Kje pa, narobe si me razumel. Se vidi, da še nisi tako daleč. Ravno takšni ljudje, kot sem jaz, se lahko zavedamo svoje majhnosti in nepomembnosti, nasproti nekom, ki vse samozavestno argumentira s področja znanosti. Pa pejva po vrsti.
Citat:
Resno, sprijazni se, da je človek samo blazno kompleksen stroj in prišel bo dan (verjetno še v tem stoletju), ko bo pojasnjen še zadnji sestavni del.
In ti res verjameš, da bi lahko naključje naredilo tako kompleksne stroje?
Citat:
Postavljati svoji "bit" na piedestal je pa tako tipično človeštvo. Jaz. Zakaj sem. Od kje prihajam. A si lahko še večji egoist? Poglej malo okoli sebe. Svet v katerem živiš, Vesolje, katerega drobčken košček si. Ti si samo en nepomemben naključen kup proteinov, rad bi bil pa Calvo.
Kje pa. Jaz sem samo pikica v tej neskončnosti. In ravno kot ta pikica me zanima, zakaj sploh obstajam. Ker smo tudi kot celotno življenje gledano na vesolje pikica, me zanima, zakaj bi se potem sploh reproduciral, če sem pa praktično nič? Bojim se, da si me napačno označil kot egoista, bolj kot radovedneža.
Citat:
Kar pa se odgovorov na "Kako?" tiče... ponovno... učbenik za biologijo za OŠ v roke in začni z evolucijo. Zadeva je sicer počasna, ampak blazno potrpežljiva in natančna. In v 3 milijardah let ji je uspelo priti do našega nivoja.
Spet, imamo znanost, ki lahko pojasni evolucijo, ne poznamo pa vzroka, ki jo je sprožil. Pa se spomnijo znanstveniki in rečejo, da je bilo naključje. Super pravljica, za na verouk!
Citat:
Zakaj je nastalo? Naključje pač... idealni pogoji in veliko, veliko časa.
Še enkrat, kaj je pa ustvarilo ravno te pogoje? Imamo torej možnost, da bi bili nekaj povsem drugega, nepredstavljivega, izvenrazumskega.
Kaj pa je čas? Ali ni to nekaj, kar se je izmislil človek, v praksi pa vse skupaj stoji?
Naj kaže kakorkoli. Dokler ne bo nedvoumno dokazano, da smo res nastali po naključju, tavamo v temi. Dinozavri so tudi nastali po naključju in bili po naključju uničeni?