Napad psa

koliko

Guru
21. avg 2007
4.406
2.474
113
SV SLO
Zanima me kaj napravit v primeru napada psa!
Pred dobro uro je mojega psa, ki je bil ob meni in na povodcu napadel pes, ki je bil spuščen se pravi brez povodca in v relativni bližini lastnika.

Zanima me ali je dovoljeno v urbanem okolju voditi psa na sprehod brez povodca. Meni kaj takega ne pride niti na misel. Mogoče je zato kriva pasma mojega psa (Husky).

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ni dovoljeno.

V kolikor si utrpel kake poškodbe, jih krije zavarovanje lastnikove nepremičnine, kamor spada tudi pes ( v zavarovanje, ne v nepremičnino:))

I

Izbrisan uporabnik #488

Ni dovoljeno. Poklicati policijo, da mu izdajo najmanj plačilni nalog.
S seboj nosi elektrošoker in še solzilec za lastnika.

To določa zakon (ZZZiV).

11. člen

Skrbnik hišnih živali mora z zagotovitvijo osamitve, kontracepcije, sterilizacije ali kastracije živali preprečiti rojstvo nezaželenih živali.

Skrbnik živali mora z ustrezno vzgojo in šolanjem oziroma z drugimi ukrepi zagotoviti, da žival ni nevarna okolici.

Skrbnik psa mora na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je pes na povodcu.

-----------------------
Nadzorstvo nad izvajanjem določb drugega in tretjega odstavka 11. člena, 12. člena ter prve, druge, četrte, pete, šeste, devete in petnajste alinee 15. člena tega zakona poleg oseb iz prejšnjega odstavka opravlja tudi policija.

------------------------
kazen je 800 do 33.000 EUR!!!

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

s tabo je nekaj hudo narobe

Jap, obratno se uporablja.
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko ti pes večkrat okolje tvojega psa, kljub pozivom, da lastnik naj začne pripenjati, ni druge rešitve.
Enkrat sem psa napadalca brcnil v mednožje, da sem svojega rešil.

Žal je pač tako, da je nesocializirani pes nevaren za ljudi in okolico.

Najboljši so lastniki, ki rečejo : "nič ne bo naredil..." potem pa pajsne...

Sosed je prijavil tu enega in je dobil obisk policije. Eni pač ne razumejo.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Se strinjam s Snecerjem... vsak tak napad je treba prijaviti in potencialno škodo prenesti na lastnika podivjanega in nenadzorovanega psa. Če bo pa lastnik tečen pa še civilno tožbo sprožiš zaradi strahu in potrebe po strokovni pomoči za odpravljanje posledic pri tvojem psu (potencialen strah, nezaupljivost ali celo agresija, ki je prej ni bilo).

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
V našem koncu je takšnih bedakov (drugega izraza ne najdem), ki imajo spuščene pse, precej. Že za začetek imam v bližini rotvajlerja in hišo naprej dobermana. "Saj ne bo nič naredil" - se pa zažene v avto, mojemu sodelavcu pa je feltno na kolesu skrivil ...

Skratka - takoj prijavi, sicer takšnih nikoli ne spametuje. Saj jih tudi to verjetno ne bo, malo pa mogoče. Vsaj koga.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Eno leto sem imel psa, potem pa sem ga oddal. Predvsem zaradi tega, ker je pes rabil veliko gibanja (vsaj 5 km sva opravila na dan), kar še ni bil resen problem. Bolj resen problem je bil, da ga nisem imel kam peljati, brez da bi prišli spuščeni psi, ki bi naju gnjavili. Gibala sva bolj po redko naseljenem območju, ampak pri vsaki hiši kak spuščen pes. Potem pa mi moj pes tudi ni več prav rad sledil na povodcu, parkrat pa je prišlo tudi do renčanja in kakega ugriza.
Če grem po istih trasah sam, nimam problemov, s psom pa je bilo mučno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

kakor sed vzame.

svoj cas ko sem malo peljal iz vrtca je dobesedno sel nanjo pitbul (v mestnem okolju) in to neprivezan....ko sem ga z nogo zacel odganjat me je lastnik gledal kot da ,u je 3 letnica napadla psa...samo to sem cakal da bo se kaj zinil...bi ga tako nasutiral da bi od tega mesta imel organiziran prevoz
10.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

kakor sed vzame.

svoj cas ko sem malo peljal iz vrtca je dobesedno sel nanjo pitbul (v mestnem okolju) in to neprivezan....ko sem ga z nogo zacel odganjat me je lastnik gledal kot da ,u je 3 letnica napadla psa...samo to sem cakal da bo se kaj zinil...bi ga tako nasutiral da bi od tega mesta imel organiziran prevoz
10.gif

ne, kakorkoli se vzame...

da bi moral zarad spuščenih psov okrog nosit solzilec in elektrošoker... potem si ne prestavljam, kaj vse moraš nosit zravn za druge probleme, ki jih srečaš v življenju. Mislim, da je potem patrija glavno prevozno sredstvo...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
kaj ima to veze? se ne pogovarjamo o tem, kaj naj delajo lastniki psov, ampak kaj ti priporočaš ostalemu svetu
bonk.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ima vezo, ker so/ste lastniki psov pristranski

kako?!

torej tebi se zdi normalno, da če greš na sprehod, vzameš, kapo, šal, rokavice, slozivec in elektrošoker?!

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko dežuje, je tudi dežnik ok.

Zaradi nemarnih lastnikov psov je potrebno sebe in svoje živali zaščititi.

Jaz sem mojega že večkrat reševal, sosed pa je bil že 2x pri veterinarju zaradi popadljivih psov, ki so napadli njega in njegovega psa.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja ok, ko greš v disko neseš pa pištolj, bokser in teleskopsko palico? saj so cigoti že tud marsikoga napadli

I

Izbrisan uporabnik #488

Tam imaš varovanje zagotovljeno (kakorkoli) in v diskoteko ne hodiš vsak dan.
Na ulici pa si sam, ko pride policija je že prepozno.
Ne želim ti, da kdaj doživiš takšen napad psa, mogoče celo na tvojega otroka.