Vojna v Ukrajini 2

sad

Guru
24. avg 2007
21.379
10.042
113
Torej boš poslal sina ali pa sebe, če nisi prestar na pomoč? ker orožja in denarja smo kar precej zmetali, pa nekako ni rezultatov.
Torej pogajanja, pa rešiti, kar se da.
Pa ja nisi mislil, da se bo Rusija (Putin) ustrašila brezzobe EU in Amerike?
Vzrok za to sranje je pa znan, ne da se mi ga ponavljat..
Putin ima sedaj vse ase (vključno s Trumpom) v rokavu, tako da je to to. Morda lahko EU začasno zasede to mesto z denarjem in orožarsko industrijo, ki je zalaufala na polno.
Mene zanima, kako se naj Zelensky odloči za končanje vojne, če pa je on bil napaden? Naj enostavno reče, jaz se ne grem več, rusi pa naj se potem mirno sprehajajo po Ukrajini al kako si to predstavlja? Vojno lahko konča edino Putin, ne EU in ne USA!
Pa še, Zelensky ponuja Trumpu za pol Ukrajine rudnin, mineralov ipd. brez vseh zagotovil, pa še ga vsi hebejo, men res ni jasno, če gledaš z logičnega stališča. Seveda pa se vse spremeni, če na vse gledaš skozi oči politika, če lahko Trumpa sploh lahko tako imenujem...
Če sem jaz prav razumel je bil ravno to problem. Ker Trump bi vse pobasal, nič pa dal, Zelenski pa se tega ni šel. Tudi, če pogledaš, je zadeva eskalirala, ko je Zelenski začel to omenjati in da dealov s Putinom se ne dela, ker se jih ne drži.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.779
2.444
113
Pomurje
Če sem jaz prav razumel je bil ravno to problem. Ker Trump bi vse pobasal, nič pa dal, Zelenski pa se tega ni šel. Tudi, če pogledaš, je zadeva eskalirala, ko je Zelenski začel to omenjati in da dealov s Putinom se ne dela, ker se jih ne drži.
So sirijska čprališča nafte, ki so v rokah zda tudi v NATU? Jih čuva NATO?

Lepo je trumpek rekal, da če bodo oni "rudarili,želi itd" ne rabijo zagotovil. Dovolj je da so tam in jih nihče ne bo dregal.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.694
-4.342
113
bejž no? v RU maš nacijev cel kup pa nekak nisi komentiral, s kjukastim križem se tud ne kaže tko da....
ps nekatere stranke skrajno desne so celo legalizirane in celo vnuki nekaterih najbolj desnih sedij v parlamentu, tudi EU..... Tko da ta tvoja teza glih ne pije vode...
Nacije imaš povsod, tudi v Sloveniji - no včasih je bilo to bolj moderno in se je o tem več govorilo.

Ampak ruske nacije ne podpiramo z našimi davkoplačevalskimi miljardami, tako kot ukrajinske. Tu je velika razlika.
Pravtako ruski niso na oblasti. Ne praznujejo naci praznikov in ne postavljajo spomenikov svojim idolom tako kot ukrajinski, ki jih mi podpiramo.

• Haha
Reactions: visek_izobrazbe
Ne more se nek ukrokomediant delat norca iz še večjega klovna Trumpa :)

Pa je fasala Ukrajina. Me zanima koliko so pokradli ukrosi te pomoči in koliko nas je stala ta vojna, od draginje dalje.
da res je..ampak si tudi prebral koliko se bo na EU nivoju zbralo sredstev za zaščito. Nekje sem zasledil da bi lahko imei na razpolago toliko cekinov kot je bil lanskoletni vojaški proračun ZDA. To pa ni več hec

Nacije imaš povsod, tudi v Sloveniji - no včasih je bilo to bolj moderno in se je o tem več govorilo.

