Kdo ima prednost?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.495
10.729
113
deljena krivdav najboljšem primeru za rdecega..drugace pa ce si rdec, tudi ni kar pravica da zapeljes ko se puscica priaze.. moras vseen mal pazit...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
BTW: se ne prižge vedno oranžna puščica za levo, ko ima nasprotni že rdečo?? Nism 100% če so vsi semaforji na tak sistem vezanim, sm pa siguen da nekateri imajo tako, torej da ima nasprotno 100% rdečo (vsaj tm k se jst vozim po LJ).

Se pa strinjam z ostalimi, v vsakem primeru morš pazit, pa čeprav imaš "kao prednost".

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Kakor je meni znano, še predno sem odprl temo, je rdeči avtomatično kriv, baje zato, ker on ne sme zapeljat skozi, dokler ni prepričan, da to lahko stori.

Sam potem se vprašam, torej jaz se lahko zapeljem skozi rdečo, on pa mora čakat. Ni logično. Razen če priče pomagajo.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Je bila rumena luč na semaforju ali je bila rumena luč s puščico na nasprotni strani križišča?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
kaj če ni priče oz. nihče ne želi pričat, slednje je precej pogost pojav.

Lepo rečeno se lahko samo slikaš
grin1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
BTW: se ne prižge vedno oranžna puščica za levo, ko ima nasprotni že rdečo?? Nism 100% če so vsi semaforji na tak sistem vezanim, sm pa siguen da nekateri imajo tako, torej da ima nasprotno 100% rdečo (vsaj tm k se jst vozim po LJ).

To lahko pritrdim!
zmaga.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Je bila rumena luč na semaforju ali je bila rumena luč s puščico na nasprotni strani križišča?

grin1.gif
rumena s puščico v križišču, se oproščam za zmedo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.964
-391
113
ja valda da pomeni rumena da imaš prosto! in ne prižge se istočasno kot njemu rumena, pač pa ko ima un že rdečo, in pol sekunde kasneje se pa prižge tebi rumena puščica. Zdej, če si količkaj šoferja, vseeno preveriš, če so se vsi ustavili, oz. če ima vozilo k se pelje proti tebi namen ustavit... Če so pa kamere v križišču, je pa zihr on kriv, ker je šel v čisto rdečo. Upoštevajte še čas, ko je vozilo prevozilo križišče, da ga je zadel v zadnji bok. Če je un zavijajoči normalno speljeval, je rabil zihr dobro sekundo da je prišel tok daleč v ovinek... Se pravi da je un imel rdečo že 2 sekundi...

Je pa nemogoče dokazat brez kamer in verodostojnih prič... (kakšen sopotnik v avtu žrtve to ni...)

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pogosto se dogaja v prometnih konicah da tisti, ki zavija levo ne more pravočasno zapustiti križišča. Nasprotno vozilo ima že nekaj časa zeleno pa ne more naprej, ker tisti, ki zavija levo še vedno ni zapustil križišča. Kdo je tukaj kriv?
V križišče ne smeš zapeljati, če veš da ne boš pravočasno uspel priti skozi.
Tisti, ki gre naravnost se pa mora prepričati, če je križišče prazno preden spelje.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
V tem primeru, če sem prav razumel, govorimo da sta v danem trenutku samo dva avtomobila v križišču. in tako je kriv tisti, ki je zaplejal skozi rdečo luč.

Brez prič je pa to seveda nemogoče dokazati.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
V tem primeru, če sem prav razumel, govorimo da sta v danem trenutku samo dva avtomobila v križišču. in tako je kriv tisti, ki je zaplejal skozi rdečo luč.

Brez prič je pa to seveda nemogoče dokazati.

No ja dejstvo kje je nastala poškodba (žrtve) ne gre spregledat .. če te nekdo zadane v ZADNJI DESNI del pomeni, da si ti že opravil z vsemi manevri, ko je on od nekje pridivjal (pa četudi skozi zeleno)! Če torej tisti ne more dokazati da si ti šel rikverc, potem je dejansko on vsaj delno kriv. Torej v najslabšem primeru deljena krivda!

Rumena puščica na semaforju pa je tam samo zaradi lepšega (informativno) in nima nobene veze s prednostjo .. za take namene obstaja zelena puščica oz. semafor.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Vseeno se lahko reče, da je tisti, ki zavija levo, izsiljeval in je prehitro zapeljal v križišče, a se ni izšlo, in zato je dobil v zadnjo rit.

V najboljšem primeru je tukaj deljena krivda, v najslabšem pa se lahko oba tožarita po sodiščih, ker materialnih dokazov o neizpodbitni krivdi ni.

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
bravo, situacijo si tko vrhunsko zapisal, da se nobenmu ni sanjalo, kaj se je sploh v resnic zgodlo.
redface-1.gif
če ne verjameš, še enkrat preber za sabo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če je on vozil enega od avtomobilov, je tudi jasno kdo je bil v prekršku
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
he he
evil.gif
drugač zna pa bit situacija težka, nasproti vozeči se lahko zgovarja, da ga je ta v levo zavijajoči izsilil. da je prec začel bremzat, da je vozil po predpisih in blabla, pa vseen ni mogu ustavt. če je imel zavijajoči dejansko rumeno puščico, ko je začel manever, seveda ni dileme, kdo je kriv (rdeč), ampak zna bit spet težko dokazat.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
bravo, situacijo si tko vrhunsko zapisal, da se nobenmu ni sanjalo, kaj se je sploh v resnic zgodlo.
redface-1.gif
če ne verjameš, še enkrat preber za sabo.

ne, to ne drži, sem šel še enkrat brat. Par jih pa je, ki jim ni bilo jasno, ja.

Poglej slikco, prebereš vse kar sem napisal in ti mora bit jasno. Nikjer nisem dal napačnih podatkov, le napačno si interpretiral določene informacije.
grin1.gif

stein,

ne le, da ne razumeš situacije, ampak še napačno sklepaš.
bonk.gif

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
istosmerni zame pomeni v isto smer. pri tebi pa zgleda v kontra smer. ni čudno, da je počilo
grims-1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
istosmerni zame pomeni v isto smer. pri tebi pa zgleda v kontra smer. ni čudno, da je počilo
grims-1.gif

Imel sem dve možnosti, 90° ali istosmerni.
grin1.gif