Čeprav ne sodi direktno v to temo se bi rad tukaj zahvalil vsem gasilcem kateri so prišli pomagat v Črnomelj po petkovem neurju s točo.
Naj na kratko opišem svojo zgodbo:
- V petek ob 16:30 prejet prvi klic o toči v Črnomlju
- Glede na to da si lastim starejšo hiš sem pred odhodom iz Ljubljane skočil še v Bauhaus po polivinil (ker sem pravilno domneval da ga bo v Črnomlju zmanjkalo) gužva v LJ zaradi maratona Franje !?!?!
- Prihod v Črnomelj ob cca. 19 uri "JEBA" na prvo oceno streha 40 % uničena
- Akcija pokrivanje strehe dokler mi ni zmanjkalo polivinila (premalo nabvil v LJ, cca. pol hiše sem samo prekril)
- Vsak je sebi reševal streho ne mores dobit nobenega za pomoč.
- ob 20:30 zopet dež v bajto teče kot za stavo lonci in brisače po dnevni sobi da bi rešili parket
- Ob cca 21: 30 kličem 112 da rabim pomoč, da mi vsaj dostavijo polivinil za preostanek hiše
- Ob 22-ih žena odpelje otroke k babici kajti nevemo kje bodo bomo spali
- ob cca. 22 mi priskoči na pomoč sosed kateri je že pokril svojo streho, prinese mi preostanek polivinila in mi pomaga pri pokrivanju.
- Ob 23:00 ustavim gasilce ki se peljejo po ulici in dobim še kos polivinila (tudi njim ga je že začelo primakovati)
- Z sosedom nadaljujeva s pokrivanjem in fiksiranjem polivinila na strehi
- Ob polnoči končno zlezem iz strehe in se odpravim spat v premočeno dnevno sobo.
- Sobota ob 01-ih slišim grmenje in dež obrnem se na drugo stran in si zatisnem ušesa da ne slišim če kaj še kaplja po stanovanju
- ob 7-ih zopet akcija (vidim da je veter odkril polivinil z cca pol hiše) in iskanje rezervnih strešnikov
- klic na zavarovlnico da bi naredili prijavo (ps ne najdemo številke polic da bi odaali prek spleta), ....
- V pomožnem poslopju najdem 45 rezervnih strešnikov, ves vesel jih spravim na streho in začne se menjava, ampak jeba z omenjenimi strešniki sem popravil samo cca 5m2 strehe pod dimnikom.
- cca 3 ure se vozim po Beli krajini in sprašujem za moje strešnike (KIKINDA model 333)
- Ob cca 12 uri pripeljejo v gradbeno trgovino novo zalogo polivinila (just in time nabavim še dve role, čakam na blagajni 10 minut da vnesejo nov artikel v sistem, sproti kupim še žeblje, podložke za fiksiranje stiroporja za potrebe pritrjevanja polivinila)
- Popoldne nadaljujem s pritrjevanjem položenega polivinila (j3.... me dimniki)
- Improviziram z neko žico in UTP kablom kateri mi je ostal po renovaciji, powertape,...
- 100 x po lestvi gor in dol nesi lestev na drugo stran hiše spet gor in dol.
- Ločeno garažo ne pokrivam ker sem crknjen kot pes,
- V nedeljo ob cca 9 uri dopoldne po ulici preverjajo gasilci kdo še rabi pomoč, povem jim da bi potreboval nekaj lesa za fiksiranje povinila.
- Ob cca 11pride gasilci in vržemo še par remelnov na streho
- s skupni močmi pokrijemo še s polivinilom pomožni objekt - garažo zadeva je v 15 minutah končana (v slogi je moč in ni dimnikov).
- V nedeljo popoldne s pomočjo gasilcev zamenjamo pri hiši moje matere še cca 100 strešnikov (prvo prekrivanje pri njej so opravili že prvi gasilci v petek zvečer ampak zaradi teme niso zamenjali vseh počenih strešnikov.
- Vrnem pomoč sosedu pri prekrivanju pomožnega objekta pri njem zaključiva tik pred popoldansko ploho ob 17 uri.
- Ob 19 uri štartam nazaj v LJ
.....
PS: čez vikend shujšal za 4 kg