marze pri prodajalcih novih avtomobilov?

SavageSam

Fizikalc
26. mar 2012
235
67
28
Vprašam še v tej temi, ker je povezana s popusti; morda kdo ve kdaj štarta letošnja oplova akcija "24 ur"? Lansko leto sva z ženo dobila ponudbo na avto ranga 25000€ po ceniku cca.20% off. Letos ga pa nameravava tudi zares vzeti
evil.gif

Lani sva le firbcala kaj se da iztržiti.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik LatkaGravas pravi:
ksz

Zakaj vas skrbijo marže? Res boli ko zveste, koliko je nekdo zaslužil?

Vprašanje: enako vozilo pri prodajalcu A stane 20.000 EUR in veste, da ima marže 500 EUR; pri prodajalcu B pa stane 19.000 EUR in ima marže 1.500 EUR. Kje bi kupili?

A "B" je KMAG?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.914
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Koliko popusta na list price se recimo dobi pri Bemfli?
Recimo za rang vozila list price do 40 k EUR.

BMW ima trenutno za serijo 3 po naročilu 20% off. Za ostale modele so mi rekli 5-7%.

LatkaGravas

Pripravnik
26. maj 2015
266
0
16
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik LatkaGravas pravi:
ksz

Zakaj vas skrbijo marže? Res boli ko zveste, koliko je nekdo zaslužil?

Vprašanje: enako vozilo pri prodajalcu A stane 20.000 EUR in veste, da ima marže 500 EUR; pri prodajalcu B pa stane 19.000 EUR in ima marže 1.500 EUR. Kje bi kupili?

A "B" je KMAG?
confused-1.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Mene ne zanima, koliko kateri trgovec zasluži, jaz bi rad dobil zase dober popust oziroma če se da največji možni popust.

Glede Opla - lahko bi dobila 23 % popusta brez čakanja na 24 oplovih ur. Pač Opel ima večje popuste kot kdorkoli drug, je pa res da ga ne bosta dobila kar v prvem salonu.
Naiven je tisti, ki pride v prvi salon in upa, da mu bo trgovec dal kar avto skoraj zastonj. Ponavadi je prvi in najbližji najdražji.

TheMan

Pripravnik
6. mar 2008
376
0
16
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Zdej pa mene zanima, če kateri od trgovcev vw da še več popusta.
Seveda govorom o avtu, ki se ga čaka 2 do 3 mesece in ne o avtu iz zaloge.

Kaj ti kupuješ pravzaprav? Avto ali popust? Popust majo pri Oplu.

Če si dobu 13% pri Touranu si lahko multi vesel. Trgovcu si tako pustil 500€ bruto uvoznikove podpore. Ajde bodi sedaj junak in jim pojdi spulit še to. Ker trgovci so lahko srečni, samo da prodajo. Stroškov itak nimajo, plače pa z neba padejo.

Potem pa ljudje postavljajo vprašanja na forume, zakaj mi smrdi iz prezračevanja - čudno avto je nov. Velemojsterska poteza vsaj treh prodajalcev, ki jih osebno poznam, je košček svinjskih jeter v ventilacijo pred predajo, ekskluzivno za tako hvaležne kupce, ki jih sezujejo do kraja. To je tisto malo presenečenje - kaj mi še lahko ponudite za darilo poleg vseh popustov.
grims-1.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Očitno si trgovec, ko takole komentiraš.
Oziroma ti boš še 500 eur stisnil v roko trgovcu ob nakupu avta. On ti pa ne bo dal nobenega popusta. Pa bosta oba zadovoljna.
Tako kot letos so tudi lani trgovci komentirali, da so imeli uspešno leto. Po drugi strani pa jamrate, da avte brez zaslužka prodajate.
Zelo veliko trgovci zaslužijo po prodaji, z servisiranjem prodanih avtov.
Drugače me pa sploh ne zanima, če trgovec proda avto z pozitivno nulo, važno da ga jaz dobim ugodno.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik TheMan pravi:

Potem pa ljudje postavljajo vprašanja na forume, zakaj mi smrdi iz prezračevanja - čudno avto je nov. Velemojsterska poteza vsaj treh prodajalcev, ki jih osebno poznam, je košček svinjskih jeter v ventilacijo pred predajo, ekskluzivno za tako hvaležne kupce, ki jih sezujejo do kraja. To je tisto malo presenečenje - kaj mi še lahko ponudite za darilo poleg vseh popustov.
grims-1.gif

Da mi to trgovec naredi, mu vrnem avto kot stvarno napako in zahtevam denar nazaj ter še naredim negativen PR. Kako bo on to negativo hendlal naprej, njegov problem.

