Moški brivnik?

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Kolikor vidim piše da so novi. Aha sem zdaj videl, da so eksponati.

Mah bomo videli. Sem dal ponudbo
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

Bossek

Pripravnik
24. sep 2007
668
7
18
bostjan.muha.cc
Jaz sem ga dobil v 1 tednu (kupil v četrtek dobil v sredo)

Sem pa zaenkrat izredno zadovoljen. Benih rdečih flekov čeprav se prvič brijem z brivnikom, zdi se mi da bolje obrije kot sem se sam s klinco.

Upam samo da bo dolg deloval :p

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
Se opravičujem za offtopic sam kak je kaj postopek nakupa preko ebay-ja namreč še nikoli nisem nič kupoval tam pa rad saj se marsikaj splača

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik ivi pravi:
Se opravičujem za offtopic sam kak je kaj postopek nakupa preko ebay-ja namreč še nikoli nisem nič kupoval tam pa rad saj se marsikaj splača

Imaš na alterju že nekaj tem odprih v zvezi z eBay in PayPal.
smile-1.gif

Plačila je najbolje da delaš preko PayPala, ker imaš vsaj nekaj zaščite pri morebitnih nategih,
ker tipkaš številke svoje kartice direktno prodajalcu. Ti v bistvu plačaš PayPalu, oni pa potem
nakažejo naprej. Poleg tega imajo tudi neko zavarovanje, če si plačal, robe pa nisi dobil. Nekaj
v tem smuslu....

pozdrav.gif

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Mene pa zanima če si je kdo od vas poizkusil z brivnikom že obriti glavo? Mika me nakup a v kolikor ne morem z njim obdelati glave nima smisla. Sicer trenutno sem si pustil lase (zimske razmere), čez poletje pa sem na nuli in si brijem tako glavo kot brado približno 3x na teden.

Torej, se da obrit glavo z brivnikom?

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Kako pogosto se briješ po glavi in koliko ti zrastejo lasje? do 5 mm? Tisto bi garantiral da philips obvlada, vprašanje je samo če ti je tisto dovolj hitro.

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Glavo "poliram" 2x na teden. Včasih 3x. Vse kar je več kot dober milimeter gre stran (jasno v sezoni).
grin1.gif

Aja, hitrost britja? Kaj pa vem. Brado in glavo v ca. 10 minutah. Vse kar bi bilo hitreje od tega bi bil dosežek.
smile-1.gif

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
916
102
43
select 1 from dual;
Evo v nedeljo plačal, danes me je čakal paket.

Škatla je bila čisto malo strgana, medtem ko je mašinca nova. Bril se bom pa verjetno prvič danes zvečer, tako da poročam.

qbm

Pripravnik
1. sep 2007
160
0
16
Jaz sem ga dobil 2 dni nazaj.. Philips rq 1050, slabši od prejšnjega 10 let starega v vseh pogledih, manj gladko obrije, počasneje brije, trimmer je bolj za hec oz. neuporaben, glesen je kot kosilnica,.... ne priporočam
tongue-1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Se bom malce vmešal še v tole debato.
smile-1.gif
Zanima me, če kdo izmed prisotnih to že prakticira ali je tako britje prakticiral kdaj prej? Koliko časa v tem primeru potrebuje koža, da se privadi na tak način britja?

Še nekaj povezav:

Dovo - domača stran[/COLOR]
http://www.classicshaving.com/[/COLOR]

Sam še nisem utegnil najti kakšne evropske spletne prodajalne npr. Dovo produktov (poiščem ob priložnosti - če seveda obstaja), tako da, če kdo slučajno naleti na kakšno, naj to prosim objavi tule. Skoraj prepričan sem tudi, da v Sloveniji v maloprodaji podobni izdelki niso na voljo (dobaviteljev fizerskih in brivskih salonov ne štejem mednje).

P.S.: Cutting-edge proizvajalec
grin1.gif
visokokakovostnih rezil je npr. tudi francoski Thiers Issard[/COLOR].

Nazadnje urejeno:

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Pred tednom kupil zadnjega iz tvojega spiska. Brijem se že 30 in več let. Braun je šel kmalu v smeti (mrežice), Philipsi pa kar vstrajajo.

Zadnji ima nov sistem britja in moram reči, da brije fenomenalno. Obrijem se enkrat na dan, hitro in sila dobro. Prej sem imel serijo 6, par let je bilo dobro, potem so se pa nožki skrhali in nov komplet bi stal 40 evrov, 60 je pa cel brivnik.

8150 me je stal 129 evrov in ga ne bi več dal od hiše. Toplo priporočam.
zmaga.gif

Je nekaj boljšega kar sem kupil za britje v zadnjih letih.

Ej tega philipsa imam tudi jaz že kako leto dni (iz Metroja, ista cena).
Ne morem komentirati če je dober ali ne ker ne vem več v čem je moj problem. Meni se namreč vsake 2-3 britja naredijo orenk mozoljčki po britju, pa zelo bolečo kožo imam takrat.
Skratka, poskusil sem že vse sorte Mach3, menjal sem že več pen pri britju , potem sem šel na tega el. Phillipsa 8150 v upanju da bo kaj bolje. Nič ni pomagalo na daljši rok!
Zdaj testiram že tretjo Niveo aftershave balsam, najprej nabavil tako ki je za nežno kožo, zdaj testiram že dve drugi Nivei aftershave (za normalno kožo). Skratka nič ne pomaga, vse skupaj mi deluje kot da se koža ne navadi na britje in vsakič dobim to bolečo kožno reakcijo katera mi že orenk preseda.

Kakšen nasvet?
confused-1.gif

A je kdo kdaj pomislil na permanentno odstranitev dlak? Jaz bi si to naredil samo zaradi teh težav s kožo.

Nazadnje urejeno:

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Kaj pa vem - jaz bi poskusil še brivnik z gelom. Res da ni poceni poskušanje, ampak sam sem imel podobno težavo če sem se z machom bril na več kot 2x na teden. Potem je prišel Philips z gelom, pa sem se lahko bril pogosteje. Zdaj z RQ 1050 bi se pa lahko celo vsak dan, je pa res, da ni tako gladko kot z gelom.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Hm, bi mogoče probal s klasičnim britjem, kot je že @Georgio višje napisal. Skratka, en znanec je bil podobno težavo in se je odločil za klasično britje in zaenkrat nima težav s kožo.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
8150 me je stal 129 evrov in ga ne bi več dal od hiše. Toplo priporočam.
zmaga.gif

Je nekaj boljšega kar sem kupil za britje v zadnjih letih.

a je še kakšna druga razlika med 8150 in 8100 kot to, da ima 8150 baterijo, tisti pa ne?
sprasujem se.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
... Meni se namreč vsake 2-3 britja naredijo orenk mozoljčki po britju, pa zelo bolečo kožo imam takrat. ...

Skoraj ne verjamem, da ima to več zveze s samim britjem, kot jo ima s kasneje uporabljenimi "žavbami".
grims-1.gif
Čisto po lastnih izkušnjah. Seveda je nekaj tudi na tem, kako močne kocine imaš, kolikšen pritisk je posledično potreben, da se res gladko obriješ, koliko je posledično zaradi omenjenega poškodovana in vzdražena koža itd..

Ampak, po mojih izkušnjah je glavni vzrok za take (ciklične) pojave v zvezi s kožo predvsem KEMIJA (pa tudi hormoni in morebitne alergije).

Sam že nekaj let za po britju uporabljam čisti aloe vera gel (ga dobiš v lekarnah), ki je primeren za večino leta (ker kože ne masti) oziroma za klimo z normalno do višjo vlago. Za bolj suho (in hladno) klimo pa sem odkril "orožje" ravno prejšnji teden. Doslej sem namreč kot drugo možnost večinoma uprabljal prav tako Nivea Balsam (sensitive itd.), ki pa ima (zame) vsaj tri ključne slabosti: prva - osvetlijo ti kožo (najbrž je notri poleg UV filtra še osvetljevalec dlak, ki jih v dražjih kremah za po britju tudi oslabi), emulzija je premastna in prav tako zamasti tudi kožo (kar s časom zaradi lastnih izločkov kože še poslabša stanje) in - preverjeno - pri redni uporabi na koži povzroča bolj ali manj hude reakcije (od rdečice, mozoljčkov itd. naprej vse do kakšnih bolj kompliciranih stanj).

No, moje zadnje odkritje (za drugo možnost) pa je naslednji lotion - raje bi rekel (izjemno lahka) emulzija:

Clinique M-Lotion[/COLOR]

Dobil sem ravno zadnjo tubo v Müller-ju (BTC) in je res odlična zadeva(!). Ni draga oziroma je cenovno vsaj zame idealno učinkovita (sploh v primerjavi z raznimi novitetami po cenah okoli 60 EUR ...). Ne draži, ne masti, ne svetli (vsebuje celo rahlo rumenkasto barvilo) in vsebuje minimalno število sestavin. Prav tako jo lahko apliciraš v zelo majhnih količinah in na koži ostane tudi, če se recimo poškropiš z vodo (normalen, zaščitni mastni sloj). Evo.
smile-1.gif

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Super 5*, hvala ti za tale kratek review svojih izkušenj. Mislm da bom res še preizkusil tole kremo. Ima kej vonja?

Kaj pa še kake druge kreme "znanih blagovnih znamk"?
Kaj je Nivea potem dejansko še najslabša opcija?

Če ima še kdo kak nasvet.... se priporočam
nahrung002.gif

@s22b: čisto tako iz "tehničnega" vidika gledano me zanima kakšna je hudiča razlika med klasičnim britjem in britjem z recimo Mach3 ? Razen tega da si lažje vrat prerežem pri klasičnem britju
grin1.gif