Neurja 2018

I

Izbrisan uporabnik #15304

Se strinjam z zgoraj napisanim, seveda ob veljavnem zavarovanju ni zadeva enaka sedenju na fotelju križem rok a si vseeno veliiiiiiiko na boljšem, kot če si brez zavarovanja.

To glede teh domskih asistenc pa tudi mene zanima kako je to zdaj kaj zgledalo v praksi v tem primeru. Pri posameznih primerih vem, da zadeva lepo funkcionira in se nimaš kaj obremenjevat tudi če je treba sredi noči pokriti streho, zasteklit nazaj kakšno okno ali pa izvajat vodovodarske storitve. Ampak pri tako množičnem številu konkretnih škodnih dogodkov pa nimam pojma kako to funcionira - če sploh.
Zato pa, hvala bogu da so pomagali gasilci iz cele Slovenije in tudi iz Hrvaške. Brez njih po moje ne bi šlo.
Saj veš kako je z zavarovanjem. Vedno je nekaj premalo plačano ali pa ni ustrezno zavarovano, kljub temu da ti ob sklenitvi obljubljajo vse živo. Koliko misliš da dobiš od zavarovalnice za stolčeno 20 let staro streho?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.704
15.749
113
Zato pa, hvala bogu da so pomagali gasilci iz cele Slovenije in tudi iz Hrvaške. Brez njih po moje ne bi šlo.

Se strinjam. Vsa čast jim.

Saj veš kako je z zavarovanjem. Vedno je nekaj premalo plačano ali pa ni ustrezno zavarovano, kljub temu da ti ob sklenitvi obljubljajo vse živo.

Ni res. Moja skoraj dvanajstletna praksa na temu področju pravi, da so to navadni populizmi, ki v večini primerov (kjer je vse bilo narejeno tako kot je treba) ne držijo niti pod razno. Če pa zastopnik ne ve kaj dela ali pa če stranka ne ve podrobnosti svojega premoženja pa lahko pride do problemov ja.

Opomba - napisala si "vedno". To dobesedno gledano pomeni v 1000 primerih od 1000ih, "realno v praksi" recimo pa v recimo 900 primerih od 1000. No to NE drži.

Koliko misliš da dobiš od zavarovalnice za stolčeno 20 let staro streho?

Če zaradi samega teoretičnega primera predvidevava, da je bila uničena vsa stara streha, da je bilo zavarovanje sklenjeno na novo vrednost ter z ustreznim doplačilom zaradi starosti kritine (20 let star strešnik ni ravno kot nov strešnik kar se vzdržljivosti tiče) boš dobil točno toliko, da si lahko pokriješ komplet streho nazaj s popolnoma novimi strešniki.

• Všeč mi je
Reactions: Roberto
I

Izbrisan uporabnik #15304

Ok, se posipam s pepelom. Res je, ni vedno in srčno upam, da bodo zavarovalnice pošteno povrnile škodo zavarovancem.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.704
15.749
113
+1

Na mojo žalost sem v tej ne prav kratki dobi prav tako prišel do ugotovitve, da če zavarovalnica vidi možnost, da ti nečesa ne izplača ali pa da ti kaj dodatno zaračuna, bo definitivno sla na polno v to smer pa četudi je potrebno igrati na neznanje stranke ter jo poizkušajo tudi kako izigrati. Tako da se povsem pridružujem tvojim upom.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.704
15.749
113
Aja Roberto je pisal, potem pa to 100% drži kot pribito, NOT. Koliko primerov totalnih škod hiš želiš, kjer je oz. so zavarovalnice izplačala vse tako kot je potrebno in da s tem podreva trditev, da zavarovalnice izplačujejo male škode brez problema, pri velikih pa ti ne ostane drugega kot sodišče, izvedenci ter tožba? Bo ena dovolj? Dve? Pet? Deset?
Ti bom pripeljal ljudi, ki so imeli popolnoma pogorele oziroma uničene hiše itd. in so dobili vse povrnjeno BP, ker je bilo tudi zavarovano vse kot je potrebno, potem pa bosta ti pa Roberto tem ljudem v faco rekla, da lažejo, ker zavarovalnice pri totalnih škodah pač ne izplačujejo brez tožb. To bo priceless scena ej.