Tukaj debatiramo o maržah pa zato, ker imajo nekateri 40% lufta, nekateri 10% lufta. In dobro je pač vedet koliko. So pač trgovci/proizvajalci, ki nabijajo list price in tisti, ki ga ne. Če vidiš, da nekateri prodajalci brez težav prodajajo avto tudi z 35% popustom na list price, pa čeprav v "akciji", ti je jasno, v katerem rangu v resnici so.

In če greš kupovat avto ti je pač pomembna končna cena. Pri list price 30 k EUR in 20% popusta to znese 24 k EUR, pri list price 25 k EUR in 5% popusta pa pač 23,8 k EUR. In greš sprejemat odločitve na to.
Če pa nekdo misli, da bo pri naviti list price ceni prodal brez popusta, je pa dokaj naivno. Vsaj za kupce, ki gredo pobirat več ponudb, med ostalim tudi k konkurenčnim znamkah, saj niso nujno zasidrani samo na eno znamko in model.
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Da bi ti sele videl kako proizvajalci stiskajo dobavitelje pri cenah sestavnih delov. Tam bos spoznal kaj je dumping in podobno.
Vsak tocno ve za koliko se mu splaca nekaj prodati. Saj mu ga ni treba prodati za vsako (najnizjo) ceno.
Se glede jetrc. Tudi sam bi uveljavljal stvarno napako (vrnitev kupnine) , pa naj potem tuhtajo... Ce pa bi sam nasel jetrca, potem pa slike,, video, youtube, mediji, forumi..... Bi mi na koncu dali ga s 50% popustom samo da bi bil tiho.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Ker jetrca bi se že posušila iz tovarne do salona
smile-1.gif

Drugače je pa ta izjava glede mesa malo bosa.
Vsak prodajalec lahko reče, da pač pod neko ceno ne bo šel in ne gre in kupec oddide drugam.
Če pa je tako psihično nestabilen da ceno spusti na kao nulo zaslužka in je potem še užaljen, potem je pa samo še za na psihiatrijo
smile-1.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Pri meni je tako, da tudi če bi imel milijon v roki, bi se pogajal za ceno.
Pa bi popust raje podaril nekomu, ki bi mu to veliko pomenilo, ne pa se pustil nategniti trgovcu.
Milijona žal nimam, zato se borim za dober popust zase. Vsak trgovec pa se seveda bori zase, ga razumem
smile-1.gif

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
se v mercatorju tud pogajaš s trgovkami za ceno štruce kruha? pa v štacuni s tehnično robo, pa v lekarni, pa v gostilni al pa bifeju?pri zobarju mogoče? se mi zdi da je pri vozilih zadeva že prešla meje razuma.

avto po ceniku vreden 20.000 € bi vsak že rad dobil za 5.000 €, pa zraven še 10 let neomejene garancije + vinjeto in gume ob priliki
bonk.gif

Kia je zdaj v dveh mesecih prodala okoli 200 vozil Sportage ker reklamirajo popuste do več kot 7k €. Pa j.ebote to je več kot 1/3 cene.
folk pri nas kupuje popuste in ne izdelkov, zato pa razni kuponkoti in taka jajca še kar laufajo na polno in vsi pričakujejo da bodo povsod izsilili enake pogoje

verjemi mi, da prodajalci vozil prav dobro ne živijo od marž pri prodaji novih vozil. marsikateri ti bo avto prodal tud v svoj minus, ker folk se je dejansko pripravljen za 200 € vozit iz KP v MS in je dumping znotraj mrež grozen. Imajo več od tega da dosežejo mesečne cilje in dobijo na ta račun bonuse od uvoznika (govorim za generaliste).

as21

Pripravnik
18. dec 2007
787
21
18
čakam dan ko bodo začeli prodajat vozila preko interneta. Boš dobil dostavo z vleko na dom ali pa osebni prevzem-z navodili na stolu. Če pa kaj piska pa klicni center v Indijo, kjer bodo najprej svetovali odklop akumulatorja
smile-1.gif

SeriousSam

Pripravnik
2. jun 2009
839
3
18
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Pri meni je tako, da tudi če bi imel milijon v roki, bi se pogajal za ceno.
Pa bi popust raje podaril nekomu, ki bi mu to veliko pomenilo, ne pa se pustil nategniti trgovcu.
Milijona žal nimam, zato se borim za dober popust zase. Vsak trgovec pa se seveda bori zase, ga razumem
smile-1.gif
Koliko ima po tvoje trgovec lahko maržo, da se ti ne bi čutil nategnjenega?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
So jih že, ena evropska trgovska veriga... Al so ble bemflce ali miniji se ne spomnim. V glavnem, zadeva ni stekla, navkljub pištoljenju osebkov po forumih kako je samo to oh in sploh...