Klobasanje o tem in onem s področja avtomobilizma in avto industrije

2. jul 2020
5.224
6.739
113
Pa vsi varnostno-asistenčni sistemi, katere je treba zakonsko imeti (placa kupec).

Polno opremljeni duster 2019. 18 jurjev
Polno opremljeni duster 2024. 28 jurjev

Kdor je kupil avto pred covidom ga sedaj definitivno ne bo menjaval.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
735
110
43
Zakaj ne?? Saj bo dobil več zanj kot je plačal za novega.
Pred kratkim mi je nekdo razlagal, da že 2 leti prodajajo enega rabljenega električarja, pa se ne najde kupec, ki bi plačal vsaj približno spodobno ceno.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
735
110
43
Kdor uporablja tak avto za vleko npr. tovorne prikolice, kar pomeni, da je zelo fajn, da je dizel, bo čez nekaj let žalostno opazoval ponudbo, ker bo vse kar bo primerno za to početje izredno drago, kar bo po sprejemljivi ceni, pa ne bo primerno.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.235
1.215
113
Ljudje živijo v nekih sanjah. Realizirane cene novih avtomobilov so padle, ker prodaja šepa. Delajo se akcije, talajo popusti.
Posledično so tudi cene rabljenih konkretno padle.
Utopisti pa avte prodajajo, jih pa ne prodajo. Podobno kot z nepremičnimami. Amorfna gmota nima več denarja. Eliti pa tudi prihodki padajo.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in sad

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
735
110
43
Sem pa pred kratkim videl reklamo za novo verzijo Capturja 90hp bencinarja za cca 20+k€. Meni se to ne zdi prav grozno drago.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.186
5.660
113
LoL....

Kako nepričakovano! :D

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.843
6.013
113
LoL....

Kako nepričakovano! :D

Še vedno je nedopustno da je cestnina za EV manjša kot za primerljiv ICE. V resnico bi morala biti mnogo dražja, saj s kilovati in skupbo težo še bolj uničuje ceste.

LarryClay

Guru
10. feb 2023
1.235
1.215
113
To je samo potuha za vas izpuharje, da bo izgovor za odlog zaračunavanja CO2 kuponov za slednje.
Drugače glede magnitud uničevanj ceste. Še Cybertruck je nedožen proti enemu šleperju, koliko škode slednji napravi ...

• Objave ne odobravam
  • Všeč mi je
Reactions: trance0 in Najbolji

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.843
6.013
113
O kaki potuhi ti tukaj bluziš? Najprej premisli čemu je namen cestnine, potem pa gremo dalje.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
735
110
43
To je samo potuha za vas izpuharje, da bo izgovor za odlog zaračunavanja CO2 kuponov za slednje.
Drugače glede magnitud uničevanj ceste. Še Cybertruck je nedožen proti enemu šleperju, koliko škode slednji napravi ...
No, pa še doreciva kakšna je korist za družbo od šleperja in CyberTracka? Prvi lahko pripelje hrane za en teden za eno manjše mesto. Drugi pa pripelje zgolj štiri ali morda pet nadutežev, ki bi se lahko enako pripeljali z Dacio Spring, edino razloga za nadutost ne bi imeli.
Pa še malo o škodljivosti šleperjev za ceste; Šleper za normalno nosilno cesto ni prav posebej škodljiv, razen v ekstremnih vremenskih razmerah. Ob močnem mrazu, ker lomi asfalt, ki ga je dvignila zmrzal podlage in iz enakega razloga ob odjugi. Pa v zelo ekstremni vročini. To je morda pol meseca v letu. Ves čas pa so šleperji bolj škodljivi za mostove, to pa drži.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.751
1.018
113
Ja, sleper je samo zdravje za ceste in okolje. Drzi, saj pripelje jogurte in podobno. Kaj bote se prvlekl za opravicevanje teh gravzev, ki cestam povzrocajo za magnitudo vec skode kot katerikoli avto? EV so pravi picajzli proti tem cestnim 'vlakom'. Aja sej res, jogurte pelje... cist adijo? Malo boljsi / vecji (saj ste alter al ne?) auspuhar ne odstopa bistveno od povprecnega EV, sam ta je pa ok al kako ze gre ta mantra? :bonk:

Glede asfalta: sej se hecas ne?

• Objave ne odobravam
Reactions: trance0

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.751
1.018
113
Zame so tovornjaki visek, ki nima kaj delat na cesti. Tak tovor se naj vozi z vagoni, zeleznca, ceste naj bojo za avte. To je seveda moje mnenje, tko k je tisto od unga za CT. Zeleznce nimajo kaj delat, vec al manj se ukvarjajo sami s sajo (drzava v drzavi). Naj bojo koristni in prevazajo hrano etc. Od postaje do trgovine (last mile) naj pa tovornjacki pridejo in razvozijo. Teh gravzev na cesti pa najraje ne bi nikoli gledal.

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.751
1.018
113
Ok, sam ne tak, na katerga mislm jst in so mi moteci na AC in drugje. Navadn kamioncek je ok, te krizarke jebene k se pol se prehitevajo etc. so neki druzga, seveda zame. Ce so vam vsec pa tud ok. Men niso.

• Objave ne odobravam
Reactions: Pepe

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.063
10.837
113
kod Džej-Zija
1733607024586.png

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.843
6.013
113
Zame so tovornjaki visek, ki nima kaj delat na cesti. Tak tovor se naj vozi z vagoni, zeleznca, ceste naj bojo za avte. To je seveda moje mnenje, tko k je tisto od unga za CT. Zeleznce nimajo kaj delat, vec al manj se ukvarjajo sami s sajo (drzava v drzavi). Naj bojo koristni in prevazajo hrano etc. Od postaje do trgovine (last mile) naj pa tovornjacki pridejo in razvozijo. Teh gravzev na cesti pa najraje ne bi nikoli gledal.
Še en pravljičar.