Torej če ne vem odgovora mora biti nekaj nadnaravnega? Če je v sobi škatla za katero ne vem kaj je notri so notri angeli in sneguljčica? Znanost nima odgovorov na vse? Seveda nima. Ampak druga stran še vprašanja ne zna postaviti. Sprehodi se skozi psihiatrijo pa se vprašaj koliko pomeni prepričanje v sebe.
Ampak takšne zgodbice o čudnih pripetljajih se dajo VSE razložiti. Običajno je razlaga: "tip je vsekan v glavo in se drogira" vsi drugi pa mu verjamejo ker je nekaj posebnega. Ker hočejo slišati takšne zgodbice. To je njihova hrana. Vsako nasprotovanje se obide s pasivnim ignoriranjem. Zapomnijo si vse čudnosti in naključja, ostalo seveda pozabijo ker ni zanimivo. Mečeš kovanec in 10krat ne uganeš strani, 11ič uganeš in misliš da imaš nadnaravne sposobnosti, ja bravo, super si.
Me zanima koliko ljubiteljev revije Misteriji tudi verjame, da imajo čarovniki na odrih zares magične sposobnosti? K njim morate pogledati in boste dobili odgovor na marsikateri misterij. Nekateri so izjemno preprosti, kako David Copperfield lebdi v tisti škatli? Ja na vrvice je privezan, ki segajo v notranjost škatle. Če zapreš pokrov še ne pomeni da se bodo magično precviknile, morda pa je....dramatična glasba....pokrov posebej prirejen kot nekakšen .... dramatična glasba... čarovniški pripomoček? Kako nekdo hodi po vodi? Tik pod gladino je steklo po katerem hodi, vsi presenečeni v bazenu sodelujejo ali pa so predaleč da bi videli steklo. Kako se nekdo teleportira? Se ne, uporabi svojega dvojčka, ki ga neznanci ne razpoznajo od njega. Kako nekdo lebdi okoli pa gredo z tistimi obroči, zavrti posnetek v počasnem posnetku in se vidi da ne gredo okoli ampak obidejo žice ali pa je zadaj takšno posebej vijugasto stojalo ki se potisne skozi zaveso in spet spretni gibi z obročem. Kako nekdo obrača strani knjige z pogledom? Pihne z usti. Kaj naredi ko mu nekdo hoče zapreti usta in da trik ponovi? Pusti knjigo in pokaže kako se premika svinčnik, z uporabo vetra s premikom roke. Razlaga je tako preprosto zabita, da itak nebo noben verjel in jim lahko kar poveš da pihaš. Kako si nekdo zabije žebelj v nos ali pogoltne sabljo? Zares si ga zabije in zares jo pogoltne. Ljudje so freaki. Saj pa niso začeli z največjim žebljem in z največjo sabljo. Nekateri so se hudo poškodovali,... Vse to lahko apliciraš na zgodbice tipa revija Misteriji oziroma tale Alter tema.
Tudi sam sem včasih bral tole revijo in požiral vsako besedo kot resnico. Sedaj se tega tako sramujem, da me je še na anonimnem forumu sram priznati. Nekega dne sem izvedel rešitev vseh mojih zablod. Namesto da jih poskušam dokazati da so resnične, poskušam dokazati da niso. Namesto da iščeš "duhovi obstajajo" išči "duhovi ne obstajajo" in glej kako se ti svoja sveta prepričanja sesedajo.