Z namenom je neizkoriščena. Jbg to je kapitalizam, optimiziranje stroškov,..., čas je denar.
Vsak + za nekoga drugega pomeni - . Tko to je.
Kako bi pa ti spravil robo iz cest na željeznice?
Mogoce res oz. gotovo od nekoga - je + za drugega, samo se vedno se bomo utopili v prometu, smeteh pa se cem. Nisem poklican za to, samo na glas razmisljam. Se pa ocitno ne razumemo najbolje. Osebno me motijo te cestne krizarke, ki zabasejo AC med tednom do mere, da moras skoraj konstantno vozit po prehitevalnem, saj je desni poln teh gravzov, ki vecinoma opravljajo globalni transport (meddrzavni etc.). To je tisto, kar bi spravil na vlak (vseeno mi je ali samo robo ali cele tovornjake), da so vsaj nase ceste prazne. Lokalni delivery pa bi se normalno se vedno opravljal s manjsimi kamioneti (tipa Morreti). Ne vem, to je samo razmisljanje, ker vedno bolj se mi AC promet skuti zaradi tega. Pravljicar gor dol, preprican sem, da ce bi bil interes bi se to enostavno uredilo. Namesto, da se nas tera na javni promet (busi, vlaki) naj se te transporte uredi na ta nacin. Ampak ja, kapitalizem magicna beseda, kot vedno. In pri nas se nic ne da, drugje pa nekak najdejo nacin. Vecna zgodba.