Še nisem videl dejansko delujočega garažnega modelaCitat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ok to je jasno da magnet sam po sebi ne nosi energije. Apmak dva magneta nasprotnega pola pa vedno silita drug k drugemu. Torej ju sila sili h gibanju. Če lahko to gibanje postane ciklično imaš perpetum mobile. To je teorija. Če ga "garažni" inžinerji znajo izvest v praksi, potem je to to. Če vsi posnetki niso nategancija, potem je lahko nekaj na tem. Če pa je nategancija, potem pa tako ali tako ta post brezpredmeten.
Pa če malo pomislite, potem moja zgornja trditev ni nikjer skregana z zakonom o ohranitvi energije.
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
sicer bi se tako čisto preprosto to dalo preizkusiti. vsak magnet ima dva pola. moral bi narediti tako, da se magneta privlačita, ko pa prideta do neke določene meje bi moral magneta tako obrniti da se odbijeta in gresta v nasprotno smer
No, tega se pač ne da narditiCitat:
ma pusti elektromotor. ni finta v tem. finta je da se naredi perpetum mobile s pomočjo magnetov. torej obratno od el.motorja
pač potrebuješ še nekaj dodatnih magnetov za obračanje polov ( po tvojem konceptu ) , čeprav po mojem ne
Citat:
ma pusti elektromotor. ni finta v tem. finta je da se naredi perpetum mobile s pomočjo magnetov. torej obratno od el.motorja
Ne, mi to vemo.Citat:
ha daj no. to mi samo mislimo
Za začetek si dobi/sposodi knjigo Osnove elektromagnetike od Sinigoja. Pa obilo užitka ti želim z njoCitat:
mene je vedno zanimalo kaj je to el.polje ali pa el.mag polje. iz česa je. kaj je to valovanje, kako valuje in kaj valuje. kaj so to silnice in iz česa so
pa so mi rekli, da so to filozofska vprašanja.....
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sej isto je z gravitacijo, je tudi zeloooo velika sila paš e povsod je pa še nisem videl nobene elektrarne na "gravitacijo" (recimo HE izkoriščajo to silo, ampak pomaga pa sonce ki nazaj črpa vodo).
Citat:
sicer bi se tako čisto preprosto to dalo preizkusiti. vsak magnet ima dva pola. ...
Ne pozabiti na bioenergije, ki bi lahko koristile neskončnemu gibanju zaprtega sistema.Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Nekaterim še vedno ni jasno, da če že kje, potem prav v fiziki velja pregovor, da iz nič ne moreš dobiti nečesa. Takim bedarijam lahko nasedejo samo tisti, ki ne poznajo dovolj osnovnih zakonov narave - predvsem tistega o ohranitvi energije.
Citat:
Uporabnik KLuka pravi:
Kaj pa elektrarne na plimo (izkorščajo vpliv lunine gravitacije)
Misliš, da je tukaj energija kar iz nič? Da ni nobenih posledic?Citat:
Kaj pa elektrarne na plimo (izkorščajo vpliv lunine gravitacije)