Napadi na Dunaju

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.835
113
Skratka, če se en uvožen integrira v družbo in živi med nami, je menda ok.

Seveda. Do problema pa pride v kolikor tujec (ali pa več/mnogo njih ali pa kasneje potomci - naslednje generacije) ugotovi(jo), da iz njihove perspektive lažje živijo v kolikor se ne prilagodi(jo) novemu okolju in ohranja(jo) stare navade vsepovsod pa čeprav so določene od teh povsem (milo rečeno) nazadnjaške. In točno k temu pa jih usmerja moderna nadtolerantna multikulti miselnost na podlagi socialnih prispevkov, neskončnega zagovarjanja raznolikosti pa še s čim.

• Všeč mi je
Reactions: cappy in Romzi

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
večkrat lahko tule na forumu preberemo napade določenega uporabnika, ki je pač odkrito veren.
Aha, 8888 misliš? On je verski nestrpnež, odkrito. In ja, gre to posploševanje v obe smeri, samo ne pri meni. Z versko nestrpnostjo imam veliko izkušenj, o katerih mogoče v kaki drugi temi, je bilo pa to prisotno skozi mojo celotno mladost. Nakonc sem moral svojo mamo odkrito branit pred takimi, ker so jo sovražili, samo zato, ker je pač samohranilka, človeška pokvarjenost najhujše vrste, oprana pri spovedi. Na koncu se je še župniku obrnil želodec od tega in je tik pred zdajci zimproviziral pridigo o sprejemanju drugačnosti na pogrebu in nam odkrito dal roko, oni seveda niti niso poštekal. V glavnem, imam ogromno razlogov, da bi sovražil vse, kar samo diši po rimokatoliški cerkvi, pa temu ni tako. Imam kar nekaj prijateljev, ki so odkrito in resnično verni zaradi sebe in se v druge ne vtikajo. Take zelo spoštujem. Podobno kot spoštujem dobre župnike, slabe pa preziram.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
sej največji problem so dejansko 2. koleno ali 3. Prišleki pridejo z nekim namenom da bodo delali (večina) in se tudi nekak asimilirajo ker delajo, potem pa imajo familijo ki jih 5x preveč potem pa se začne brezdelje, geto in tu pa tam kermu pride da bi se razstrelil in delil pravico po svoje po internetovsko. In to je problem.
Teoretično bi mi radi uvozili samo par rok in malo glave za delovno silo. Pa ne gre tako. Človek je celota in hočeš nočeš dobiš celo pleme. Če ne fizično, pa nekje v njegovi glavi.
Tako pač je, ne da je to nekaj nujno slabega. Se pa na to pozablja, ko poskušamo z delovnimi dovoljenji reševati delovne intenzivne panoge. Res je, da je naše avtohtono prebivalstvo glede mladih delovnih ljudi dokaj revno. Naša mladina ni sposobna 10 ur na dan delati v hmelju ali obirati jabolka. Ne glede na to, koliko bi jih plačal. Fizično so pač prešibki in premalo motorično spretni.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Na splošno mi gre na živce neka politična korektnost in trudenje za boljši jutri (seveda le v besedah) mnogih ljudi tukaj na zahodu.

Politicna korektnost izgleda tako da ko je treba na bliznjem vzhodu rusiti sekularne ureditve ki so se dolgo bojevale proti ekstremizmu jim veselo posiljajo orozje in opevajo njihov boj proti "diktatorjem" (freedom fighters in podobna jajca). Socasno pa z islamisticnimi despoti (beri Saudovo arabijo) skupaj stejejo denar od biznisa in jih tam seriatska diktatura nic ne moti. Ko pa ti "freedom fighterji" pridejo delat sranje v evropski prostor pa je to "mednarodni terrorizem".

What goes around, comes around.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
no vseeno ta albanec pač ni bil freedom fighter. ali? bolj zgleda zablojenec v stilu call of duty trenčkoat pobojev. Je pa res da je napumpan.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
no vseeno ta albanec pač ni bil freedom fighter. ali? bolj zgleda zablojenec v stilu call of duty trenčkoat pobojev. Je pa res da je napumpan.

Ravno je pripravljal zagovor doktorata na dunajski univerzi....

• Haha
Reactions: Romzi

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Ja pa je šel v IS osvobajat albanijo al koga pač , ali je pač šel namest call fo dutija, ker doma ni imel ROG notebooka?

