Dejstvo je, da že njihov sistem življenja onemogoča, da se bolje spoznajo z lokalno kulturo in navadami, ker se ženske, ki so matere in prve vzgojiteljice, v življenje skupnosti ne vključujejo. Ne pri nas in najbrž ne niti pri njih. Če pri njih to gre skozi, ker dobijo neko znanje preko družine, v tujem okolju to povsem pogori.Ne me narobe razumeti, saj do neke mere se strinjam s tabo ampak tudi v kolikor bi imeli najlažji dostop do spoznanja tega enostavno resnično mislim, da to večini nikakor ni v interesu, (pre)mnogim pa tudi izpod časti. Zakaj je pa temu tako je pa lahko spet povsem svoja debata (privzgojeni nacionalizem česar pri nas v SLO ni itd.).
ko socialna delavka v 90s...
Na vprašanje kaj predlaga da ne bo težav pri "integraciji" je odgovorila....
Jah naj pa raje vaš sin kako drugo pot izbere do doma da, se ne bodo vedno srečali na ulici....
Pa sej se prilagajamo našim lokalnim avtohtonim prišlekom. Je pa res, da večina nima opravka z njimi, mi pri nas pa. Ko ti uleti v ZD in mimo vrste uleti v ordinacijo k pediatrinji z besedami...mam pštola.... bi mogu videt sonce šele čez pol leta, pa vsi vemo, da ni tako. Sicer se lokalni policaji trudijo, sam sistem ne naredi ničesar za integracijo že leta. Vsi samo gledajo stran. Na tak sistem vozit not zdolgočasene Maročane, Tunizijce in kar je še tega, je samomor ja.Pa smo spet pri prilagajanju domačinov prišlekom kar je ena največjih zgrešenih idej sodobnega multikulturalizma.
Pa sej se prilagajamo našim lokalnim avtohtonim prišlekom. Je pa res, da večina nima opravka z njimi, mi pri nas pa. Ko ti uleti v ZD in mimo vrste uleti v ordinacijo k pediatrinji z besedami...mam pštola.... bi mogu videt sonce šele čez pol leta, pa vsi vemo, da ni tako. Sicer se lokalni policaji trudijo, sam sistem ne naredi ničesar za integracijo že leta. Vsi samo gledajo stran. Na tak sistem vozit not zdolgočasene Maročane, Tunizijce in kar je še tega, je samomor ja.
Komu si me zdej pripisal? Se ne da razbrat. Če pa o attitudu govorimo, pa tvoj, ko si v dajmojebatvmozak modu, ni nič kaj prijeten.brez sovražnosti do vaju dveh zgoraj ampak vi2 mi res delujeta klon en drugega.
isto pisanje, isti "attitude"
Pri cigotih govorimo predvsem o pomanjkanju dolžnosti.Problem je definitivno večji in večplasten kot deluje na prvi pogled. In ja, primarno se zadeva (problem) začne pri prilagajanju vsakomur, ki je tako ali drugače "nekompatibilen" s splošnim sistemom in običajno je zraven pridih nasilja, ki zelo pomaga k prilagajanju tistega, ki mu to dejansko naj ne bi bilo potrebno. K vsemu temu pa izjemno pripomore nedelovanje sistema, ki (zgolj in samo na papirju) zagotavlja vsem enake pravice in dolžnosti oz. trdi, da smo pred zakonom kao vsi enaki. Potem ti pa že prvi cigan podere to teorijo preden rečeš keks, kje so pa potem še vsi ostali primeri...
ti pa jelloKomu si me zdej pripisal? Se ne da razbrat. Če pa o attitudu govorimo, pa tvoj, ko si v dajmojebatvmozak modu, ni nič kaj prijeten.
Narobe - očitno (še) ne razumeš mind-seta naših progresivnih vladajočih (levih) "intelektualcev".Nagradno vprašanje. Zakaj bi bilo komurkoli interes tako družino integrirat? Ne da se niti njim, kaj šele komu zunanjemu. Napakirat in poslat nazaj domov, kjer bo glavna na vasi. Sedaj boš rekel ja na podlagi česa pa? Če bi naše službe dejansko opravljale svoje delo, bi ugotovili dovolj kršitev za deportacijo, samo pravila je potrebno zaostrit, preverjat in uveljavljat. Seveda pa se to nobenemu ne, ni interesa in nas bodo povozili, iz blokov bodo počasi normalni šli ven, svojat se bo širila in prišla za nami kamorkoli bomo šli.
Ubistvu summa summarum kar sem mu hotel tudi povedat......ko je začel operirat da etak nič ne vem!Kamele0N In kaj majo tvoje travme z otroštva veze z Jellotom? Nisi ti edini v 80tih rastel gor z multikulti. Tud mene je en vzel na piko pa me mlatil na poti iz šole, pa je stric popenil, pa sva se na mojo grozo pojavila popoldne na vratih od tega Gorana.....Smilil se mi je naslednji dan, ko je prišel v šolo z buškami od fotra in se mi opravičil. Sva postala precej dobra prijatelja po tem.
Tale je lahko še dvoumno napisana.... Ali ali odvisno kaj si imel v mislih z integracijo naših otrok....V najboljšem primeru bodo čez 15 let naši sončki, ki jim je od rojstva dalje vse postreženo k riti knaufali pri teh albancih s katerimi se nihče ne ukvarja. Tako da, raje poskrbi da se bodo tvoji pravi čas integrirali.
Praktična rešitev: če te tako skrbi za njihove otroke se začni ukvarjat z njimi.
Ok....maybe...ampak pošolat si me hotel na način da ne vem o čemu se pogovarjamo....in to bojda da maš ti več izkušenj ker maš železje v ognju...Jaz mam v OŠ tri več kot ti. Tako da, kar se tega tiče, ti pametuj, jaz bom pa tiho in smo vsi veseli.
Tale "udarna" mi je ušla....paše v sredino zgoraj v moj post....tukaj sva kar se mene tiče zapela...Tudi če bi se, nikomur ne bi škodilo znat albansko. Če ne drugje si pred blokom car, pa znal jih bo pošolat ko jih sreča zvečer 8 komadov on pa sam.