Napadi na Dunaju

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.086
5.659
113
A res....stvar je relativna...ker meni ti deluješ tukaj ko socialna delavka v 90s...

Na vprašanje kaj predlaga da ne bo težav pri "integraciji" je odgovorila....

Jah naj pa raje vaš sin kako drugo pot izbere do doma da, se ne bodo vedno srečali na ulici....

:rolleyes: :nigladek:

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ne me narobe razumeti, saj do neke mere se strinjam s tabo ampak tudi v kolikor bi imeli najlažji dostop do spoznanja tega enostavno resnično mislim, da to večini nikakor ni v interesu, (pre)mnogim pa tudi izpod časti. Zakaj je pa temu tako je pa lahko spet povsem svoja debata (privzgojeni nacionalizem česar pri nas v SLO ni itd.).
Dejstvo je, da že njihov sistem življenja onemogoča, da se bolje spoznajo z lokalno kulturo in navadami, ker se ženske, ki so matere in prve vzgojiteljice, v življenje skupnosti ne vključujejo. Ne pri nas in najbrž ne niti pri njih. Če pri njih to gre skozi, ker dobijo neko znanje preko družine, v tujem okolju to povsem pogori.

• Všeč mi je

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.831
113
ko socialna delavka v 90s...

Na vprašanje kaj predlaga da ne bo težav pri "integraciji" je odgovorila....

Jah naj pa raje vaš sin kako drugo pot izbere do doma da, se ne bodo vedno srečali na ulici....

:rolleyes: :nigladek:

Pa smo spet pri prilagajanju domačinov prišlekom kar je ena največjih zgrešenih idej sodobnega multikulturalizma.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in cappy

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Kamele0N In kaj majo tvoje travme z otroštva veze z Jellotom? Nisi ti edini v 80tih rastel gor z multikulti. Tud mene je en vzel na piko pa me mlatil na poti iz šole, pa je stric popenil, pa sva se na mojo grozo pojavila popoldne na vratih od tega Gorana.....Smilil se mi je naslednji dan, ko je prišel v šolo z buškami od fotra in se mi opravičil. Sva postala precej dobra prijatelja po tem.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
In kaj delaš ti? Jokaš kak je krivično da je toliko albancev. Naredi kaj sam. Aja, saj si že, nakozlal 800 strani na alterju in zaploskal grimsu. Ker ti v živo ni treba nobenega gledat, niti srečat na cesti, še manj v šoli ali službi. En sam post mi najdi kjer sem poveličeval levake ali albance, enega samega.

Zmerjaj dalje in še kaj napiši kak je blo leta 91. Pa dovolj na glas da te bo nepozoren bralec ločil od Demza. Vosu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Pa smo spet pri prilagajanju domačinov prišlekom kar je ena največjih zgrešenih idej sodobnega multikulturalizma.
Pa sej se prilagajamo našim lokalnim avtohtonim prišlekom. Je pa res, da večina nima opravka z njimi, mi pri nas pa. Ko ti uleti v ZD in mimo vrste uleti v ordinacijo k pediatrinji z besedami...mam pštola.... bi mogu videt sonce šele čez pol leta, pa vsi vemo, da ni tako. Sicer se lokalni policaji trudijo, sam sistem ne naredi ničesar za integracijo že leta. Vsi samo gledajo stran. Na tak sistem vozit not zdolgočasene Maročane, Tunizijce in kar je še tega, je samomor ja.

• Žalosti me

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
brez sovražnosti do vaju dveh zgoraj ampak vi2 mi res delujeta klon en drugega.
isto pisanje, isti "attitude"

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.831
113
Pa sej se prilagajamo našim lokalnim avtohtonim prišlekom. Je pa res, da večina nima opravka z njimi, mi pri nas pa. Ko ti uleti v ZD in mimo vrste uleti v ordinacijo k pediatrinji z besedami...mam pštola.... bi mogu videt sonce šele čez pol leta, pa vsi vemo, da ni tako. Sicer se lokalni policaji trudijo, sam sistem ne naredi ničesar za integracijo že leta. Vsi samo gledajo stran. Na tak sistem vozit not zdolgočasene Maročane, Tunizijce in kar je še tega, je samomor ja.