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Zakaj pa poznam črnce iz Afrike ki pridno delajo pri nas in v Avstriji? Fora je samo v veri
Itak.
Meni je povsem vseeno kakšno ima nekdo barvo ali kako se piše.
Je pa meni precej bolj problematično kaj ima v glavi.
Npr. islama (sovraštva do vseh "nevernikov", žensk, istospolnih itd...) in čefurstva (objestnosti, brezobzirnosti, neodgovornosti, nepripravljenosti sprejemati posledice svojih dejanj, izigravanje socialnega sistema, zaničevanja Slovenskega jezika, kulture itd...) v glavah ljudi v svoji bližini (da ne rečem državi) si nikakor ne želim. Tega toleriral ne bom nikoli.
Barva kože ali kako se kdo piše z zgornjim nima prav nobene zveze.

Nazadnje urejeno:

napaka

Pripravnik
5. maj 2009
63
5
8
V našem bloku so se dediči stanovanja naveličali študentov in so za najemnike vzeli albance.
Moški nekje dela, velikokrat ga po nekaj tednov ni, pa še ko se vrne, se gre raje vozit z jaćimi kolami, kot pa da bi se ukvarjal z žensko in froci.
Ženska ne govori slovensko in je skozi doma. Ima obiske, imamo občutek, da jo nadzira moževa žlahta. Koliko skrbi za gospodinjstvo... vedno ji nekaj perila popada z balkona in se potem nekaj tednov valja po dvorišču. Isto velja za igrače. Vsak mesec ali dva dobijo paket rdečega križa, ki se potem kakšen dan ali dva valja po hodniku. Mogoče je bila ena od glavnih v domači vasi/mestu, tukaj pa je nihče ne povoha.
Froci so predšolski. Dretje do desetih, enajstih zvečer, loputanje z vrati... nimamo občutka, da bi se kdo z njimi kaj posebej ukvarjal. Dejansko so že zdaj podivjani.
Ti froci govorijo doma albansko. V šoli bodo zaradi tega od prvega dne izločeni in uspeh bo temu primeren. Čez 10-15 let bodo ugotovili, da jim izobrazba ne da osnov za koliko-toliko službo, da kariere reperja ali fuzbalista ne bo, da jih punce ne pogledajo... edini, ki jih razume je prijazen striček s fejsbuka, ki jih bo povabil v Sirijo ali karkoli bo pač takrat popularno.

Zanima me praktična rešitev, kako takšno družino integrirat.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.533
4.645
113
V našem bloku so se dediči stanovanja naveličali študentov in so za najemnike vzeli albance.
Moški nekje dela, velikokrat ga po nekaj tednov ni, pa še ko se vrne, se gre raje vozit z jaćimi kolami, kot pa da bi se ukvarjal z žensko in froci.
Ženska ne govori slovensko in je skozi doma. Ima obiske, imamo občutek, da jo nadzira moževa žlahta. Koliko skrbi za gospodinjstvo... vedno ji nekaj perila popada z balkona in se potem nekaj tednov valja po dvorišču. Isto velja za igrače. Vsak mesec ali dva dobijo paket rdečega križa, ki se potem kakšen dan ali dva valja po hodniku. Mogoče je bila ena od glavnih v domači vasi/mestu, tukaj pa je nihče ne povoha.
Froci so predšolski. Dretje do desetih, enajstih zvečer, loputanje z vrati... nimamo občutka, da bi se kdo z njimi kaj posebej ukvarjal. Dejansko so že zdaj podivjani.
Ti froci govorijo doma albansko. V šoli bodo zaradi tega od prvega dne izločeni in uspeh bo temu primeren. Čez 10-15 let bodo ugotovili, da jim izobrazba ne da osnov za koliko-toliko službo, da kariere reperja ali fuzbalista ne bo, da jih punce ne pogledajo... edini, ki jih razume je prijazen striček s fejsbuka, ki jih bo povabil v Sirijo ali karkoli bo pač takrat popularno.

Nagradno vprašanje. Zakaj bi bilo komurkoli interes tako družino integrirat? Ne da se niti njim, kaj šele komu zunanjemu. Napakirat in poslat nazaj domov, kjer bo glavna na vasi. Sedaj boš rekel ja na podlagi česa pa? Če bi naše službe dejansko opravljale svoje delo, bi ugotovili dovolj kršitev za deportacijo, samo pravila je potrebno zaostrit, preverjat in uveljavljat. Seveda pa se to nobenemu ne, ni interesa in nas bodo povozili, iz blokov bodo počasi normalni šli ven, svojat se bo širila in prišla za nami kamorkoli bomo šli.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113

V najboljšem primeru bodo čez 15 let naši sončki, ki jim je od rojstva dalje vse postreženo k riti knaufali pri teh albancih s katerimi se nihče ne ukvarja. Tako da, raje poskrbi da se bodo tvoji pravi čas integrirali.

