Koliko vrže kazen za prekratko varnostno razdaljo

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Torej koliko je kazen za prekratko varnostno razdaljo z povzročeno nesrečo zaradi tega!

Vem da je 120€ za prekratko, ne vem pa če je kaj večja če se zaradi tega zgodi nesreča.

Sicer bom ugovarjal ker ni blo čist tko, zanima pa me kaj bo v najslabšem možnem primeru.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Zaritneže, ki povzročijo nesrečo bi moral vsak stožit, da bi ostali brez gat, jaz vem, da bi ga gonil po sodišču in se sproti zmišljeval kaj vse me boli od trka. Kdaj bo butastemu folku jasno, da ne bo nič prej prišel na cilj, če bo vozil 2cm za nekom?
10.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Še huje je ko se ti obezi kak na šalthebl poziciji roka na poziciji 12, kao ves zafookan. Fura ti pa 10 cm za ritjo. Kao žešæi.
priden.gif

Takrat dobim nenavadno željo po počasni vožnji.
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Zaritneže, ki povzročijo nesrečo bi moral vsak stožit, da bi ostali brez gat, jaz vem, da bi ga gonil po sodišču in se sproti zmišljeval kaj vse me boli od trka. Kdaj bo butastemu folku jasno, da ne bo nič prej prišel na cilj, če bo vozil 2cm za nekom?
10.gif
Za take primerke imamo pa zavarovalnice.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja samo problem je! blizje, ko si ljubljani ali gorenjski prestolnici... cim pustis avtomobilu pred sabo vec kot 5m prostora varnostne razdalje (jaz pravim buffer, da mi ni treba bremzati in pospesevati za vsako figo) se bo nekdo vrinil vmes.
vrine se tako, da moras pobremzati in to precej in se v tem primeru, ce ti uspe, si mu 2cm za ritjo. od tu ni dolgo do murphija (pri meni ze enkrat), da nasrkaš ti..., ker si imel premajhno varnostno razdaljo?!

kako pa v tem primeru? meni je, razen pobude tistih dveh fincev, ki sta dajala filmcke na youtube, zmanjkalo idej.
17758-icon_confused.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Še huje je ko se ti obezi kak na šalthebl poziciji roka na poziciji 12, kao ves zafookan. Fura ti pa 10 cm za ritjo. Kao žešæi.
priden.gif

grims-1.gif

Ravno prej sem imel enega takega "na riti"... seveda z Kio Pride.
stupid-1.gif

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
ok, mal ste zašli!

V mojem primeru je prišlo do nesreče ker je avto stal na odseku ceste, ki je bil nepregleden! Za žensko sem peljal na razdalji več sto metrov, ona je ustavila na nepreglednem delu, jaz sem pač priletel v njo! Ona ni bila kriva (res ni bila), jaz sem pač zaradi "spleta" (itd itd) priletel v njo.

Policaji napisali, da sem bil na prekratki varnostni, včeraj sem pri sodnici za prekrške dokazoval da nisem bil oz. da to ni bil razlog nesreče.

Zanima me sam kaj me čaka v najslabšem primeru!

Zaritnežem bi pa tudi jaz kaj naredil
10.gif

p.s.: bilo je izven naselja, omejitve nisem prekoračil, cesta suha, ...

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.556
1.085
113
Titograd
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
priden.gif

grims-1.gif

Ravno prej sem imel enega takega "na riti"... seveda z Kio Pride.
stupid-1.gif

Jaz pa pred dnevi na AC Šentilj- Pesnica peljem nekje 120-130, pa Passat z prazno prikolico mimo mene ko da stojim
bonk.gif
ko da je cesta samo zanj narejena.

Nazadnje urejeno:

volvo5er

Pripravnik
5. maj 2008
139
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
10.gif

Ponavadi imate itak probleme z "zaritneži" samo taki, ki ste si prisvojili prehitevalni pas na avtocesti za svoje počasno fijakanje in se pod nobenim pogojem nočete umakniti na vozni pas, pa čeprav ne prehitevate nikogar, razen svoje sence mogoče.

Najprej pometite pred svojim pragom, torej ne ovirajte prometa (ja, celo to je posredno omenjeno v zvpc, kot prometni prekršek (vožnja po prehitevalnem pasu, ustvarjanje kolon brez razloga), potem bo pa kar naenkrat velika večina vaših problemov z raznimi "zaritneži" izginila.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtey pravi:
ok, mal ste zašli!

V mojem primeru je prišlo do nesreče ker je avto stal na odseku ceste, ki je bil nepregleden! Za žensko sem peljal na razdalji več sto metrov, ona je ustavila na nepreglednem delu, jaz sem pač priletel v njo! Ona ni bila kriva (res ni bila), jaz sem pač zaradi "spleta" (itd itd) priletel v njo.

Policaji napisali, da sem bil na prekratki varnostni, včeraj sem pri sodnici za prekrške dokazoval da nisem bil oz. da to ni bil razlog nesreče.

Zanima me sam kaj me čaka v najslabšem primeru!

Zaritnežem bi pa tudi jaz kaj naredil
10.gif

p.s.: bilo je izven naselja, omejitve nisem prekoračil, cesta suha, ...
Prekratka varnostna to ni bila, ker bi vanjo priletek tudi, če bi peljal kilometer za njo.
Kvečjemu neprilagojena hitrost ...
Zakaj je pa ustavila? Je postavila trikotnik? Je bil kak znak prej?

