ker se mi ne da prepirati o homoseksualnosti in posvojitvah (nekako me ta tema primarno ne zanima) bom zakljucil s tem...
Zelo podpiram vse morebitne zakone, ki bodo sankcionirali ljudi, ki nekoga drugace obravnavajo zaradi njegove spolne usmerjenosti.
Precej butasto pa se mi zdi poslusat jamranje o pravicah. Ali ima nek gej pravico do otroka? Ima. Samo ga more narest. In z drugim moskim ga ne more. Ampak nihce mu ne prepoveduje imeti otroka. Enako z lezbijkami.
Jasno je, da se lahko neka lezbijka gre umetno oplodit in bo otrok imel dve mami. O tem ali je to dobro za otroka ali ne ne mislim razpravljati. Prvic zato, ker o vzgoji vem premalo da bi pametoval in drugic zato, ker sem mnenja da otrok potrebuje tako oceta kot mamo in se mi zdijo vse ostale ideje zabijanje casa.
Po drugi strani se poziva k spostovanju pravic istospolnih, hkrati pa v istih prispevkih folk siri nestrpnost do folka ki je veren.
In ce pustimo vero ob strani (osebno sem proti posvojitvi iz razloga ki sem ga navadel zgoraj in ne zato ker neka cerkev pravi tako - primc mi gre osebno na bruhanje) - zivimo v druzbi kjer odloca vecina. In da je druzba na stopnji kjer je (visoki ali pa nizki) je zasluga vecine. In fancy je biti malo drugacen in zahtevat neke pravice. Ampak to uspeva toliko casa dokler se vecini to ne zdi ok. Taka je pac nasa druzbena ureditev. Pred druzbo posameznika varujejo clovekove pravice. Vendar med njimi ni kake take, kjer bi pisalo, da imata dva, ki ne moreta imeti otrok (ja tudi heteroseksualca) pravico do otroka.
ce pa bo vecinsko mnenje folka, da je taka vzgoja sprejemljiva pa bom to spostoval. In ce bo nekdo zaniceval ali bil nestrpen do otroka istospolnih partnerjev (kot smo ugotovili ze obstajajo) pa ga bom preganjal.
sicer pa to, da jih drugi otroci ne bodo sprejemali ni ravno argument. Je zalostno dejstvo, ki ga moramo spremenit. Ampak nacin s posvojitvami ni ravno pravi.