Ne pravim, da gre vse skozi brez problema v 100ih primerih od 100, nikakor ne, že zaradi napak pri sklepanju ne. Ampak tako pretiravat, kot se počne s temi izjavami, pa tudi ni treba no. Faking sh1t ta Alter in pa zgolj črni/beli scenariji, kdaj boste dojeli, da je svet siv?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.770
548
113
42
povsod malo
Kot zanimivost iz kronike 1817 - To leto je bilo v tem stoletju najbolj žalostno za našo deželo. Že poprej slabe letine in sedaj je vojska mnogo vzela in ljudem je primanjkovalo vsega. Celo trava ni rastla kakor po navadi, kajti šele o sv. Florijanu se je prikazalo semterja nekaj zelenja, zato je nastala koncem maja huda lakota po vseh slovenskih deželah. Mernik pšenice je stal 6-7 gld., druga žita so bila ravno tako draga. Ljudje so od lakote kar umirali. Revežem se je posebno slabo godilo, kuhali so jim takozvano »Rumfortovo župo«, mleli so stebla od koruze, vživali so tudi kuhane koprive, jesti so morali celo sirovo travo. Zato so zlasti po Dolenjskem zelo mrli. Pripetilo se je, da so našli kakega človeka v travi ležečega, mrtvega s travo v ustih. O kresu je bilo še zmiraj hudo, vendar je dajalo žito mnogo upanja. Hiteli so z žetvijo tako hitro, da so komaj dozoreli ozimni ječmen zjutraj poželi, omlatili, ga v peči posušili, v stopah zmleli in ga še tisti večer kot ješprenj postavili na mizo. Po sv. Petru so začele padati žitne cene; leto je bilo potem dobro. A nekatere kraje je zadela druga nesreča. Tisti dan po sv. Urhu, 5. julija je bil velikanski vihar v kamniškem in brdskem okraju, ki je na hišah in drevju naredil veliko škodo. Toča je padala debela kot kurja jajca, ptiči so ležali pobiti od toče po gozdih, ljudje so komaj ostali živi, kar jih je bilo na prostem. Tri dni po Vel. Šmarnu je hudo pobila toča po Dolenjskem in Štajarskem. / Prigodbe nekdanjih časov (opisuje Matija Bobnar) /

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.635
6.698
113
pri taščici
Matey res da je moja izkusnja iz AO, ampak je tocno taka kot sem napisal. In pri AO morajo izplacat vso skodo. Oskodovanec jo mora pa dokazat. To pa ni enostavno ;)
Upam da ne bom pri hisi nikdar v podobni situaciji. Ko se iztece desetletno zavarovanje hise bom pa res naredil recenzijo ponudb. Pa prebral drobni tisk v prilogah(pogojih) , PRED podpisom police.
Iz obstojece police so mi sicer bp izplacali malenkonstno skodo pred leti po neurju.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Pa glede na te ujme, ki so iz leta v leto hujše, bi lahko ljudje tudi malce bolj začeli razmišljati o osnovnemu zavarovanju svojega doma, ki res ni drago in te prav lepo zaščiti za takšne primere, kot je tisti nekaj postov višje, ko se jim hiša poseda.

[sarcasm on]
Ampak ne, za avtomobilski kasko ni problem dati jurja ali celo več na leto, za osnovno zavarovanje hiše je pa tistih 100-200€ na letni ravni res nesprejemljivo, da ne rečem kar nesramno predrago.
[sarcasm off]

Tega tudi jaz ne bom nikoli razumel. V primerjavi s tem koliko je vredna hiša in da je to za marsikoga vse kar ima, je cena zavarovanja mala. Čeprav-oreng zavarovanje (potres, izliv/vdor vode, nova vrednost in kaj še vem kaj vse) je kmalu več kot kasko.