Problem je definitivno večji in večplasten kot deluje na prvi pogled. In ja, primarno se zadeva (problem) začne pri prilagajanju vsakomur, ki je tako ali drugače "nekompatibilen" s splošnim sistemom in običajno je zraven pridih nasilja, ki zelo pomaga k prilagajanju tistega, ki mu to dejansko naj ne bi bilo potrebno. K vsemu temu pa izjemno pripomore nedelovanje sistema, ki (zgolj in samo na papirju) zagotavlja vsem enake pravice in dolžnosti oz. trdi, da smo pred zakonom kao vsi enaki. Potem ti pa že prvi cigan podere to teorijo preden rečeš keks, kje so pa potem še vsi ostali primeri...

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.719
9.494
113
Problem je definitivno večji in večplasten kot deluje na prvi pogled. In ja, primarno se zadeva (problem) začne pri prilagajanju vsakomur, ki je tako ali drugače "nekompatibilen" s splošnim sistemom in običajno je zraven pridih nasilja, ki zelo pomaga k prilagajanju tistega, ki mu to dejansko naj ne bi bilo potrebno. K vsemu temu pa izjemno pripomore nedelovanje sistema, ki (zgolj in samo na papirju) zagotavlja vsem enake pravice in dolžnosti oz. trdi, da smo pred zakonom kao vsi enaki. Potem ti pa že prvi cigan podere to teorijo preden rečeš keks, kje so pa potem še vsi ostali primeri...
Pri cigotih govorimo predvsem o pomanjkanju dolžnosti.

• Všeč mi je

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.772
15.831
113
"Tru det" ampak roko na srce - tudi ostali izkoriščevalci sistema - pardon, ostali "zatirani in neupravičeno zaničevani" imajo izjemno dobro naštudirane svoje pravice :D

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Komu si me zdej pripisal? Se ne da razbrat. Če pa o attitudu govorimo, pa tvoj, ko si v dajmojebatvmozak modu, ni nič kaj prijeten.
ti pa jello
ta moj mod pa sem pridobil z leti na alterju ter poskusi normalne debate kjer smo prišli do tega da so me drugi jebal v mozak.
tko da ... if you cant beat them join them and then beat them.. al neki.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Nagradno vprašanje. Zakaj bi bilo komurkoli interes tako družino integrirat? Ne da se niti njim, kaj šele komu zunanjemu. Napakirat in poslat nazaj domov, kjer bo glavna na vasi. Sedaj boš rekel ja na podlagi česa pa? Če bi naše službe dejansko opravljale svoje delo, bi ugotovili dovolj kršitev za deportacijo, samo pravila je potrebno zaostrit, preverjat in uveljavljat. Seveda pa se to nobenemu ne, ni interesa in nas bodo povozili, iz blokov bodo počasi normalni šli ven, svojat se bo širila in prišla za nami kamorkoli bomo šli.
Narobe - očitno (še) ne razumeš mind-seta naših progresivnih vladajočih (levih) "intelektualcev".
Za int€€€gracijo takšnih družin je FUUL int€€€r€€€sa.

Če že ni, bo pa še danes do 16.00 ustanovljenih kakšnih 18 NVO-jev (Muki se bo sigurno prijavil), ki bodo državi predložili svoj "humanistični", "človekoljubni" program pomoči albanskim družinam pri int€€€graciji v Slovensko okolje in učenju Slovenskega jezika.
Cena "sitnica" - 286.000 € + DDV na leto za ekipo:
- 3 visoko izobražene strokovnjakinje na področjih humanistike, človekovih pravic, integracije v tuje okolje, pravic prišlekov, prepoznavanju fašizma
- prevajalec Idriz, vajenec pri Nobel Bureku, ki je v Slovenija že 10 mesecev in dobro govori Slovenština
.
Program z družino bo potekal 40 tednov/leto - 3x tedensko po 4 šolske ure.
.
Trajanje progama 5 let.
.

In čez 5 let bomo ugotovili, da se družina ni čisto nič integrirala, ker jih gladko boli ku.rac.
Živijo v svoji skupnosti "malo Kosovo" in Slovenščine ne rabijo - pa še desc bi jo verjetno nagonu, če bi se baba učila Slovenštine.
.
Ampak naša vest bi bila čista ker smo res naredili vse, da bi pomagali ubogi prebežniški družinici, da se integrira v novo okolje in v ta namen mimogrede "sprašili" še 1.430.000 davkoplačevalskih Evrčkov.:bonk:
.
Tako to je tudi eden od pomembnih vidikov vlačenja teh ljudi sem.