Ampak ruske nacije ne podpiramo z našimi davkoplačevalskimi miljardami, tako kot ukrajinske. Tu je velika razlika.
Pravtako ruski niso na oblasti. Ne praznujejo naci praznikov in ne postavljajo spomenikov svojim idolom tako kot ukrajinski, ki jih mi podpiramo.

v bistvu z našimi cekini recimo podpiramo tudi npr. jug ki je delal pi***e pa si recimo kr tiho okrog tega, pa mislim da da če se UA pridruži EU in se utegnejo cekini dobiti nazaj, tako da tu nekih večih težav ne bi smelo biti. Kake spomenike ima kdo doma pa zavisi od milijarde zadev. Mimogrede musolini je celo častni meščan Gorizie tak da.....

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.694
-4.342
113
Žal pričakovano. Ukrajina nima niti enega dodatnega asa v rokavu, tako da jo lahko izsiljuje do konca.
Upam, da se bo Evropa združila in naredila deal z Ukrajino.
Kako Ukrajina nima nobenega asa v rokavu?

Kam so pa zapravili ameriških 300 miljard in še več kot toliko evropskih pravi Macron, pa še svoje so najbrž imeli, saj so se 8 let pripravljali na vojno, je povedala Merklova. Rusi za primerjavo imajo pa 70 miljard vojaškega proračuna letno, ste nekoč razlagali, pa kako s takim majhnom proračunom lahko zmagujejo proti 20+x višjim zahodnim vojaškim proračunom. Ker denar orožje, strelivo, obveščevalne podatke, so ukrajinci od zahoda dobili in še dobivajo. Pojedla korupcija v svetilniku demokracije ?????

Kam so pa dali naše tanke, pa javeline, abramse, leoparde, himarse, patriote, ....pa F16, da danes nimajo nobenega asa ?

Kam je pa šla vsa ta morala, da se ukrajinci borijo za svojo domovino proti agresorju, in so visoko motivirani, za razliko od rusov, ki se nemotivirani borijo na tuji zemlji? Ali mogoče ljudje ne podpirajo toliko režim zelenskega kot pišete?

Kam pa je šla ta izurjenost, saj so se vojaki urili v zahodnih nato bazah, po nato standardih, a ni sedaj čas, da pokažejo svojo borbeno izurjenost, pa moralo - orožja pa imajo za stotine miljard. Svojega in še mi smo poslali ??

Kako Ukrajina nima nobenega asa v rokavu?

Kam so pa zapravili ameriških 300 miljard in še več kot toliko evropskih pravi Macron, pa še svoje so najbrž imeli, saj so se 8 let pripravljali na vojno, je povedala Merklova. Rusi za primerjavo imajo pa 70 miljard vojaškega proračuna letno, ste nekoč razlagali, pa kako s takim majhnom proračunom lahko zmagujejo proti 20+x višjim zahodnim vojaškim proračunom. Ker denar orožje, strelivo, obveščevalne podatke, so ukrajinci od zahoda dobili in še dobivajo. Pojedla korupcija v svetilniku demokracije ?????

Kam so pa dali naše tanke, pa javeline, abramse, leoparde, himarse, patriote, ....pa F16, da danes nimajo nobenega asa ?

Kam je pa šla vsa ta morala, da se ukrajinci borijo za svojo domovino proti agresorju, in so visoko motivirani, za razliko od rusov, ki se nemotivirani borijo na tuji zemlji? Ali mogoče ljudje ne podpirajo toliko režim zelenskega kot pišete?

