nov električni avto,nasveti za nakup

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.409
1.407
113
Poslovni model z lupljenjem strank.
Servis na vsake 5 jurjev km, je pa še za izpuharje nekje domena 1970ih let.

Za električiste je pa kontrolni pregled na 30 jurjev km že več kot dovolj. Recimo še kaka zamenjava filtra klime/kabine. Drugo res samo po potrebi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.068
11.168
113
po mojem po svoje--sploh nek kmag, ko danes to šraufa jutri ono, tretjic tretje, pol mal vse skup...a sploh vejo ker znamke zastopajo in servisirajo...

za EF ex AC vem kak zgledajo norme,,,čeprav mi vseeno ni jasno zakaj so pri nas rezervni deli (original tajle) 20 do 30% drazji kot v DE... verjetno imajo odprte roke za lupažo slovenskega potrošnika, ne vem. In priročni izgovor na ekonomijo obsega...zato nemec ne posilja v slovenija...pa take fore.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.096
298
83
Nemce potrosne robe ne posilja v slovenijo zato, ker morejo razliko davka obračunat nasi drzav. Kar pomeni dodatn hassle.In zato raje pač ne posiljajo.

Sj pred tem je večina nemcev bp posiljala v slovenijo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.068
11.168
113
dej dej..kak hassle, to je en klik v nastavitvah spletnih trgovin, saj ne zivimo v kameni dobi...

zadnji primer je bil...kupoval lucko za reg tablico...v DE 12€, pri nas na servisu pa 18, pol pa mi je mozakar dobrodusno stisnil 1,5€ popusta...
tak je to v drugi švici.
Me mika da bi šel Graz, pa tam na servisu vprašal....če bi imel čas in voljo.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.704
1.552
113
Nemci so postali najvecja gamad. Lazje in hitreje pride roba od kitajca. Svaba vedno mekej komplicira. Nameces robo v kosarico, placas, on ti potrdi....potem pa cez 2 dni zahteva vin od avta za to robo. No, se vsakega sem pošolal z eu predpisi, scania law in podobnim...ampak gre kar nekaj živcev. Nekateri (spolh fizikalci) pa sploh ne posiljajo. Sploh ne vejo kaj je Slovenija. Razume edino ex Yugoslavija. Potem pa; aach soo, banditen....nein nein...ich schiecke nicht...

• Haha
Reactions: Najbolji

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.068
11.168
113
to majo neke trgovske scene, ker al pošiljajo EU in svet, ali pa samo DE in AT. to imajo neke svoje haklce da jebejo ostali nerazvite. PAč dvotirna evropa.

hojnikb

Majstr
23. avg 2020
1.096
298
83
dej dej..kak hassle, to je en klik v nastavitvah spletnih trgovin, saj ne zivimo v kameni dobi...

zadnji primer je bil...kupoval lucko za reg tablico...v DE 12€, pri nas na servisu pa 18, pol pa mi je mozakar dobrodusno stisnil 1,5€ popusta...
tak je to v drugi švici.
Me mika da bi šel Graz, pa tam na servisu vprašal....če bi imel čas in voljo.
To defenitivno ni en klik v nastavitvi spletne trgovine...

Ker če bi blo tok easy, potem nebi čudezno začel nehat posiljat tisto leto, ko je ta zahteva s strani EU prisla v veljavo...

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
961
95
28
Ljubljana
KSZ.

Kot kaže sem bil zaveden.Servis za Boxa ni na 5000 km, ampak na 12k.
1737487693840.png

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Dobil sem ponudbo za eC3.
Pack Plus + 11kW, neosnovna barva = 27,700.
Meni se zdi kar drago. Na to je sicer še subvencija -7200 EUR, to je še vedno 20500 EUR, kar je še vedno cca. 3000 EUR dražje od MAX opreme pri bencincu 1.2.
Obstaja kje kaj ugodnejšega?
Dongfeng sem izločil iz potencialnega nakupa, zaradi obveznega servisa na 5000 km. V mojem primeru bi moral na servis 4x na leto.
Bencinar nima avtomatika, tako da ni primerljiv z eC3. Ga ima pa hibrid, ki je pa najceneje 21K, torej več kot električni minus subvencija.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

igi

Guru
13. okt 2007
5.647
1.227
113
Celje
To defenitivno ni en klik v nastavitvi spletne trgovine...

Ker če bi blo tok easy, potem nebi čudezno začel nehat posiljat tisto leto, ko je ta zahteva s strani EU prisla v veljavo...
Ni en klik, ni pa neka huda znanost. Mora pa tudi konec meseca se racunovodstvo narediti “en” klik vec.

jaz bi bolj rekel, da je trg “razdeljen”, da imajo lahko vsak svoje cene. To sicer ni po predpisih eu, ampak…

igi

Guru
13. okt 2007
5.647
1.227
113
Celje
Mislim, da se morajo tudi prijaviti v naš DDV sistem in odvajat sem.

Eu je zadeve menda kar poenostavila, kolikor sem se enkrat zanimal okoli tega. Prijavis se v sistem “posebne unijske ureditve VEM (OSS)” in potem mesecno porocas z “enim” klikom. Računovodstvo omenilo, da res ni komplicirano.

Zakaj bi se en švabo s tem ukvarjal?
Ker po predpisih EU ne smeš geo omejevati kupcev.

Realnost je pa zal drugacna. Pac v zadnjem koraku nabijes postnino in se stranka ne odloci za nakup.

Konkretno iz prve roke, dobil sem klic slo distributerja, da se je hrvaški distributer pritozil proizvajalcu, da jaz prodajam na Hrvaško in da mu skacem v zelje. In proizvajalec je narocil slo distributerju da naj “uredi”. Ko sem mu dostavil pravno mnenje, da ce onemogocim prodajo na Hrvaško, sem v prekršku je bil samo odgovor, da potem pač ne dobim več robe niti za Slovenijo, ker proizvajalec tudi njemu grozi z odvzemom distribucije…
No takole imamo to v eu.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

corsol

Guru
11. mar 2010
3.091
1.040
113
Eu je zadeve menda kar poenostavila, kolikor sem se enkrat zanimal okoli tega. Prijavis se v sistem “posebne unijske ureditve VEM (OSS)” in potem mesecno porocas z “enim” klikom. Računovodstvo omenilo, da res ni komplicirano.

Ker po predpisih EU ne smeš geo omejevati kupcev.

Realnost je pa zal drugacna. Pac v zadnjem koraku nabijes postnino in se stranka ne odloci za nakup.

Konkretno iz prve roke, dobil sem klic slo distributerja, da se je hrvaški distributer pritozil proizvajalcu, da jaz prodajam na Hrvaško in da mu skacem v zelje. In proizvajalec je narocil slo distributerju da naj “uredi”. Ko sem mu dostavil pravno mnenje, da ce onemogocim prodajo na Hrvaško, sem v prekršku je bil samo odgovor, da potem pač ne dobim več robe niti za Slovenijo, ker proizvajalec tudi njemu grozi z odvzemom distribucije…
No takole imamo to v eu.
Obstaja tudi kombinacija,...npr. tuja trgovina dostavljaskoraj skoraj vse tudi v SLO, razen izdelkov določenega proizvajalca(-ev). Pri izdelku je to tudi izrecno napisano.

P<rimer: