nov električni avto,nasveti za nakup

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.986
113
pri taščici
Resno me zanima. Hyundai se je spomnil da moraš na EVjih menjat tekočino za hlajanje baterije pa bremzolje na 2 leti, tako da te oskubijo enako kot ICEje.

Kaj bi pa 4x letno servisiral pa res ne vem. Mazal zglobe z mazalico ker nimajo gumi zaščite čez?
Nic vec za hladilno.
Imam vpoklic za hladilno po VIN, pa ga Binck ni naredil pri 3 letih ker ne sveti lucka. Razmisljam da bi zahteval pisno potrdilo da splosna 5 letna garancija krije menjavo zlatarske tekocine tudi ce se mi lucka iztece po veljavnosti vpoklica ki je do poletja.
Sicer pa zato da opravijo cetrtinski tehnicni pregled morajo avto imeti cel dan v crnucah (logistika s mojim prevozom! Od tam in nazaj tja ) zaračunajo ga pa 2x toliko kot na tehnicnem.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.823
848
113
toti Maribor
To glede pošiljanja v Slovenijo, pa je kriva EU, ki ne zna zaščititi kupca. Prosti pretok blaga v EU? Ja, moj qrac. Da o poštnini 20+€ niti ne govorim.

• Všeč mi je
Reactions: igi

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.761
2.825
113
To glede pošiljanja v Slovenijo, pa je kriva EU, ki ne zna zaščititi kupca. Prosti pretok blaga v EU? Ja, moj qrac. Da o poštnini 20+€ niti ne govorim.
Dosti proizvajalcev ima zastopnike po posameznih državah, ki skrbijo za "papirologijo", servis, garancije,... v zameno za to jim nudijo ekskluzivo pri prodaji na določenem območju.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.294
7.058
113
Saj si videl, kaj so napisali gori..trgovci so tako "rešijo", da nabijejo nenormalno visoko poštnino.

Ampak to kar si omenil je na nivoju trgovcev, oz pravnih oseb pri nas. Igi je želel delat biznis na hrvaškem, pa ga je "šefe" pozval naj se ne igra ker bo zgubil distribucijo pri nas, češ da na hrvaškem že imajo svojega...

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.103
299
83

luka51

Guru
16. avg 2007
14.514
5.812
113
Dajmo počakat par let pa bomo pol kvaliteto primerjali. Če jo z ostalimi kitajskimi prevoznimi sredstvi primerjamo takoj vidimo, zakaj so cenejši.

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.103
299
83
Ja, ker nemc je pa vrhunec kvalitete v zadnjih 10 letih ja :)

Kvečjemu se lahk zdej nemc primerja z kitajcom kar se tiče pokvarljivosti :valjamse: