Klicanje duhov - kako in to,...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
In zakaj misliš, da je katerokoli od tvojih vprašanj povezano s paranormalnim? Torej takšnim, česar racionalna znanost ne bo mogla razložiti?

Sicer pa ti je že jest5 namignil, da je tvoja znanstvena ignoranca in nepismenost precejšnja. Postavil si pet vprašanj, za katera misliš, da se znanstvenikom niti ne sanja, kaj je odgovor... resnica pa je, da na prvi dve obstajajo že precej dobre teorije, zadnja tri pa so že povsem odgovorjena že nekaj desetletij.

Očitno nekatere tu neizmerno vzburja, da na svetu obstajajo določene stvari izven domen našega razuma (kar je, priznam, zelo prijetno, pomirjujoče razmišljanje, ampak hkrati um pohabljajoče), hkrati pa ne obvladate niti osnov naravoslovja. Tvoja vprašanja so na nivoju 10 letnega otroka, ki ga dejansko zanima svet okoli sebe in ki na nek način izziva starše v želji po večjem znanju.

Za 25+ let starega človeka pa je prav žalostno, da ve tako malo o svetu, ki ga obdaja in tako veliko prepušča navadnemu praznoverju in ignoranci.

(če pa si dejansko star 10 let, pa se ti vnaprej opravičujem)

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Aja... pa še to: ne želim domnevno resnične izmišljotine, temveč praktično demonstracijo te izmišljotine. Do tedaj je namreč alternativa, da na besedo verjamem nekomu, ki verjame v paranormalno. Za tako neumnega upam da me nimaš...

Takšne bedarije lahko zrasejo na kateremkoli zelniku, NIHČE pa ni v stanju tovrstnih zablod tudi demonstrirati. Ne cerkev, ne alternativna medicina, ne izganjalci duhov... In ta NIHČE drži kot pribito. Nič ne bi bolj prepričalo "pol-vernikov" kot praktična demonstracija.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
presenečaš. torej če nekaj je, pa ti ne vidiš..je zabloda. v medicini je full tega. pa rčete psihične motnje..recimo.

a bi še eno nadčloveško

pridem do človeka, reci in piši nekaj 100km stran od domačega naslova, nikoli me ni videl, nikoli nič slišal o meni. živi v bloku. pridem do vrat stanovanja, pozvonim. stojim mirno, tip odpre, reče dober dan, mi da roko in špravi..ti imaš nenormalne bolečine v desnem gležnju..zato si prišel. wtf...

en pravi prijem in dretje od bolečin in danes hodim, tečem. mesec, dva pred tem pa sem prosil in moledoval, da naj ne operiramo zdej, ampak naslednjič k bo kriza.

mogoče izpoved gospe x in njenega srečanja z romanom janisewskim ali nekaj podobnega. je knjiga. ukc izvidi, 3/4 želodca za rezanje, rak. nekaj terapij, prihod na dan operacije v ukc, slikanje pred operacijo..raka ni.

mogoče otrok, k je prišel pri svojih recimo 5 letih na vozičkiu, potem na poganjalcu, potem na berglah in po dobrem letu..odšel brez bergl. za medicince je bil invalid.

doktorji ste mal..nadbogovi. prvo bi vam ukinil nadure, potem bi vam dal kazensko in amterialno ter morlano odgovornost za vašo strokovnost in napake, šlampoarije, pol bi bilo pa amlce drugače..sam to je že drug nivo.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Ja potem pa tako povej, da imaš osebno zamero do zdravnikov in se zato spravljaš name... bo tvoje pisanje vsaj veliko bolj logično.

Vse psihične motnje imajo fiziološki substrat. Za nekatere je že precej jasno, kako in zakaj (pomanjkanje določenih nevrotransmiterjev), za ostale pa je naše poznavanje možganov še premajhno. Ampak kot sem že napisal - in the end so človeški možgani samo en velik računalniški procesor. Problem je, ker imajo tranzistorji v možganih tudi po par 1000 izhodnih vrat in je stopnja kompleksnosti zaenkrat še prevelika za simulacijo, kaj šele za real-time raziskovanje.

Kar pa se tvojih paranormalnih zablod tiče... a ti še ni potegnilo, da ti noben racionalen človek ne bo verjel na besedo. A ti verjameš vsem internetnim nategom? Imaš sedaj 60cm dolg penis, 24urno erekcijo in si preko interneta spoznal dve manekenki iz svojih sanj, ki ti izpolnita vse tvoje želje?
hysterical-1.gif

Well... tvoje zgodbice so enaka zadeva. Pridi, demonstriraj... pa se bomo naprej pogovarjali. Do takrat pa si samo nekdo z bujno domišljijo, bolj ali manj neobstoječim znanjem naravoslovja ter precej neracionalnimi pogledi na svet, ki ima zapovrh še nesrečen dar iskanja najbolj bizarnih in neverjetnih povezav med dogodki.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok, štekam, d aprek interneta ne verjameš. če bi me osebno poznal..bi verjel? najbrž ne, ker si ne znaš razlagat.

aja..o janisevskem je knjiga..najdi..not so scani zdravniških izkazov

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Revija Misteriji? A me ti hecaš?
hysterical-1.gif

Again - ne zanimajo me tvoje blodnje ali blodnje nekega Poljaka. Dejstvo je, da ne ti in ne on ne moreta podkrepiti svojih izmišljenih idej s kakršnimikoli materialnimi dokazi. Če bi jih lahko, vaju, kot sem že napisal, čaka milijon evrov. Skeni zdravniških izvidov? Buhooo... čisto sem že prepričan. A lahko prilepim photoshopan mrliški list od The_Red_Devila, da bo popolnoma jasno in dokazano, da je res vstal od mrtvih?
bonk.gif

In ne... tudi če bi te osebno poznal, bi tvoje ideje še vedno imel za prazne blodnje. Imam par znancev, ki imajo podobne (sicer manj radikalne) ideje o svetu in jim mirno povem, kar jim gre.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
najdi knjigo, najdi izpoved gospe, najdi scane..

potem pobrskaj po ukc..je znan primer, izvidi so v arhivih..

zame je zgodba tu zaključena. si pa ne razlagam ne tako, ne drugače vsega. povem kaj sem videl na lastne oči.

ignoranca do nerazumljenega je pa pogubna za človeštvo.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
povem kaj sem videl na lastne oči.

Zanimivo... a nisi prav ti še malo nazaj govoril, kako omejeni so človeški čuti? Če zraven oči zaprežeš še možgane, boš morda videl več. Srečno!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Če ti čisto resno povem, na Youtube posnetke sploh ne trzam več. Tako kot je včasih papir prenesel vse, tako danes video prenese vse.

Malo morje raznih posnetkov (beri: fotomontaž) paranormalnega, ampak nikjer niti enega Zemljana (od vseh 6 milijard), ki bi bil sposoben neko zadevo demonstrirati v laboratorijskih pogojih. A ni to najmanj... zanimiv paradoks?

Sicer pa mislim, da tovrstne poizkuse s telekinezo in levitacijo lepo pojasni bodisi fotomontaža, bodisi tanke žice ali magnetna blazina.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

A veš, kaj je še bolj pogubno za človeštvo?

Ignoranca do ŽE RAZUMLJENEGA. Think about it...

B81

22. jul 2007
36.902
10.468
113
To sem sam pomislil...ampak o tej ženski je veliko napisanega...zato je malo freaky...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
ne verjamem v nič razen sam vase
a si že kdaj vedel kaj bo kdo rekel ( in potem to reče čez nekaj sekund ) , si si želel, da bi nekdo nekaj naredil, kar ni v njegovem stilu in kar je praktično nemogoče da bi naredil sam od sebe ( in potem čez 10 sekund to naredi ) itd ?
nekateri recimo začutijo da se je nekomu bljužnemu nekaj hudega zgodilo itd
eni začutijo energijo bioenergetika ( pa to ni samo neka psihološka fora, ker sem žal jaz tudi to začutil in ne verjamem v te jajce )
razloži mi to

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi o homeopatiji je veliko napisanega. Pa to še ne pomeni, da je zadeva ni samo še en v seriji faith-based nategov.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Seveda se mi je že to zgodilo, komu se pa še ni.
wink-1.gif
Pomisliš na nekoga in ga srečaš čez par minut. Razmišljaš o nečem in se to zgodi. Tisti, ki trdi, da se mu takšne stvari ne dogajajo, bodisi laže, bodisi ima svoje čute in razmišljanje na sploh zelo, zelo pod kontrolo. Respect.

Za razliko od marsikoga pa tudi razumem, kaj je skrito za tem arhaičnim nevrološkim mehanizmom iskanja vzroka za vsako, še tako nepomembno posledico ter internega potenciranja teh navideznih povezav.

Že prej omenjen izraz: "signifikance junkie". Google it. Ali pa preberi kakšno knjigo na to temo. Boš precej drugače gledal na takšne dogodke v življenju. Predvsem pa boš opazil tudi druge detajle... npr. svoje notranje "prerokbe", ki se ne uresničijo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.067
113
Čisto tako na hitro .. človeško telo je marsikaj sposobno, če lahko generira elektro impulze, toploto, izvaja kemijske reakcije ...

Teoretično (NE TRDIM da sedaj to kje obstaja) je torej mogoče da mutiran primerek človeške rase zna energijo upravljati malce drugače - ampak to je še vedno čisto naraven in fizikalen proces. Energija nima "višjega nivoja" ki se ga nebi dalo znanstveno dokazati. Energija tudi ne pride od "nekje" ampak se mora nekje generirat, hkrati pa tudi ne govorimo o neki "super" energiji. torej če poješ dnevno XX kalorij ne moreš potem dnevno generirat XX+nekaj energije.

Tam na filmčku manjkajo fizikalna dejstva ki bi opisala oz. razložila pojav - pač reči da se nekaj premika "z višjo silo" je v današnjem svetu zelo tricky. Energije, ki je ne vidimo je namreč danes že kar precej vrst tako da se vse to da zmerit.

Recimo konkreten primer ženske ... nek steklen pokrov prepreči direkten dotik predmeta, ampak tako na hitro magnetizma to ne more omejit. Tole je eksperiment za leto 1500 ko še niso (vsi) vedeli da obstaja tudi nevidna sila. Aja glede na trenutne magnete, v telo osebe se BP prišije dva močna magneta (ali pa vbrizga v kri) pa tega na rentgenu ne boš videl - se pa da merit to "silo", npr. hallova sonda je čist poceni instrument ki bi lepo izkjučil magnetno polje.

Sicer pa se da predmete brezkontaktno premikat z raznimi "nevidnimi" valovanji, kot so npr. zvok, elektromagnetno valovanje, svetloba ...

B81

22. jul 2007
36.902
10.468
113
Gledano objektivno na vse stvari v tej temi: vse so ugibanja...na to stran in na ono...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Gledano objektivno na vse stvari v tej temi: vse so ugibanja...na to stran in na ono...

VELIKA NAPAKA! Vendar tudi takšna, ki se je namerno poslužujejo prav vsi šarlatani (še najraje religije). Pozorno preberi naslednji stavek:

"The burden of proof rests on the affirmative."

Eno izmed osnovnih načel znanosti in racionalnega razmišljanja. Če ti trdiš, da je nekaj res - potem je na tebi, da to tudi dokažeš. Ne pa da kriliš z rokami, kako so vsi ostali nesposobni, ker ne znajo dokazati, da se motiš.