• Všeč mi je
Reactions: Daniel in CLIO15

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.659
113
Kamele0N In kaj majo tvoje travme z otroštva veze z Jellotom? Nisi ti edini v 80tih rastel gor z multikulti. Tud mene je en vzel na piko pa me mlatil na poti iz šole, pa je stric popenil, pa sva se na mojo grozo pojavila popoldne na vratih od tega Gorana.....Smilil se mi je naslednji dan, ko je prišel v šolo z buškami od fotra in se mi opravičil. Sva postala precej dobra prijatelja po tem.
Ubistvu summa summarum kar sem mu hotel tudi povedat......ko je začel operirat da etak nič ne vem!

Saj bo sam tudi spremenil razmišljanje.....ko bo prvi od 3h noskov postal ambasador "rdečih noskov" .....do takrat pa #$!%?* čez vse ki se mu upajo kontrirat!

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Še dobro da ti spomin ne nese niti do prejšnje strani ker bi se sicer moral spomnit kdo je na koga skočil.

Moderator, ki v tretji osebi qrči čez uporabnika, zato da bi mu drugi uporabnik pritrdil. Nevideno, res podiraš greznične globinske rekorde.

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.659
113
Noben te ne omejuje da se že cel popoldne (od tam ko sva zapela) ne učiš albanskega jezika....noben te ne omejuje pri pisanju....sam da pa pojma nimam kaj je integracija pa ne bo šlo...pa tud če se zarad mojega mnenja danes razstreliš v centru Ljubljane če te je volja...

Očitno si v nekem mirnem okolju...in v tem okolju se tudi šolajo tvoji 3je noski....

In zato si lahko nam tukaj pameten o tem kako integracija deluje in kako je vse lepooo....

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.885
113
Glej, mojster (da ti ne rečem kaj močnejšega), v nasprotju s tabo, ki kritiziraš mene osebno, čeprav se ti pol qrca ne sanja, zato vse kar ti manjka v predstavi, po svoji domišljiji nabluziš, jaz kritiziram izključno to kar uporabnik kameleon naserje na alterju.

Blodenj ki mi jih v vsakem postu skušaš poturit sploh ne štejem več.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.659
113
V najboljšem primeru bodo čez 15 let naši sončki, ki jim je od rojstva dalje vse postreženo k riti knaufali pri teh albancih s katerimi se nihče ne ukvarja. Tako da, raje poskrbi da se bodo tvoji pravi čas integrirali.

Praktična rešitev: če te tako skrbi za njihove otroke se začni ukvarjat z njimi.
Tale je lahko še dvoumno napisana.... Ali ali odvisno kaj si imel v mislih z integracijo naših otrok....
Jaz mam v OŠ tri več kot ti. Tako da, kar se tega tiče, ti pametuj, jaz bom pa tiho in smo vsi veseli.
Ok....maybe...ampak pošolat si me hotel na način da ne vem o čemu se pogovarjamo....in to bojda da maš ti več izkušenj ker maš železje v ognju...

Potem mi očitaš da, sem se spravil nate in na otroke...

Lej....ti maš svoje poglede na integracijo jaz mam svoje...

Kamele0N

23. jul 2008
42.086
5.659
113
Tudi če bi se, nikomur ne bi škodilo znat albansko. Če ne drugje si pred blokom car, pa znal jih bo pošolat ko jih sreča zvečer 8 komadov on pa sam.
Tale "udarna" mi je ušla....paše v sredino zgoraj v moj post....tukaj sva kar se mene tiče zapela...

JakeTheSnake

Fizikalc
16. okt 2016
409
142
43
Pravkar pri našem perutnirarskem mediju;

- bil je samo en napadalec ( a ni bilo včeraj rečeno, da so se napadi zgodili istočasno na šestih lokacijah ? Kaj to je bil kak "Flash" terorist ?! )
- napad je trajal devet minut... ( še vedno...Flash ?? )
- policija je pregledala 20.000 posnetkov prič... ( v 24 urah so pregledali toliko posnetkov ?? Je to bil " napad " na kakšni TV sceni v kakšni športni dvorani in so kasneje zunaj čakali vse občinstvo in jim zaplenili telefone / kamere, itd...? Wienner Stadthalle v hali C gre ravno toliko " občinstva" )
- še enkrat vprašam.... Flash ?? Ali Horatio Cane iz CSI; Miami.....

Samo vprašam