Jst ti lahko povem eno štorijo z duhovi ...
Konstantno mi je par let nazaj v sobi nekaj ponoči škripalo; slišati je bilo kot da nekdo hodi po sobi. Zvoki niso bili vedno na istem mestu ampak so prihajali iz različnih delov sobe. Če si prižgal luč teh zvokov ni bilo več ...
Škripanje je bilo zelo glasno in res ej bilo podobno kot če nekdo hodi oz. se upre z veliko težo na parket ...
Grozljivo skratka.
Razlaga za paranormalneže - duhovi me obiskujejo in zganjajo hrup!
Razlaga za razumne znanstvenike - lesna osa! Prokleta žival je nasrala svoje ličinke v luknje od parketa in potem ko so se izlegle so pač vrtale po lesu. So pa bile toliko občutljive na svetlobo, da so to počele samo ponoči!
Aja, če ne bi ugotovil kaj je (2 tedna sem iskal vzrok) bi še vedno razmišljal v smeri razumne razlage (in si ne bi stvar nikoli razložil kot "duhove"). Nekdo drug bi isto stvar sprejel drugače in se odselil iz hiše ...
Razne lesene hiše (vikendi, stare hiše) so itak fenomen, tam imaš zarejenega v lesu vse od črvovov (škripanje), glodavcev (polhi, miši) in njihovih plenilcev (kače, kune, dihurji). In ponoči je res grozljivo spat na kakšnem takem vikendu ... potem ko si ves prestrašen in poslušaš zvoke "narave" pride pa še kak jelen direkt pred vežo in začne tulit na ves glas ali pa brusit rogovje!