Praktična rešitev: če te tako skrbi za njihove otroke se začni ukvarjat z njimi.

• Všeč mi je
Reactions: zakon

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.835
113
V najboljšem primeru bodo čez 15 let naši sončki, ki jim je od rojstva dalje vse postreženo k riti knaufali pri teh albancih s katerimi se nihče ne ukvarja. Tako da, raje poskrbi da se bodo tvoji pravi čas integrirali.

To je v najboljšem primeru? :oops1: Kakšen je pa potem najslabši primer? o_O

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.835
113
Kamele0N

»Spoštovani,
na vas se obračava za pomoč in urgiranje, pri nedopustnem ravnanju učiteljice slovenščine v osnovni šoli (ime šole), gospe (ime učiteljice).
V petek, 3. 10. 2020, je najin otrok, ki obiskuje 8. razred v omenjeni šoli prišel domov in povedal, da so se pri uri slovenskega jezika učili albanščine. Domov je prinesel tudi listek, ki ga je dobil med omenjenim poukom s prevodi slovenskega jezika v albanski jezik. Med osnovnimi frazami je tudi prevod Prešernovega Povodnega moža v albanski jezik. Otroka sva prosila, da nama pojasni, potek ure slovenskega jezika.
Navedel je, da je učiteljica (ime učiteljice), v času pouka slovenskega jezika v razred povabila (ime pedagoginje), ki naj bi bila prav tako zaposlena v osnovni šoli (ime šole) kot nadomestna socialna delavka. Omenjena je s seboj pripeljala dva starejša učenca osnovne šole (ime šole) (albanskega porekla), ki sta najprej s pomočjo predstavitve v albanskem jeziku (ki ga seveda otroci ne razumejo) predstavila Republiko Kosovo. V času predstavitve sta bili v razredu obe omenjeni učiteljici, ki pa nista prevajali predstavitve.
Po koncu predstavitve sta učiteljici z učenci za nameček pri pouku slovenskega jezika, ponavljali albanske besede, fraze in so skupaj z učencema, ki sta predstavila Kosovo, brali Prešernovega Povodnega moža v albanščini. Učiteljica (ime učiteljice) je na koncu omenjenega izobraževanja otrokom pojasnila, da jim je na ta način pokazala, kako se počutijo albanski otroci pri nas, ki ne razumejo slovenskega jezika.
Zdi se nama prav, da se otroci, ki prihajajo iz tujega okolja, čim bolje vključijo v naš izobraževalni sistem, vendar vse ima svoje meje. Otrok, ki ne govori besede slovensko, se mora najprej naučiti slovenščine in nato vstopiti v osnovno šolo. Ni dopustno, da učiteljice jemljejo čas ostalim učencem, da prevajajo slovenski pouk v albanščino. Ni dopustno, da brez učnega načrta vključujejo albanski jezik v pouk slovenskega jezika. Nedopustno je, da otroke učijo osnovne izraze albanščine, ko pa so le ti tisti, ki bi se morali s pravilno integracijo učiti slovenskega jezika.
Če bi imela naša družina interes, da bi kot tuj jezik spoznali albanščino, bi sami poskrbeli za tako izobraževanje.
Prosim, da v okviru vaših pooblastil izvedete strokovni nadzor na osnovni šoli (ime šole) in nad delom omenjenih učiteljic izvedete ustrezne postopke.
O izvedenem nadzoru in morebitnih izvedenih postopkih bi bila rada obveščena, kljub anonimni prijavi. Prosim, da odgovor pošljete na elektronski naslov, s katerega ste prejeli prijavo.
Zelo zaskrbljena starša.«

• Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: Hanzi in Kamele0N

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
jaz pa nisem tak fejst prepričan, ker zakaj recimo 99 % mehičanov gre v ameriko res trgat gate pa vejo da je delo edina vrednota, po drugi strani pa 99 % muslimanov pride v evropo črpat sredstva?
A nisi ti Trumpov fan? Ta pa ja trdi, da iz Mehike prihajajo samo dealerji, lopovi in posiljevalci. :cool:

• Haha
Reactions: Matey