavarovan....