Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Ne, ni nikakršne zarote in še nekaj čas ane bo zmanjkalo tistih, ki izdelujejo perpetuum mobile v garaži.
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Res? Torej zakon o ohranitvi energije(in kompletna fizika) ne velja?Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Jaz mislim da so te naprave še kako resnične, v vsakdanje življenje se pa ne prikradejo zaradi drugih lobijev, ki vsem svetu močno krojijo življenje. Saj ne rabim pisat kdo so to, a ne.
Zakaj nebi. Mogoče v kompletni fiziki, manjka še kakšen člen.
Glej, tudi Eindteinova relativnostna teorija več nima logike, zakaj bi perpetuum moral imeti?
In z vso to energijo komaj stališ kilo leduCitat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Neodim (eden najboljših magnetov) ima 200-400 kJ/m^3 tako... za vzgled.
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Neodim (eden najboljših magnetov) ima 200-400 kJ/m^3 tako... za vzgled.
Ljudje se radi učimo in ustvarjamo.Citat:
Uporabnik ziggy pravi:
Ampak vseeno, a ni nek razvoj, ki je že v naprej obsojen na propad malce frustrirajoč?
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
hvala za link do googla
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
si čorav? povedal sem koliko energije je lahko shranjene v enem izmed najboljših magnetov. in če ne znaš brat: kilo đulov na kubični meter. zakaj? ker človeka očitno zanima stvar.
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
pravzaprav ne vidim razloga zakaj se ne bi dal narediti magnetni motor, tako zgolj teoretično bi lahko celotna zadeva bila stvar tehnologije. mogoče je energija magnetizma večja kot znamo izmeriti . kaj pa vem.
glede na to, da sam magnet "nima" neke energije, zakaj pa je potem tako težko en mali magnet iz hard diska "odlepiti" iz hladilnika npr
nimam možnosti da bi izmeril silo, ki drži magnet na hladilniku po občutku pa je kar nekaj kg ( oz N ). tako, da bi se zgolj teoretično dalo nekaj narediti na izkoristku "odbojne in privlačne" sile magnetov.
včasih tudi niso znali uporabljati energije atoma ( še danes je to vse bolj bogo ), ali pa elektromagnetnih sevanj
sicer s pomočjo potencialne energije pretvarjamo le to s pomočjo magnetov v električno.
morebiti obstaja še kakšen boljši način. pa ne mi rečt, da sem budalo, ki ne ve kaj piše, ker poznam zakon o ohranitvi energije