Citat:
Uporabnik as21 pravi:
čakam dan ko bodo začeli prodajat vozila preko interneta. Boš dobil dostavo z vleko na dom ali pa osebni prevzem-z navodili na stolu. Če pa kaj piska pa klicni center v Indijo, kjer bodo najprej svetovali odklop akumulatorja
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
To se po moje ne bo zgodilo.
Vw ni klump, res pa je, da je precenjen.
Poglej si v eni prejšnjih avtomagazinov, ko so objavili test različnih znamk in ugotovili, da nima samo vw preveč svinarije v izpustih.
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
A pol se na to ceno da dobit še kaj popusta (keš, ne lizing fore), glede na to, da piše spodaj, da je vštetih že 4.100€?
http://www.avto.net/_AVTO/ogla...coBoost%20Trend
Citat:
Uporabnik as21 pravi:
verjemi mi, da prodajalci vozil prav dobro ne živijo od marž pri prodaji novih vozil. marsikateri ti bo avto prodal tud v svoj minus, ker folk se je dejansko pripravljen za 200 € vozit iz KP v MS in je dumping znotraj mrež grozen. Imajo več od tega da dosežejo mesečne cilje in dobijo na ta račun bonuse od uvoznika (govorim za generaliste).
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
A niso bli včasih fokusi ene 12k€ oz. 10k star model.
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
BMW ima trenutno za serijo 3 po naročilu 20% off. Za ostale modele so mi rekli 5-7%.
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
A pol se na to ceno da dobit še kaj popusta (keš, ne lizing fore), glede na to, da piše spodaj, da je vštetih že 4.100€?
http://www.avto.net/_AVTO/ogla...coBoost%20Trend
Dajte malo manj brihtolirat in odgovorte na tole.Pomoje se more dat, ker takle Focus ne vrjamem, da je 19k po ceniku.
Citat:
Pred časom sem imel kar dober vpogled v te igrice... Ceno ti določi uvoznik. RVC ti tudi določi uvoznik, celo tako daleč gre da ti določi koliko mora obvezno ostati prodajalcu in koliko ima maneverskega prostora (od 0 do nekje max. 15%; osnovni modeli gravitirajo k 0 ali celo 0, top opremljeni pa na zgornjo mejo).
Vse te oglaševane akcije ala 1000€ popusta, božičnica... To finacira uvoznik in ne sodijo v zgornje. Za vozila iz zaloge (oglaševana akcija) isto... Za večje popuste (količinske, neprofitne organizacije,...) te odobri uvoznik (20% in to).
Toliko,mdane bo kdo sanjal da ima trgovec blazne marže... V tej igri največ zasluži proizvajalec in uvoznik (distributer), ta dva določata cene in pogoje...
in kaj točno je s tem narobe? Sam bi mnogo rajši vse z avtom uredil, brez da bi gledal lowlife scume, ki berejo iz selling for dummies v avtosalonih.Citat:
Uporabnik as21 pravi:
čakam dan ko bodo začeli prodajat vozila preko interneta. Boš dobil dostavo z vleko na dom ali pa osebni prevzem-z navodili na stolu.
to ne bo čisto držalo. Nobenemu izmed grosistov ni v interesu, da se mu prodajalci v mreži tepejo med seboj, ker to na dolgi rok povzroča le izgubo za vse, predvsem pa za grosista.Citat:
Uporabnik optiplex pravi:noben uvoznik ne določa, kolikor ti more ostati, ti kamot prodajaš tudi z minusom. Seveda zaželjeno pa je da daješ po PPC cenah. Vendar je danes trg zlo nasičen in konkurenca velika.
Se strinjam, s tem dejansko razvrednotiš vrednost svoje znamke in znižaš s strani kupca pričakovano ceno za nek produkt. In ko si enkrat tam, vemo, kako težko je to dvignit. Recimo lanski debakl Kie to lepo pokaže.Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
to ne bo čisto držalo. Nobenemu izmed grosistov ni v interesu, da se mu prodajalci v mreži tepejo med seboj, ker to na dolgi rok povzroča le izgubo za vse, predvsem pa za grosista.Citat:
Uporabnik optiplex pravi:noben uvoznik ne določa, kolikor ti more ostati, ti kamot prodajaš tudi z minusom. Seveda zaželjeno pa je da daješ po PPC cenah. Vendar je danes trg zlo nasičen in konkurenca velika.
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
tudi zato nekateri prodajalci, ki se želijo znebiti avtomobila, tega registrirajo nase in prodajo čez pol leta.
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Mene ne zanima, koliko kateri trgovec zasluži, jaz bi rad dobil zase dober popust oziroma če se da največji možni popust.