I
Jaz sem razložil za takega, ki bi rad stvar laično poznal. Ne razlagam za takega, ki išče luknjo v tej "demokraciji". Volijo se škofi.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Sploh papeža za zaprtimi vrati... nisem vedel.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Smešno, ampak RKC ima neko varianto demokratičnih volitev. Vsekakor ima bistveno več demokratičnih elementov kot smo jih poznali v Slo pred letom 1990.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:Kako pa to ve nek pripadnik nedemokratične totalitarne organizacije?
In sicer kaj je demokracija.
Mediji pišejo, da je škofa imenoval Vatikan. V resnici pa sta med klerom dva pisna kroga volitev. Najprej se iščejo primerni kandidati v drugem krogu pa se voli iz nabora. Na koncu da rezultat na svetlo Vatikan, kjer "pristojni" kardinal verjetno sploh ne ve, kje je Slovenija. Kdor pozna ozadje ve, da vsa imenovanja pridejo iz Slovenije.
Pojdi do prvega župnika in ga vprašaj kako to poteka. Postopek ni skrivnost, "volilni rezultati" pa in jih meni ob enih "volitvah" ni uspelo zvedeti (torej kdo so "kandidati" v drugem krogu).Citat:
Uporabnik patriot pravi:
lahko svoje trditve podkrepiš s kakim linkom, ali...
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Nasprotniki ne uporabljajo verskih argumentov (Božja volja itd.) , tako da boš tezo o verski zablodi težko utemeljil. Uporabljajo se argumenti "naravno" in "normalno" - kar se da pa z lahkoto zavreči.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Pojdi do prvega župnika in ga vprašaj kako to poteka. Postopek ni skrivnost, "volilni rezultati" pa in jih meni ob enih "volitvah" ni uspelo zvedeti (torej kdo so "kandidati" v drugem krogu).
Če pa misliš, da so vse resnice na web-u, pa še malo odrasti in spoznal boš veliko tega, kar nikjer ne piše.
Citat:
in spoznal boš veliko tega, kar nikjer ne piše.
Tako je.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Demokracija v tej organizaciji bi bila, če bi verniki imeli volilno pravico in volili svoje predstavnike pred bogom.
Pa nekako temu ni tako.
Gre pa za državno organizacijo (država Vatikan), ki ima svoje satelite po drugih državah.
Nisem otrok. Poskusi ponovno.Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Izgovor številka 1443: Otroci bi bili proti, zato smo tudi mi.Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Menim, da naša (posebej slovenska) družba ni tako odprta in oh in sploh, da bi lahko sprejemala otroke istospolnih staršev. Takšne otroke bi otroci sami izločili iz svojih sredin. In to je samo en od protiargumentov.
(je kdo sploh vprašal otroke o mnenju?)
Predvidevam, da imaš starše.
Bi sam imel raje dva atija oz. dve mamici, ali si bolj zadovoljen s trenutno situacijo?
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dva pingvina moskega spola ne moreta sama nadaljevat vrste. Zdej ce je to prevec preprosta trditev za tebe, ki ti je vedno potrebno vsako stvar dodatno objasnit, potem dvignem roke.
Ce bi podrobno prebral kaj sem napisal v citiranem prispevku, ne bi postavljal nekih dodatnih vprasanj (kar je zate sicer znacilno).
Napisal sem, da o vzgoji vem premalo, da bi pametoval. Vseeno pa vem dovolj, da sem si ustvaril svoje mnenje. Da lahko trdim, da je za otroka najbolje da ima starse obeh spolov ne rabim koncat pedagoske fakultete.
In ja, dva moska biolosko/fizicno/evolucijsko ne moreta ustvarit novega zivljenja/narest otroka/nadaljevati vrste. V kolikor je to mozno in se motim potem je ta debata brezvezna - naj se pac data dol in nardita otroka. V kolikor pa to ni mozno (kar sicer verjetno vedo vsi, edino ti kot ponavadi necesa ne razumes (ne tisto pri columbu z bebavimi vprasanji na koncu ni bilo kul ampak skrajno bebavo)) potem pa so moje trditve kar pravilne: da istospolni partnerji sami ne morejo narest otroka.
Ker pa vseeno poznamo ze obstojece homoseksualne druzine (ko je en od partnerjev otroka naredil s partnerjem nasprotnega spola) je smiselno urediti to podrocje. In temu ne nasprotujem. Nasprotujem pa novim moznostim, da omogocamo neke skupnosti kjer otrok ni delezen vzgoje obeh spolov. Enako nasprotujem moznosti da bi otroke posvajali samski ljudje in se mi zdi tudi slabo, da se da neka samska zenska oploditi z namenom da bo sama vzgajala otroka. Ampak to je samo moje mnenje.
V kolikor bo zakon sprejet in bo omogocal take posvojitve, ga bom spostoval. Morda pa bi bilo bolje, da namesto tratenja casa s postavljanje ocitno nepotrebnih vprasanj, kot moderator poskrbis, da na forumu ne bo vec prihajalo do ksenofobnih izpadov uporabnikov. Ce sam ne ves o cem govorim pa je tako ali tako brezupno nadaljevati s komunikacijo.
Uzivaj, pa ne vec jemat iz konteksta pa narobe citirat. Nisi dost dober da te ne bi spregledali.
Citat:
Uporabnik stein pravi:
PS: Kaj je boljše za otroka:
- en starš enega spola in odsotnost starša drugega spola
- dva starša enega spola in odsotnost starša drugega spola
?
seveda si to prilagajajo ateisti=berzverniži=HITLER((un ki je pobil 6 miklojonov ljjudi-dokazao-nedokazano pa še nekaj miljonov več--pa stalin je bil tud čuden ateist--pa un zmešan mavcetung ga je pa še boj sral--pobil nekaj deset miljonov antiateistov...križe pa nikol...Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Nasprotniki ne uporabljajo verskih argumentov (Božja volja itd.) , tako da boš tezo o verski zablodi težko utemeljil. Uporabljajo se argumenti "naravno" in "normalno" - kar se da pa z lahkoto zavreči.
http://www.24kul.si/?id=378&fmod=0
Pa ravno zadnji prispevki niso tako "božji" (ravno update-ano) te dni. Priporočam branje od spodaj navzgor. (od prvega prispevka naprej).
Žal je tako, čeprav si v tej stvari kolikor vem, na nasprotni strani.
seveda si to prilagajajo ateisti=berzverniži=HITLER((un ki je pobil 6 miklojonov ljjudi-dokazao-nedokazano pa še nekaj miljonov več--pa stalin je bil tud čuden ateist--pa un zmešan mavcetung ga je pa še boj sral--pobil nekaj deset miljonov antiateistov...križe pa nikol...Citat:
Uporabnik suzica pravi:
Žal je tako, čeprav si v tej stvari kolikor vem, na nasprotni strani.