Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Od kar berem tvojo paranojo okoli utripajoče zelene, sem bolj pozoren na rumeno. Ni niti najmanjše šanse, da odpelješ v rdečo, če se držiš predpisov, niti pomotoma. Seveda, če se predpisov ne držiš, lahko pojahaš vsako rdečo, brez težav.
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ja, meni je od nekdaj fascinantno, kako se ljudje bojijo križišč. Zelena sveti, pacient pred tabo pa po bremzi in to pred vsakim semaforjem.
Še raje imam pilote, ki ne zmorejo po svoji štreki odpeljati levo (recimo z Litostrojke na Celovško proti Centru). Če je na levem pasu, mora obvezno iti malo desno, da lahko zajame krivino. Enega sem že dobil v bok. Kako se je razburjal in me prepričeval, da sem jaz kriv, ker sem mu šel v škarje (!).
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Zadnje čase je popularno zapeljati v križišče, ko se nasproti že spelje.....folk je neumen.
Saj o tem govorim že ves čas, le da jaz termin "zadnje čase" točno opredeljujem od ukinitve UZ dalje.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Zadnje čase je popularno zapeljati v križišče, ko se nasproti že spelje.....folk je neumen.
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Pa si klical taplave al kaj? Ker se sprašujem kaj bi jaz naredil v takem primeru, če sem kriv, mi ni problem priznati, če pa nisem pa da bi se tak [cenzura] še usajal name pa ne vem, verjetno bi v trenutku neprištevnosti mu kaj naredil....... ker ne vem a se da na policijo sploh računat v takem primeru ali ne.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Saj o tem govorim že ves čas, le da jaz termin "zadnje čase" točno opredeljujem od ukinitve UZ dalje.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Motiš se, ukinitev UZ ima pri vožnjah v rdečo veliko veze. Da se bo ravnokar prižgala rdeča je bil včasih voznik obveščen cca 10 sekund prej, kar je omogočalo več časa za premislek in ustavljanje še pred rdečo.Citat:
Uporabnik Jado pravi:
syntič ukinitev UZ nima nobene veze.....zakaj jaz v življenju nisem šel čez rdečo?
Big fail.Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Interval menjave zelene v rdečo se ni prav nič skrajšal/podaljšal. ... .....
Citat:
Motiš se, ukinitev UZ ima pri vožnjah v rdečo veliko veze. Bla bla bla bla...
Citat:
[
Big fail.
No in ko si tolk pameten še razloži po časovnici, kako so prej v 3 sekunde, kolikor danes sveti rumena na večini semaforjev stlačili 4 utripe zelene (po 1sek) in pa še rumeno (par sekund). Bo šlo?
saj pravim, če ne verjameš meni pač ne verjameš, nisem ti jaz kriv, zaradi tega luč ne sveti nič več ali manj, tud voženj v rdečo ne bo zato nič več ali manj.Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
[
Big fail.
No in ko si tolk pameten še razloži po časovnici, kako so prej v 3 sekunde, kolikor danes sveti rumena na večini semaforjev stlačili 4 utripe zelene (po 1sek) in pa še rumeno (par sekund). Bo šlo?
Kak link, kjer piše, da je rumena dolga 3 sekunde? Prej ti nič ne verjamem... Tvoje subjektivno zapažanje "od uča" pač ne more biti neka refereca... Bo šlo?
Tistemu prej, sem že odgovoril z besedicama "big fail". Falil je vse, ker že izhaja iz napačne predpostavke, da je bil prej interval UZ, in rumene skupaj enako dolg kot danes samo rumena. Na odgovor, kako on misli stlačit v 3 sekunde 4x utrip zelene in še rumeno pa še čakam.Citat:
Uporabnik model1a pravi:
PS: Prej ti je v nekem postu nekdo lepo obrazložil kako in kaj... sigurno si ga spet "spregledal". Daj se potrudi, preberi in kometiraj naprej tisto - pa čeprav ti ne diši preveč..