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
S tem, da je neprilagojena hitrost 460€ + 6 pik. Jaz bi na njegovem mestu plačal in zdravo.

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Kdo pa govori o AC?
stupid-1.gif

Pa če misliš, da ko bom kamion prehiteval na AC, ti boš pa z 200 na uro priletel za rit v žeščem stajlu, da bo mene kar izstrelilo pred kamion si tudi
bonk.gif

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Na cestišču so bile grablje, ki so pred tem padle kmetu iz traktorja. Punca jih ni mogla obvozit zaradi nasproti vozečega vozila in je pač stala. Jaz pa v njo...
uf-1.gif
Kmet je pobiral seno zraven, in je tudi prišel ob koncu nonšalantno mimo (kot da se ni nič zgodilo mimo). Policaji so mu kasneje menda dali plačilni nalog za nepravilno pritrjen tovor.

Zanima me sledeče: Policaji so pač napisali da sem imel prekratko varnostno. Jaz sem na sodišču ugovarjal in upam da tudi dokazal da nisem imel prekratke. Mi lahko sodnica da kazen za neprilagojeno hitrost, ali bi to morali narediti že policaji na začetku??

@ kocka: ma ja, sej kazen bi po obrokih že sklamfal, sam točke me mal skrbijo
d055.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Na cestišču so bile grablje, ki so pred tem padle kmetu iz traktorja. Punca jih ni mogla obvozit zaradi nasproti vozečega vozila in je pač stala.
Torej punca je pred grabljami lahko pravočasno ustavila in jih ni povozila, ti pa za njo nisi mogu pravočasno ustavit in si jo nasadu?
Dečko plačaj in to hitro, pa se iz tega nekaj nauč!

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
V nobenem primeru ti nebi smel dobiti kazni ker je pac tak splet okoliscin bil. Glede na to da se je stvar zgodila izven naselja na nepregledenm delu ceste, tu ti nemores nevem kaj narediti (se posebej ce ta del ni oznacen z tablo pozor). Ce ti rece da bi lahko pricakoval kaj takega, ji lepo reci da potem najbolje da se peljemo 50 izven naselja saj je lahko na cesti wc skoljka. Kazni za neprilagojeno hitrost ti tudi nemore dati, ker ti je nemorejo dokazati. Torej ce bos vstrajal bos odsel brez kasni.

xaxid

Pripravnik
22. avg 2007
576
0
16
seveda si imel prekratko varnostno razdaljo, saj je pravilna varnostna razdalja tista, ki omogoča, da se varno ustaviš, ne glede na to kaj naredi vozilo pred tabo.

Razdalja med vozili

29. člen
(2) Varnostna razdalja mora ne glede na vozne razmere omogočati:
– da lahko voznik zmanjša hitrost ali ustavi in s tem prepreči trčenje, če voznik, ki vozi pred njim, zmanjša hitrost ali ustavi;
– da se lahko voznik, ki prehiteva, varno vrne na izhodiščni prometni pas.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Je ženska dala vse 4 smernike ?

Kriv si v vsakem primeru:

NEPREGLEDEN OVINEK : tvoja naloga je ustrezno zmanjšati hitrost in prilagoditi razmeram itd....

NJENA KRIVDA: Prižgati bi morala vse 4, saj je obstajala nevarnost NALETA.

PLAČAJ pa zahtevaj da tudi babi dajo plačilni nalog.

Nazadnje urejeno:

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Saj ni bil ovinek, ampak dolina. Je pa nepregledno, ker se šele zadnjih, ne vem, 100 metrov vidi, kaj se dogaja. Pa pogledaš mal okol, pa v ogledalo, pa prepozno opaziš da stojijo, pa je karambol! Ja, 100 metrov je dovolj da ustaviš, sam moraš točno tisti trenutek gledat na cesto. Pa ne me zdaj lovit na točno številko razdalje, ker je to moja ocena.

Skratka, pred njo je bil še en avto, ki je ustavil ker je pač videl grablje na tleh. Ona je za njim ustavila normalno, jaz sem pač prepozno opazil. Človeška napaka, ne bi pa rekel da je prometni prekršek!

@ PiLLLe: Točno to! Jaz isto pravim! In na to bom tudi šel če to dobim.

@ xaxid: Ne! Nisem imel prekratke ker nisem direkt za njo vozil ampak na razdalji par sto metrov! Če je kaj blo je bil nalet! Prekratka varnostna pa ne!

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik PiLLLe pravi:
V nobenem primeru ti nebi smel dobiti kazni ker je pac tak splet okoliscin bil. .
Jah splet okoliščin je bil tak, da bo zdej plačal kazen. Pa ne samo zaradi premajhne varnostne razdalje, temveč tudi za povzročitev nesreče. Al je ženska dala vse štiri smernike zanj ni važno. to je važno samo za žensko, če jih ni bo še ona plačala kazen.
Sej grablje tud niso mele prižganih smernikov, pa je baba lahko ustavla. Pa še manjše so. Kaj pa če bi bil namesto grabelj in avta tam otrok?