In če na koncu leta potegneš črto, zavarovalnici zdaješ eno hudičevo lepo plačo. Avto, hiša, življenjska/nezgodno...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Kot zanimivost iz kronike 1817 - To leto je bilo v tem stoletju najbolj žalostno za našo deželo. Že poprej slabe letine in sedaj je vojska mnogo vzela in ljudem je primanjkovalo vsega. Celo trava ni rastla kakor po navadi, kajti šele o sv. Florijanu se je prikazalo semterja nekaj zelenja, zato je nastala koncem maja huda lakota po vseh slovenskih deželah. Mernik pšenice je stal 6-7 gld., druga žita so bila ravno tako draga. Ljudje so od lakote kar umirali. Revežem se je posebno slabo godilo, kuhali so jim takozvano »Rumfortovo župo«, mleli so stebla od koruze, vživali so tudi kuhane koprive, jesti so morali celo sirovo travo. Zato so zlasti po Dolenjskem zelo mrli. Pripetilo se je, da so našli kakega človeka v travi ležečega, mrtvega s travo v ustih. O kresu je bilo še zmiraj hudo, vendar je dajalo žito mnogo upanja. Hiteli so z žetvijo tako hitro, da so komaj dozoreli ozimni ječmen zjutraj poželi, omlatili, ga v peči posušili, v stopah zmleli in ga še tisti večer kot ješprenj postavili na mizo. Po sv. Petru so začele padati žitne cene; leto je bilo potem dobro. A nekatere kraje je zadela druga nesreča. Tisti dan po sv. Urhu, 5. julija je bil velikanski vihar v kamniškem in brdskem okraju, ki je na hišah in drevju naredil veliko škodo. Toča je padala debela kot kurja jajca, ptiči so ležali pobiti od toče po gozdih, ljudje so komaj ostali živi, kar jih je bilo na prostem. Tri dni po Vel. Šmarnu je hudo pobila toča po Dolenjskem in Štajarskem. / Prigodbe nekdanjih časov (opisuje Matija Bobnar) /

Ja, in veliko žensk so skurili na ta račun, ker so bile kurbe čarovniške krive za neurja.:bonk:

Grešni ljudje so bili krivi za »božjo jezo«

Meni je soseda razlagala, da zato nam je pa stolklo ker ne hodimo k maši. Ko sem ji rekel da je njej tudi, pa skoz visi v cerkvi je pa obmolknila.:bonk:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.474
5.004
113
Malo sem se pogovarjal z gasilci, ki še vedno hodijo pomagat. Saj je lepo, ampak zdaj bi se ljudje že lahko nekako znašli sami. Gasilce rabimo takrat ko je nuja, zdaj pa temu nekak ni več tako... Tudi njim ni enostavno dobiti dopust...
Se strinjam, da se je marsikdo odvadil: pomagaj si sam in bog ti bo pomagal. Pri mojih starših je razkrilo nekaj strehe in podrlo nekaj drevja. Bom pa ja jaz prišel 100 km daleč in po potrebi še kak sorodnik, ki je bližje in bomo to zrihtali in ne bodo klicali gasilcev. Ti so za zares urgentne reči, predvsem pa za požar. Zanimivo mi je tudi, ko srečam gasilce, ki ob lomu drevja na cesto odstranjujejo to v polni bojni opremi. A ne sodi vzdrževanje cest pod neke druge službe, ki jih odvisno od kategorije ceste organizira in plačuje občina ali država?

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Ma po en stran je pa tud treba vedt da je enm tale gasilstvo lajf in sam čakajo da gredo lahko kam pomagat. Pa niti nima veze al je res potreba al ne.
Jih spoštujem in cenim, tudi vsako leto jim kaj dam ampak mam filing da gredo včasih kar malo predaleč v tej svoji "dobroti".

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.770
548
113
42
povsod malo
Se strinjam, da se je marsikdo odvadil: pomagaj si sam in bog ti bo pomagal. Pri mojih starših je razkrilo nekaj strehe in podrlo nekaj drevja. Bom pa ja jaz prišel 100 km daleč in po potrebi še kak sorodnik, ki je bližje in bomo to zrihtali in ne bodo klicali gasilcev. Ti so za zares urgentne reči, predvsem pa za požar. Zanimivo mi je tudi, ko srečam gasilce, ki ob lomu drevja na cesto odstranjujejo to v polni bojni opremi. A ne sodi vzdrževanje cest pod neke druge službe, ki jih odvisno od kategorije ceste organizira in plačuje občina ali država?
V sredo gredo še iz Gorenjske regije potem pa bo verjetno konec s pomočjo iz drugih regij. Sanacija bo trajala več mesecev ker ni strešnikov niti krovcev (bohinjski kot je imel vetrolom par mesecev nazaj)

Žaganje dreves pa ker so gasilci zastonj. Bojna oprema pa ker ni druge.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.755
646
113
Polna oprema je zato, ker tako veleva zakon in odgovornos poveljujočega.
Drugače pa fantom kapo dol.

Štajarci pripravite se dons je lahko nova runda

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Screenshot_20180612-133244_Facebook.jpg

Nazadnje uredil moderator:

jello

Guru
22. sep 2008
10.130
3.875
113
S tem da v (tuji) nesreči okoli skačeš s telefonom in mrhovinarjem pošiljaš slike ne pomagaš nikomur (vsem pa kažeš da si kreten). Prav tako s pozivanjem drugih k temu.

A majo banovci dan odprtih vrat?