To seveda ni res. Embalaža se v zbirnih centrih sortira, del, ki se da reciklirat gre v reciklažo, drugo pa res v sežig. Komunale pa zadevo zavirajo, ker naj bi bil koncesionar samo eden, pa jim to ni všeč.
Ampak dober za (nekogaršnji) biznis.In če se že gremo ekologijo je treba vedet da je vsak odvečen korak jslab za okolje.
To so spremenili, ker so iz Bosne vozili cele šleperje plastenk direkt iz tovarne, pa pobirali kavcijo. Kupil v tovarni za 1c, "prodal" čez mejo za 50 lip.Še nekaj sem se spomnil: še nedolgo nazaj je Hrvaška imela sistem, ko si za kavcijo dobil poseben listek in si lahko vrnil prazno embalažo zgolj z listkom in v tisti trgovini in v taki količini: pitam, se pitam, zakaj so šli spreminjat.
Sem že zgoraj omenil to opcijo...To so spremenili, ker so iz Bosne vozili cele šleperje plastenk direkt iz tovarne, pa pobirali kavcijo. Kupil v tovarni za 1c, "prodal" čez mejo za 50 lip.
Zdaj pa pogledam račun komunale in ugotovim, da me odvoz mesanih odpadkov 1x mesecno stane 50+ evrov. Lepa cifra.Se vidi da pojma nimate kako to deluje pa še in še pametujete.
A: kavcija je všteta v ceni "pijače" - vračilo kavcije je nagrada za pridnost.
B: komunala ne kasira odvoza ločenih frakcij odpadkov (steklo, papir, embalaža).
Ne, to ni v jnteresu drzaveA sedaj se ne bo več dalo zbirati zamaškov za bolne otročke?
120 se mi zdi10,50 80L kanta.