Kam pa je šla ta izurjenost, saj so se vojaki urili v zahodnih nato bazah, po nato standardih, a ni sedaj čas, da pokažejo svojo borbeno izurjenost, pa moralo - orožja pa imajo za stotine miljard. Svojega in še mi smo poslali ??
model UA ima kup asov v rokavu, samo trumpu to verjetno ni interes, ima višje/druge cilje. Za EU pa so ti asi lahko zelo zelo dragoceni.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.310
16.602
113
ampak si tudi prebral koliko se bo na EU nivoju zbralo sredstev za zaščito. Nekje sem zasledil da bi lahko imei na razpolago toliko cekinov kot je bil lanskoletni vojaški proračun ZDA.
Tole?
Načrt ReArm Europe se osredotoča na to, kako uporabiti vse finančne vzvode, ki so na voljo, da bi državam članicam pomagali hitro in znatno povečati izdatke za obrambne zmogljivosti. Komisija bo v ta namen predlagala sprostitev obstoječih fiskalnih pravil, s čimer želi omogočiti rast uporabe javnih sredstev za obrambo na nacionalni ravni, ne da bi države članice ob tem tvegale sankcije zaradi čezmernega primanjkljaja. Če bi države članice v povprečju povečale izdatke za obrambo za 1,5 % bruto domačega proizvoda, bi to po izračunih komisije lahko ustvarilo fiskalni prostor v višini skoraj 650 milijard evrov v obdobju štirih let.
Del načrta je tudi nov finančni instrument, težak 150 milijard evrov, iz katerega bodo države članice prejele posojila za skupno vlaganje v obrambo. »Državam članicam bo pomagal združiti povpraševanje,« je pojasnila predsednica komisije, kot primer skupnih naložb pa med drugim izpostavila vlaganje v zračno in protiraketno obrambe, topniške sisteme, brezpilotna letala ter sisteme za boj proti dronom.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.694
-4.342
113
v bistvu z našimi cekini recimo podpiramo tudi npr. jug ki je delal pi***e pa si recimo kr tiho okrog tega, pa mislim da da če se UA pridruži EU in se utegnejo cekini dobiti nazaj, tako da tu nekih večih težav ne bi smelo biti. Kake spomenike ima kdo doma pa zavisi od milijarde zadev. Mimogrede musolini je celo častni meščan Gorizie tak da.....
Ko bomo debatirali o našem pošiljanju denarja na jug, bom tudi tam proti takšni "pomoči"

Ko se bo Ukrajina pridružila EU, bo postala daleč največji prejemnik EU sredstev, naših davkoplačevalskih, tako da nič ne boš dobil nazaj, Kar danes v ukrajino zmečemo "prostovoljno" (UA ni v EU in ne v Nato) bo potem še več kot danes treba dat obvezno. Take so zaveze med članivami EU.
Nič ne boš doboč nazaj, ampak se bo Slovenija iz neto prejemnice evropskih sredstev prelevila v neto dajalko evropskih sredstev. Ukrajina tudi ni neka mala država, bo treba fajn odpret denarnice.
Ja, Ukrajino bomo tudi izkoriščali, ampak ne jaz in ti, ampak kak Evropski ali ameriški sklad ali korporacija, ki bo tam črpal in žel, Ampak to ne bova midva. To bo kak blackrock, musk, shell .....ti si pa daleč o tega, da bi dobil drobtinico od pogače. Boš pa plačeval davke, od katerih bo denar šel tudi v Ukrajino.

In Ukrajina bo prišla v EU. Bodo že našli bližnjico, da jo bodo vzeli in tebe ne bodo nič vprašali.
Je namreč najbolj skorumpirana država, kar skorumpiranim politikom zelo koristi.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.694
-4.342
113
vpraš fonderlajnovo, očitno niso samo brade na pohodu glede na cekine
A tisto vondelajnovo, ki je za 400 miljonov evropejcev pri pfizerhu naročila 4 miljarde doz cepiv ? In to kar z SMS-om?
Al tista, ki je pred kratkim povedala, da sankcije delujejo in da so rusi na kolenih in tik pred zlomom? torej rusi niso grožnja?

Ampak se mi zdi, da ni cilj obramba EU, ampak prodaja orožja, in še nadaljno omogočanje zaslužka ameriški vojaški industriji (saj to gledamo že 3+let), če se bo vojna slučajno končala. Provizije od prodaje te robe pa tudi niso zanemarljive, cene pa navite.

• Ljubezen
Reactions: damirj