Klicanje duhov - kako in to,...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Še vedno nisi dojel. Sem te imel za bolj brihtnega.
smirk-1.gif

Nikjer ne pljuvam čez znanost, nikjer je ne kritiziram, nikjer se ne poveličujem, lahko pa trdim, da z znanostjo ni mogoče dokazati in pojasniti vsega, ter se smejim tistim, ki trdijo nasprotno.

In ti temu praviš zablode? Se mi zdi, da ste v manjšini. Aja, vi ste "nad" ovčicami.
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ko je umrl pradedek, se je sred noči babica zbudila, ker se ji je sanjalo, da jo kliče njen oče...se je oblekla in šla v sosednjo hišo in našla očeta mrtvega...hmm, intuicija...kako pa to razložimo?.... ta stvar z lučjo je seveda čisto druga stvar.

Ljudje smo "significance junkies" ("It's basically an exercise in pattern matching, and if one doesn't fit you disregard it and move on to the next until you find one that does.")

To pojasni vse takšne in drugačne zablode ljudi v zvezi s tem, da je za naključnimi pojavi nekakšen globlji pomen.

B81

22. jul 2007
36.903
10.472
113
Enostavno. Če bi bil toliko, da bi zbudil ono poleg in ga dal noter, bi si zjutraj sladko zaspal in bi bil na cesti ravno takrat, da bi ti imel prednost pred kamionom. Tako pa te ni bilo in je kamion vzel prednost kolesarju in ga povozil. Daj razmišljaj malo, no...
hysterical-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
No potem mi pa pokaži stvar, ki je znanost ne more pojasniti. Plain and simple. Pa zadeva ne sme biti vprašanje, ampak demonstracija nečesa nerazložljivega. Npr. ves bullshit, ki se je nabral v tej temi o raznih videnjih mrtvih in podobnem. Aja, dam ti milijon evrov (časti RANDI), če ti uspe (da bo še bolj zanimivo).
hysterical-1.gif

Tvoj neumni primer egoizma in ideje o tem "zakaj je en klosharček na tem planetu" pa je enostavno ovreči z naključjem, evolucijo in končno dvema ljudema, ki seksata in sproducirata - tebe.

B81

22. jul 2007
36.903
10.472
113
To je naključje, res.

Glede luči pri prejšnjem postu pa... morda je kdo prižgal luč, na to pozabil in se trenutnega prižiga luči ni spominjal, podobno, kot doživimo dejavu, le da se ne spominjamo trenutka prej, kot se ga zavemo, ampak da se ga sploh ne spomnimo...

EDIT: Zdaj sem se spomnil... dejavu je napaka v programu
grin1.gif

Nazadnje urejeno:
Že že, ampak jaz se po tistem koncu nebi v nobenem primeru vozil, tako da nimaš razlage povsem na mestu. Mogoče, ko sem se popraskal in sta trčili galaksiji testikus (vzhodni v zahodni pol) in je to zbudilo nesrečnega kolesarja, da se je ta predhodno odpravil na pot. Ne vem, ne vem...ugibam.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Mene je včeraj sredi noči zasrbelo med tičom in jajci. Najprej sem mislil, da ni to nič takega in sem se pač popraskal, potem pa je danes v Lj nekega kolesarja povozil kamion. PA NAJ MI TO KDO RAZLOŽI
hysterical-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Dejavu ni napaka v programu, ampak se zgodi takrat, ko se nekaj spremeni v programu.

Kako si lahko pozabil kaj takega?
wink-1.gif

B81

22. jul 2007
36.903
10.472
113
76
00:05:17,640 --> 00:05:21,880
Déja vu je ponavadi napaka v Matrici,
ko nekaj spremenijo.

by Trinity
grin1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

zmaga.gif

Se posipam s pepelom... Sem mislil, da sem dovoljkrat gledal ta film, da znam tekst že na pamet. Bo zgleda treba še kdaj.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dej mi razloži ti sedaj nekaj.

oseba a umira. leži na smrtni psotelji. okoli so domači in zdravnik. ura je cca 20:00 in oseba a spregovori ene zadnjih besed in sicer, ležala bom zraven osebe b. osebo b identificira z imenom. ime je isto kot ime neke bliznje osebe. vse prisotne, tudi istoimensko osebo prime panika..kao ne nam vzet se nje. ura je 22 oseba a umre.
par dni pozneje je pogreb. dan po pogrebu pridejo bliznji an grob. na sosednji aprceli je pokopana oseba z imenom b.

oseba a je datum svoje smrti napovedala vec kot pol elta prej. definirala ga je kot pred..recimo prvi aprilom naslednje leto..umrla recimo 29. 3. naslednje leto.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Opcija 1: Oseba b ima pogosto slovensko ime. Ležala bom zraven Marije / Francke... imaš že v štartu velike možnosti.
Opcija 2: Parcela na britofu je bila kupljena vnaprej... torej je jasno, kdo je v sosednjem grobu.
Opcija 3: Vse skupaj je bull* ali delni bull* in se je zgodbica pač malce oblikovala med potovanjem od ust do ust.

Opcija 1: Osebi a je zdravnik lepo povedal, da ima še x mesecev. Datumi so se pač poklopili.
Opcija 2: Vse skupaj je bull* ali delni bull* in se je zgodbica pač malce oblikovala med potovanjem od ust do ust.

Kot sem že rekel... večina stvari ima racionalno razlago, včasih pa gre pač za naključje (oz. hrano za signifikance junkies).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok..ime osebe b ni tipično
ali so parcele prej kupljene ali ne, ne vem, vem pa da se tudi tistemu, ki jo je kupil ni sanjalo kdo bo sosed. kupil si jo an 'dan dogodka'. oseba a sigurno ni imela pojma kdo bo zraven in če bi ga imela, bi izvedela od nekoga, ki je bil zraven med umiranjem in ne bi bilo panike.
ni bullshit ampak je kar 'prepis'.

oseba a ni bila pri zdravnikih. bila je popolnoma zdrava, ko je oznanila svoj datum smrti. umrla je po kratkem prehladu ali nečem podobnem. in spet ni bullshit.

ne vem zakaj oznanjaš in etiketiraš nekaj z bulshit, ko pa si hotel resnicno zgodbo.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
ko je bila odprta ta tema je jasno in glasno napisano, kdo v to ne vrjame naj ne smeti. A je tak težk to prebrat? Ali imate vi vsevedežni perfekconisti z znanjem celega vesolja problem z razumevanjem tega stavka?

Tema se je odprla zato da si tisti ki v to vrjamejo izmenjajo zgodbe. Sam ne vrjamem v duhove ipd. ampak berem pa z zanimanjem zgodbe drugih.

Tak da tisti, ki to zatirjo v vseh pogledih prosim odprite si novo temo in pišite o njej, ker ste tečn u 3pm.

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
ko je bila odprta ta tema je jasno in glasno napisano, kdo v to ne vrjame naj ne smeti. A je tak težk to prebrat? Ali imate vi vsevedežni perfekconisti z znanjem celega vesolja problem z razumevanjem tega stavka?

Tema se je odprla zato da si tisti ki v to vrjamejo izmenjajo zgodbe. Sam ne vrjamem v duhove ipd. ampak berem pa z zanimanjem zgodbe drugih.

Podpis...
Vidim temo včeraj.. 2 strani... vidim temo danes... 11 strani in rečem mogoče bom kej zanimivega prebral in 8 strani samega nakladanja, kot da bi bili sami doktorji tukej.
stupid-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
No potem mi pa pokaži stvar, ki je znanost ne more pojasniti. Plain and simple. Pa zadeva ne sme biti vprašanje, ampak demonstracija nečesa nerazložljivega.

Kje je konec vesolja? Kaj je za tem koncem? Od kod sonce črpa energijo? Kje jo je dobilo? Kdaj bo ugasnilo?

Pet hitrih vprašanj.

Znanost nezna razložit niti kak so modeli brez ene šajtrge zgradili piramido, ne da bi znali odgovorit na katero od mojih
vprašanj zgoraj. So neke domneve, ugibanja, točnega pojasnila pa nima nihče. Sigurno obstaja način da bomo
nekoč pristali na soncu. Nebomo? Isto so rekli za luno pred 100 leti. Leta 1914 je bilo izračunano da bodo avtomobili
leta 2000 dosegali hitrosti vse do 130 kilometrov na uro.

Nimamo zastonj največjih možganov od vseh drugih živalskih vrst. Pred petindvajsetimi leti ko nam bi nekdo rekel,
da si bomo čez 25let pošiljali slike "po zraku" na telefone ki jih bomo lahko nosili v žepu bi bil al trčen al pa preveč domišljije.
Danes pa nam je bluetooth in MMS nekaj popolnoma vsakdanjega in pošiljat jih zna moja babi.

In mislim (to je domneva, ne trditev) da bomo čez kakih 250let znali navezovat stike z umrlimi, se učit prave zgodovine,
vozila bodo zamenjali teleporterski stroji in pozdravili bomo vsako možno bolezen z vsemi hepatitisi in hivi ter raki vred.
Preko računalnika, brez operacije z obsevanji.

Če bi kdo pred dvesto leti ven potegnil kamero in posnel folk in jim predvajal na televiziji bi ga v strahu al ubili al pa kronali za
božjega poslanca.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.929
-8.634
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
No potem mi pa pokaži stvar, ki je znanost ne more pojasniti. Plain and simple. Pa zadeva ne sme biti vprašanje, ampak demonstracija nečesa nerazložljivega.

Kje je konec vesolja? Kaj je za tem koncem? Od kod sonce črpa energijo? Kje jo je dobilo? Kdaj bo ugasnilo?
Rob vidnega vesolja 46,5 miljard svetlobnih let.
Za koncem vidnega vesolja je še vedno vesolje, samo zaradi enega heca malo po velikem poku še ni vidno(glede na tvoja vprašanja, nima pointa karkoli o tem razlagat, ker ne boš dojel). Za koncem vesolja? Nič. Prostor je definiran z vesoljem-zunaj ne obstaja.
V soncu imaš eno tako čisto enostavno stalno vodikovo bombo
evil.gif
Energija je zaradi spajanja vodika v helij.
Ugasnilo bo čez okoli 5 miljard let.

Prosim, vsaj kaj težjega vprašaj.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zato, ker alternativa dejstvu, da so tvoje zgodbice bullshit je, da dejansko na svetu obstaja nekaj paranormalnega. Hkrati pa nas zgodovina lepo uči, da so se še vse paranonormalne "zgodbice", ko so jih enkrat začeli malce raziskovati, izkazale kot hoax. In prepričan sem, da ravno tvoja ni prav nič drugačna. Ali misliš, da si (oz. tvoja oseba a) tako very, very special.
bonk.gif

Tako da moje etiketiranje tvojih izmišljotin kot bedarije - it's an educated guess. In nekaj mi pravi, da imam prekleto prav.